1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Far Cry 4 mocno spadający fps po przejściu sporej części gry.

Temat na forum 'Pomoc Pytania Problemy' rozpoczęty przez krzys1190, Luty 1, 2016.

  1. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Hej czy wam też Fc4 działa słabo na XO ? Początkowo wszystko było cacy ale z czasem jak odkryłem dostępną połowę mapy miałem tak z 20% gry to zacząłem odczuwać lekkie spadki fps ale było to tylko czasami, jednak z czasem jak rozbudowałem ekwipunek, robiłem zadanie poboczne i doszedłem do 50% to praktycznie cały czas mam lagi. Na pewno nie jest to wina monitora bo ma na papierku opóźnienie ~2m/s, lekkie lagi zauważyłem też w Sleeping Dogs ale Forza 6 za to działa elegancko. Najgorzej jest w wyścigach jak mi mocna spada fps to jest katorga.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pablo_19841225

    pablo_19841225 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Też obecnie gram w FC4 ,jest spoko ale czasami gra tak przytnie(średnio raz na 1h) że przez 5s nawet kamerą nie mogę ruszyć, dziwi mnie to bo w FC3 takich przycięć nie zauważyłem i to na x360
     
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No widzisz a ja mam cały czas lagi i coraz silniejsze czym dłużej gram, sprawdzałem czy dysk ma na to wpływ bo ostatnio kupiłem nowy ale bez znaczenia czy gra jest na 5400 czy na 7200 a o dziwo najlepiej działa z dysku wbudowanego.
     
  5. rgh2.0

    rgh2.0 Banned Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2013
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Biała Podlaska
    U mnie z GTA są lagi z the Crew rise of the Tomb raider i jeszczsze czymś miałem problem podobno nowy dashboard jest za to winny że nie ma płynnych przejść między klatkami ludzie piszą że przewarznie w każdej grze pojawia się chwilowy spadek płynności
     
    krzys1190 lubi to.
  6. Magi

    Magi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Ja nie zauważyłem żadnych spadków podczas gry w FC4, a jestem już po ponad połowie rozgrywki. Widać, działa to raczej wybiórczo.
     
  7. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jesteś w Xbox One Preview ?
     
  8. Magi

    Magi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Nie.
     
  9. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A no widzisz a jaj jestem i pewnie masz poprzednią wersję systemu na której było wszystko ok.

    Ja mam 10.0.10586.1085 (th2_xbox_rel_1602.160125-1900) fre
     
  10. MolKiller

    MolKiller Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2015
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Rybnik
    No to reportuj do MS testerze ;)

    Wysłane z mojego W6500 przy użyciu Tapatalka
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie można wymagać aby konsola z testowym system pracowała bez problemów. po to są ludzie którzy zgodzili się na testy beta, żeby zwykli mogli cieszyć się lepszymi osiągami konsoli :)

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zrobiłem to już kilka dni temu :)



    Nic nie wymagam chodziło mi o to by dojść w czym jest problem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum