1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FAR CRY 4 - Zacina się

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez AngeloMike91, Kwiecień 15, 2016.

  1. AngeloMike91

    AngeloMike91 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2016
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam, od wtorku jestem szczęśliwym posiadaczem Xbox One.

    Odpaliłem Far cry 4 i przez pierwszą godzinę gra chodziła ok. Poźniej pograłem trochę w Forza Horizon 2 i wróciłem do Far Cry'a 4. Gra od tamtego czasu dość często mi się "przycina" Potrafi się przyciać nawet na cut scenkach przez co głos idzie nierówno z animacją.

    Konsola jest cały czas online. Przy instalacji gry pobrała się jakaś aktualizacja.

    Te przycinki nie są chyba normalne ? Rozumiem spadki fps w stresowych sytuacjach ale takich ścin to nawet na x360 nie miałem.

    Spotkał się ktoś z was z takim problem w tej grze ? (Kupiona nowa - pudełkowa)

    PS. Forza chodzi bez zarzutu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3258
    Polubienia:
    1852
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Na ogół jak konsola zaczyna mulić to się jej robi hard reseta :p Ja miałam ścinki w FC4 raz na jakiś czas, ale to jak się więcej działo na ekranie, tak zero mulenia :)
     
    AngeloMike91 lubi to.
  4. AngeloMike91

    AngeloMike91 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2016
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Hard reseta czyli mam wyjąć wtyczkę z gniazda przy włączonej ? :D Konsola chodzi w trybie Instant On. U mnie to nawet przy oznaczaniu zwierząt przez lornetke są ścinki przy zblizaniu i oddalaniu :p
     
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3258
    Polubienia:
    1852
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Nie, hard reset to przywracanie do ustawień fabrycznych konsolę. Jak masz Forze płytówke tak jak i FC4 to zainstalujesz sobie później na nowo i już :) Ewentualnie spróbuj tak, odpal konsolę i przytrzymaj przez 10sek przycisk power na konsoli (logo xboxa), oczyści się pamięć podręczna czy coś tam i zobacz czy nadal masz takie cyrki, konsola uruchomi się sama po tym zabiegu ;)
     
    AngeloMike91 lubi to.
  6. AngeloMike91

    AngeloMike91 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2016
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzięki za informacje, dziś spróbuje z tym czyszczeniem pamięci podręcznej bo Forze mam cyfrową i nie chce mi się znowu ściągać 40GB :p W ostateczności ( trochę szkoda zapisanych stanów gry) zrobię tego hard reseta :)

    Dziękuję Ci za pomoc :)
     
  7. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3258
    Polubienia:
    1852
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Jeszcze support z Xboxa poleca wyłączenie wszystkich kabli konsoli na 5min, ogólnie odpięcie całego zasilania i okablowania (ale to chyba nikomu nie pomaga). Jedyne co stracisz przy ustawieniach fabrycznych to instalki gier, wszystkie zmiany w ustawieniach itd.. Save z gry masz zapisane w chmurze. Jak zalogujesz swoje konto, pobierzesz sobie grę lub zainstalujesz z płyty te FC4 to przy odpalaniu gry zapis pobierze Ci się sam z chmury, nic nie stracisz :)
     
    AngeloMike91 lubi to.
  8. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3450
    Polubienia:
    1224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie musisz wyciągać wtyczki dajesz w dash w lewo > koło zębate i uruchom konsole ponownie.
    Masz jakiś dysk pod USB tak min. 250GB ? Jak tak i nie ma na nim żadnych danych to podepnij go pod konsole i przerzuć zainstalowane gry wtedy gdy zrobisz twardy reset to podepniesz go i wrzucisz gry na dysk konsoli.
     
    AngeloMike91 lubi to.
  9. AngeloMike91

    AngeloMike91 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2016
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dziękuje za pomoc. Czyszczenie pamięci podręcznej pomogło. Gra już śmiga tak jak powinna :) Dzięki też za inne rady na pewno przydadzą się w przyszłości :) Temat do zamknięcia.
     
    kuleczka91 lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum