1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FAT LT 3.0 Konsola nie widzi płyt.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SaszaK-ce, Styczeń 7, 2014.

  1. SaszaK-ce

    SaszaK-ce Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam, od niedawna moja konsola przestała odczytywać płyty. Po włożeniu jakiejkolwiek płyt do napędu konsola jej nie widzi. Przy okazji przeróbki na Lt 3.0 skusiłem sie na wymianę laseru, ponieważ stary już czasami nie wyrabiał i miał problem z odczytywaniem gier. Laser został wymieniony ok 2 miesięcy temu, do tej pory konsola chodziła dobrze. Postanowiłem samemu zabrać się za to rozkręciłem konsole i nagrałem krótki filmik z tego jak zachowuje sie napęd. Dodam że po włożeniu plyty wszystko wygląda tak samo.
    Konsolka to Fat, wersja Jasper, Elite, napęd to jakiś lite-on. Jeżeli ktoś spotkał sie z podobnym problemem to prosze o pomoc. Nie wiem czy mam wymieniać znowu laser czy może napęd po prostu się już wysłużył.

    Xbox 360 Problem - YouTube

    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Wygląda na to, że chinol padł. Sprawdź na starym laserze jak jeszcze go masz.
     
  4. SaszaK-ce

    SaszaK-ce Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Laser wymianiał "spec" i nie dostałem oryginalnego z powrotem. Po wymianie i tak musiałem 2 razy jeździć dość spory kawałek do niego aby poprawił swoją prace bo śrubki luzem po napędzie mi szalały ;/ Tym razem samodzielnie wezme sie za zrobienie tego, w internecie moża dość sporo poradników znaleść. To co Panowie, chiński laser kaput ? :)
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Bardzo możliwe, że laser padł.
    Kup nowy i wymień. Nie kosztują one wiele. Na allegro znajdziesz za ok. 35zł z wysyłką.

    Wpierw zaopatrz się w dobry zestaw śrubokrętów, ponieważ blaszki, które podtrzymują prowadnice od lasera są dosyć mocno przykręcone.
    Łatwo zniszczyć ich gwint.

    Poradniki znajdziesz na forum albo na yt.
    Nie jest to trudne.
    Rozbierasz konsolke, wyciągasz napęd, rozkręcasz go i wymieniasz laser.
     
  6. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Raczej na 90procent tak. Jak ci tak byle jak zrobił chińskie lasery długo nie wytrzymują.
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Każdy jeden laser to ''chinol''
    Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że gościu Ci go nie wymienił a podkręcił ten co tam był. dlatego tak szybko padł.
     
  8. SaszaK-ce

    SaszaK-ce Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    A da sie poznać po jakiś detalach czy laser jest jeszcze ori ? Ogólnie te latające śrubki podobno były spowodowane tym że składając go podobno użył nie moich farbycznych tylko jakiś innych niby przez "pomyłke" i po chwili coś się luzowało. Podczas ostatniej wizyty niby dał juz dobre oraz dodatkowo podklejił je kropelką, ciekawy jestem czy teraz to sie jakoś zdemontuje w miare bezkolizyjnie. Mam nauczke aby nie oddawać więcej sprzętu w ręce niepewnych ludzi ;) Dajcie znać czy moge sprawdzić czy faktycznie wymienil laser czy tylko go reanimowal. Konsole mam rozebraną więc wmiare sprawnie pójdzie.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    oczywiście że można to sprawdzić, tutaj masz opisane jak kalibrować laser XBF.LT
    sprawdź sobie jaką masz oporność. jak poniżej 5.5-6 kOhm to znaczy że laser był kręcony a nie wymieniany.
    jak dobrze pamiętam to 5.8kOhm to ustawienie fabryczne
     
Wczytywanie...

Poleć forum