1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FAT - Otwórz napęd i nic więcej

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mariano85, Styczeń 18, 2015.

  1. mariano85

    mariano85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Posiadam dwa napędy LiteOn. Niestety oba chyba padły gdyż wkładając do nich płytę od razu wyskakuje "otwórz napęd" i nie słychać aby płyta zakręciła.
    Kiedy otworzyłem napęd i podłączyłem do Xboxa to przy zamykaniu tacki widać, że laser się rusza i zapala na czerwono 2 czy 3 razy i po tym kręci się te kółko na środku płyty.
    Kiedy otworzę napęd i kładę płytę na tacce i zamykam to wtedy te kółko nie kręci płytą, a tylko ruszy się może z pół obrotu i staje. Dodam, że bez płyty kiedy kładę palec na kółku to kręci bardzo mocno i nie sposób go zatrzymać palcem, a z płytą nie chce zakręcić.
    Mam też nowy laser i po jego włożeniu jest identyczny problem z tym, że po włożeniu płyty słychać, że zakręci nią przez sekundę i staje. I dalej jest komunikat "otwórz napęd". Identyczne problemy są na dwóch napędach.

    Czy możecie koledzy podpowiedzieć co mogło paść?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jakris77

    jakris77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrołęka
    wkładając nowy laser rozlutowałeś zworke?? po zatym wymiana lasera to prosta sprawa ale nie wolno ruszac 4 śróbek zalakowanych .tylko prowadnice lasera.pisze o tym bo nieraz i tak potrafią .jesli nowy laser troche dłużej kręci podkręc mu pacentiometr od dvd i sprawdz co sie stanie (kupując 5 nowych laserów zawsze jakiś jeden mi sie zdaży do du...)
     
  4. mariano85

    mariano85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak zworka została rozlutowana przez sprzedawcę. O jakich 4 śrubkach piszesz?
    Laser wymieniłem tak:
    1. Odpięcie taśmy.
    2. Odkręcenie jednej śrubki i odczepienie białego plastiku, który wchodzi na te "wiertełko" od silniczka
    3. Odkręcenie 4 śrubek z blaszkami, które trzymają prowadnice (te metalowe pałeczki)

    Wtedy wychodzi laser i wkładam nowy i skręcam z powrotem.

    P.S Laser oryginalny był 14XX, a kupiony to 141X ale sprzedający mówił, że to to samo.
     
  5. byczku1998

    byczku1998 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Mam dokładnie ten sam problem, mariano85 poradziłeś sobie z tym?
     
Wczytywanie...

Poleć forum