1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fatal crash intercepted

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez backoo, Luty 28, 2014.

  1. backoo

    backoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Mam problem, jak w temacie, z Fatal crash intercepted. Mianowicie występuje dość często w większości gier. Z RGH bawię się dopiero kilka dnia i brakło mi juz pomysłów co z tym zrobić. Stosowałem wszystkie rady, które znalazłem na forum (czyszczenie pamięci FSD, jak i podręcznej dysku, wgranie od nowa FSD, ustawienie podstawowej skóry FSD) ale żaden sposób nie pomaga. FSD i DS w najnowszych wersjach. RGH jest na Falconie z lipca 2008. Temperatury są chyba bardzo dobre jak na tą konsolę, bo CPU nie przekracza 50 st. C, GPU 60, a RAM 68 - w DS ustawiłem automatyczną prędkość FAN'ów (target temp. 60/66/66) + uszczelniony tunel + Talismoon Whisper zamiast fabrycznych.
    Zastanawiam się czy problem nie leży w dysku, bo wrzuciłem dysk Samsunga HM160HI jako wewnętrzny (dotychczas służył mi jako pamięć przenośna pod USB). Mam zamiar go zaraz sprawdzić w HD Tune. Jest w ogóle taka opcja, że ten problem występuje od dysku? Dodam, że w niektórych grach nie miałem jeszcze ani raz tego błędu, ale w większości niestety pojawia się losowo. Proszę o jakieś rady.
    Pozdrawiam!

    Edit:
    Już widzę, że są 34 realokowane sektory. Możliwe, że w tym tkwi problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgraj na nowo freeboota

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  4. backoo

    backoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba jednak nie chodzi o dysk, bo dałem oryginalną dwudziestkę od MS, potestowałem chwile na grze i niestety znów Fatal crash.
    Kolejna rzecz mnie nurtuje - dysk, który teraz podpiąłem (czyli oryginalna 20 GB od MS), sformatowałem wcześniej pod PC na FAT32 (pod PC pokazywało jako pusty - jak to po formacie :D), a po włożeniu do konsoli na dysku było wszystko to co przed jego wypięciem (save, gry, itd.)! Jak to możliwe?

    Chyba tak będę musiał zrobić... Dzięki.

    Co ciekawe w FSD nigdy błąd nie wystąpił. Musze spróbować jeszcze gry rozpakować do GOD, bo jak narazie wszystko w XEX robione.
    A czy da się jakoś sprawdzić, w jakimś logu, etc. co powoduje ten problem?

    A może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
     
  5. backoo

    backoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z całym szacunkiem do ~akir ale może ktoś jeszcze się wypowie? Wgranie freebota chciałbym zostawić jako ostateczność. Btw. przepraszam, że post pod postem, ale temat umarł... Bardzo proszę o pomoc. :)
    Pozdrawiam!
     
  6. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    wgraj na nowo fsd:)
     
  7. backoo

    backoo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem-bez skutku. Próbowałem też wersje z innego źródła, format GOD zamiast XEX, grę bez dysku (na samym pendraku) i nadal to samo-czasem po dłuższej, czasem po krótszej chwili fatal crash. Usunąłem też calłkowicie FSD i próbowałem z oryginalnego dash'a grać-niestety wtedy zamiast fatal crash konsola się wiesza i tylko restart pomaga.
    Może problem tkwi w wartościach parametrów Power Mode i Power VCS Control w SMC? Co o tym sądzicie?
     
Wczytywanie...

Poleć forum