1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fatal Crash + niedziałający Kinect

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez matthew70, Luty 12, 2013.

  1. matthew70

    matthew70 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    Mam Xboxa 360 Slim 4GB + RGH + 500GB
    Mój problem jest dość złożony.
    Zaczęło się od tego, że gdy włączyłem sobie grę Kinect Sports i chcąc grać razem z kolegą chciałem zalogować również jego profil już w grze Kinect Sports. W momencie gdy kliknąłem "Zaloguj" wyskoczył mi "fatal crash" i konsola się wyłączyła.
    1. Po uruchomieniu konsoli zauważyłem, że skasowała mi się cała pamięć wewnętrzna konsoli (to 4 GB) wraz ze wszystkimi profilami, save'ami gier itd.
    2. Przy uruchamianiu konsoli wyskoczył komunikat o potrzebie aktualizacji Kinecta.
    3. Próbowałem aktualizować oprogramowanie Kinecta przez pendrive. Ściągnąłem oprogramowanie z oficjalnej strony Microsoftu, lecz za każdym razem przy uruchamianiu konsoli wyskakuje błąd z prośbą aktualizacji oprogramowania Kinect. Gdy odłączyłem Kinect i uruchomiłem konsolę bez niego, to wyskoczyła informacja, że konsola została zaktualizowana, jednak po podłączeniu Kinecta znowu miałem prośbę o aktualizację oprogramowania. Próbowałem włączać konsolę po wyjęciu dysku HDD, również instalować to uaktualnienie z dysku CD (również oprogramowanie ściągnięte ze strony Microsoftu) lecz nic nie pomaga i nie wiem jak sobie z tym poradzić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1105
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Aktualizację z pen'a przy RGH robi się w następujący sposób:

    Pobierasz ze strony M$ dokładnie taką aktualkę jaką masz wersję dasha NXE - najnowszy chyba 16202 - jeśli masz taką , pobierasz identyczną

    W nazwie folderu zmieniasz jeden znak : S - na - $

    Czyli:

    $SystemUpdate zmieniasz na $$ystemUpdate - tak przygotowaną aktualkę kopiujesz na pen'a sformatowanego do FAT32

    Wpinasz pena w konsolę i uruchamiasz XBOX'a
     
    1 osoba to lubi.
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    na stronie ms jest tylko najnowszy i nie ma starszych. Starsze znjdziesz np. tutaj: Dashboard / System Updates

    Co do skasowanie pam. wew. 4g to wygląda na źle wgranego freeboota
     
  5. matthew70

    matthew70 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
  6. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    freeboota wgrywa ten co robi RGH. Dla pewności zrób backup tego co masz na pam. 4g, zrób jej format i wgraj spowrotem. Poradnik dotyczy czego innego
     
  7. matthew70

    matthew70 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    Ok, rozumiem. Formatowałem tą pamięć 4GB w oryginalnym dashboardzie, o to chodzi? Nie miałem czego backup robić bo mi się wszystko usunęło.

    Edit:
    Czy jeśli to rzeczywiście jest źle wgrany freebot, jest możliwość naprawy tego? Domyślam się, że samemu tego nie zrobię. Jaki jest koszt takiej naprawy?
     
Wczytywanie...

Poleć forum