1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

fbBuild 0.1 - stwóz obraz freeboota z kinect dash'em !

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez sajdorr, Listopad 11, 2010.

  1. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    fbBuild 0.1 - New freeboot

    fbBuild 0.1
    ===========

    Introduction:
    =============
    Sad to hear the rumor of ikari stepping down, and even sadder to hear
    of the profiteers taking advantage of this... we bring you a tribute
    to ikari. If you paid for this, get a refund!

    fbBuild is a NAND image builder made to suit freeBoot style images,
    the included patches and freboot.bin core are based on the original
    works done by ikari.

    It is suitable to build rebooter images for all current JTAG exploit
    compatible xbox 360's. As with ibuild produced images, this version
    only requires a single flash 16MiB in size or larger.

    What's New:
    ===========
    - based on targeting kernel 2.0.12611.0
    - patches from freeBoot kernel/hv are ported to 12611
    - supports both flash tool and ibuild extracted kv/smc_config
    - supports injecting Mobile*.dat
    - previously revoked usb devices should now work
    - kinect works (apply system update for avatars and kinect)
    it is strongly recommended that r6t3 be removed
    - entirely new image builder (no extraction)
    - rebuilt/cleaned core can now boot xell on slot to eject dvd drives
    (see bin directory for alternate)
    - exploit payload simplified

    Current Limitations:
    ====================
    - security files besides KV must be provided in encrypted form
    - STAY THE HELL OFF LIVE! Nuff said, we're not you're mum.

    How To Use:
    ===========
    - See individual folders for lists of files to provide
    - if desired provide replacement cpu and 1bl keys in text files
    - open a command window in the fbBuild directory
    - on the command line type, for example:

    example - if you provided keys in appropriate text files

    fbbuild.exe -c falcon -d myfalcon myfalconout.bin

    -c falcon = use falcon bl and patch set
    -d myfalcon = a folder is present called "myfalcon" with per machine
    files
    myfalconout.bin = the file that will be produced

    - type fbbuild.exe -? for command line info

    Note:
    =====
    - for those of you using donor data, the security files shouldn't pose a
    problem but make sure the CPU key you use is from the machine that donated
    the kv instead of the target machine you are building the image for.

    Credits:
    ========
    Without ikari this would not have been possible, thanks!
    __ ____ ___ ___ _____
    / _|_ __ ___ ___| __ ) / _ \ / _ \_ _|
    | |_| '__/ _ \/ _ \ _ \| | | | | | || |
    | _| | | __/ __/ |_) | |_| | |_| || |
    |_| |_| \___|\___|____/ \___/ \___/ |_|
    [v0.04 - inspired by ikari]
    R.I.P.

    Thanks and greetz to everyone who has contributed to hacking this
    wonderful machine. Thanks to the engineers and countless others who made
    the machine what it is... we only wish they had listened and RROD was
    not a problem.

    Big thanks to the folks at #freeboot on efnet for the tireless
    hours of help you all give freely. Big thanks to the testers who made
    sure stuff worked.

    Don't believe what random people *cough* write on forums ..

    -----
    2010/11/10
    -----

    /XBOX 360/development/fbBuild/
    /XBOX 360/development/kernel/rebooter_fsdata/ - wtajemniczeni wiedza skad sciagnac.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Śmiga ładnie. Jest tez nowy dashlaunch do tego.


    edit: alez ogromne zainteresowanie :D
     
  4. portals

    portals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Bo mało kto na forum ma jtaga. A ja mam pytanie czy mając obraz tylko z freebootem można zrobić obraz? I czy zawartość pamięci wewnętrznej skuję się po aktualizacji?
     
  5. w1z4rd

    w1z4rd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Chcialem sie dowiedziec czy mozna to jakos spolszczyc poniewaz nie wiem o co chodzi. Ja mam Jtaga ale nie wiem do konca co i jak z tym mam zrobic potrzebuje wszelkie informacje jak to zrobic aby dzialal kinect Pozdro.
    I jeszcze pytanie co potrzebuje wiedzie i co powinienem miec
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  7. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    W trakcie ściągania, a następnie wgrywania :)
    JTAG już normalnie odpala, co najlepsze, sam do tego doszedłem jak to 'naprawić' że startował kilka minut, więc teraz można się bawić...


    Edit:
    Ciemność widzę - nie chce wystartować na tym nowym dashu konsola :/

    Edit2:
    No tak, jak się wpisuje DVD KEY zamiast CPU, to tak się dzieje :p
    Także czas już spać, bo coś sknocę. Dash już działa, więc miło.

    Edit3:
    Konsola przez noc wyłączona, teraz odpalam i E71. Przeflashowałem raz jeszcze i dalej E71...Ehhhh...
     
  8. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    U mnie poszło za pierwszym razem. Niestety, nie za bardzo podchodzi mi kolorystyka nowego dasha.
     
  9. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    A mi nie podchodzi to, że fable 3 nie działa. :p
     
  10. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Nie działa. Za to nowy asasyn owszem.
     
  12. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ehh czyli pozostanę narazie przy 9199 , i tak korzystam głównie z fsd.
     
  13. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Ogólnie co do mojego E71 to chyba jakiś bug w tym dashu, bo w poprzedniej konsoli po update miałem E71 tak długo, jak na pendrive znajdowała się aktualizacja i był on włożony do USB...
    Teraz na dysku 320GB podłączonym do Xboxa mam foldery Programy i Gry zrobiony i tam wrzucam gołe aplikacje z plikami XEX i po odpięciu dysku wszystko wraca do normy, także coś tu śmierdzi :p

    A co do kolegi, który napisał, że nie odpowiada mu wygląd - wg mnie jest dużo ładniejszy, wygląda 'świeżo' i estetycznie :) Ale być może jest to kwestia po prostu oklepanego wyglądu starego dasha...
     
  14. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Mówisz że na nowym dashu śmiga a robiłeś coś z obrazem wywalałeś aktualizacje bo Ixtreme z tego co wiem to nie obsługuje AP 2.5 chyba że masz samsunga albo Hitachi? Ja jestem jeszcze przed aktualizacją czekam na LT+ żeby zaktualizować wszystko razem...
     
  15. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Byłem szczęśliwy, ale E71 znów wywala. Coś na francuskim forum znalazłem, że może to być kwestia bad sectora w nand trzeba przemapować go w inne miejsce - bo jeden mam - sektor 0148, ale nie za bardzo mogę tutka znaleźć do tego :/ Ktoś podpowie?
     
  16. w1z4rd

    w1z4rd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    okej czy ktos w komncu mi powie czy dam rade zrobic sam tego uppdate do kinecta moj "interfejs glowny" 2.0.8955.0 tak mam w danych systemowych konsoli i teraz mam pytanie nie wiem jakiego mam xbra. i jak to moge sprawdzic wiem tylko ze jak odpalam konsole przez otwarci tacki to odpala mi sie xell 0.3 git i co moge z tym zrobic czy jak zrobie tego update co tu piszecie to bedzie dzialal mi kinect .
    Mam pliki do konsoli takie jak:
    "config.bin"(33,0kb), "kv.bin(16,5kb)", "nand.bin(72,1Mb)","nand1.bin(72,1Mb)","xbr1.bin(66,0Mb)"
    czy potrzebuje cos podlaczac lutowac czy cos innego czy wystarczy mi pendrive aby to zrobic i podajcie mi jakies namiary na polskie updaty jak sa albo niech ktos to przetlumaczy bo nie wiem o co chodzi.
     
  17. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    fable 3 wypakowane i przesłane na ZEWNĘTRZNY dysk USB, z nowym dashem śmiga aż miło :) (wersja jtagowa)
     
  18. w1z4rd

    w1z4rd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzieki za zainteresowanie moim postem wiedze chyba nikt nie wie co i jak
     
  19. lilaray

    lilaray Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak nie wie?
    nowy dash się zainstalował i wszystkie gierki śmigają... obsługa kinecta jest więc o to chyba chodziło.... a awatary to jsak w poprzednim trzeba bedzie oddzielnie wgrać... tylko jeszcze nikt nie stetował.
     
  20. w1z4rd

    w1z4rd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2008
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra wiem ze dzialacie ale mi chodzi o to ze ja chce zainstalowac i nie wiem jak to zrobic i czy da to rade na moim xboxie
    podalem ze mam pliki jakies i nikt mi nie napisal ze to wystarczy tylko te pliki czy musze cos lutowac czy cos
    xboxa kupilem od kolesia z allegro to byla nowka z jtagiem i przerobionym napedem mam 2.0.8955.0 i xell 0.3 git i nie wiem co dalej mam zrobic
    xbr mam chyba 1. i dlatego walsnie prosze o opis jakis po polsku albo cos ze screenami bo pewnie jak cos zrobi sie ni etak to uwali sie xboxa a raczej bym tego nie chcial
    pozdro
     
  21. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    my wiemy co i jak, ale TY NIEWIESZ ... więc lepiej daj tą konsole temu co ci sprzedał... albo niech Ci stworzy obraz freeboota .

    nand1, nand2 ? który nand jest dobry ? - niewiesz. i tu jestes w kropce.

    do tego prawdopodobnie masz jaspera, więc trza by było wgrać smc.bin z XBR3.

    powaga, lepiej poproś ziomka co Ci sprzedal konsole, zeby to zrobił, bo popsujesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum