1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FIFA 10 - czyżby napęd siada? ;/

Temat na forum 'Pomoc' rozpoczęty przez baxito, Październik 10, 2009.

  1. baxito

    baxito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kwidzyn
    Witam,

    Otóż mam problem ze swym xboxem 360. Posiadam wersje Premium z dyskiem 60gb (sierpień 2008) z iXtreme 1.51. Zawsze pogrywając na piratach nie miałem z nimi żadnych problemów. Napęd chodził dobrze git. Ostatnio pobrałem fife 10 relase od GLoBAL i pojawił się problem. Przykładowo: gram 1 mecza, napęd chodzi jak w każdej grze, torchę głośno bo musi się wszystko odczytać. Przy 2 meczu większość podstawowych rzeczy jest wczytana i napęd się ścisza. Gdy już chodzi normalnie zaczyna nagle zgrzytać co jakiś czas. W końcu błąd: Przeczyść płytkę miękką szmatką ;/. Gre nagrywałem na TDK nagrywarką Pionner 216D z prędkością 4x. Myślałem że to wina płyty. Nagrałem na Verbatime....to samo. Wczoraj ukazał się polski release od SKAZY. Pobrałem go, to samo.... Oczywiście gra po skopiowaniu na dysk śmiga, nie ma żadnych problemów tego typu. Pobrałem aktualizację do fify 10 z xbox live ale to też nic nie dało.

    Słuchajcie, jak myślicie napęd mi siada? FIFA 10 jest jedną z 60 gier z którą sobie nie radzi mój xbox. Ciekawe jakby było z oryginalnym egzemplarzem tej gry, ale nie mam tego jak sprawdzić. Ktoś miał taki ''dziwny'' problem z fifą 10? Przy fifie 09 nie miałem takich akcji ;/

    Napęd to LiteOn.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. livingfear

    livingfear Guest

    Być może za szybka prędkość nagrywania i stad ten komunikat ze szmatką,Spróbuj 2,4x
    edit:
    Miałem taki problem gdy nagrałem (chyba) batmana z prędkością 4x,w ogóle mi nie wczytywało gry.Później zaryzykowałem kolejną płytę i nagrałem z prędkością 2,4 i wszystko pięknie weszło.Polecałbym mimo wszystko nagrywać na Verbatimach nie na TDK.Teraz już zawsze staram sie nie pomylić bo szkoda kasy.Mam nadzieję ,że w tym tkwi Twój problem.Pozdro.
     
  4. baxito

    baxito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kwidzyn
    Otóż zrobiłem tak jak mówiłeś. Nagrałem grę na verbatima z prędkością 2,4x. Zacząłem grać wszystko git aż przez 6 meczy!!! Nagle byłem zmuszony zrobić pauze. Gdy już to uczyniłem po 3-5 sekundach od tej czynności napęd stanął w miejscu (wydał dziwne zgrzyty) i wyskoczył błąd odczytu. Wydaję mi się, że wina leży chyba po stronie złego flashu napędu lub skończył się czas mego LiteOn'a.

    Dziwna jest rzecz, że nie miałem takich problemów z innymi grami, nawet sprawdzałem czy tak się nie dzieje.
     
  5. ghost131

    ghost131 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Miałem podobny problem ,ale nagrywałem na esperanzach, nagrałem 2.4 też mi wyskakiwał błąd ,a gdy nagrałem najmniejszą prędkością ,bodajże 1.7 wszystko śmiga :)
     
  6. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miałem niedawno bardzo podobną sytuację, objawy identyczne. Na początku miałem problem z jedną grą w końcu doszło do tego, że napęd nie chciał czytać żadnej i musiałem zgrywać na dysk chociaż z tym też był problem. Wymień lub wyczyść laser w napędzie.
     
  7. baxito

    baxito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kwidzyn
    A jak wyczyścić ten laser? Wyjąć napęd czy po prostu otworzyć tackę i podmuchać sprężonym powietrzem?
     
  8. Jacław

    Jacław V.I.P V.I.P Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2009
    Posty:
    523
    Polubienia:
    192
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Możesz spróbować powietrzem jeśli nie pomoże rozbierz napęd ostatecznie wymień laser.
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    No coz,u mnie ostatnio bylo podobnie z Risen'em. Gram, wylaczylem na chwilke gre, wlaczam ponownie i... Blad,przeczysc plytke. Po ponownym uruchomieniu konsola zadnych plytek nie czytala, ciagle widzialem info 'Otworz naped'. Dalem jej 5 minut odpoczac i... Risen sie uruchomil. Wiec moze daj chwilke odpoczac konsoli,moze sie za mocno nagrzewa naped or slt?
     
  10. baxito

    baxito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kwidzyn
    Cóż mój xbox dużo ostatnio odpoczywał . Nie miałem zbytnio czasu na grania ;D Zaraz jadę do sklepu po sprężone powietrze i zrobię sejse z FIFĄ 10. Jeżeli problem będzie się powtarzał to wymienie laser.

    EDIT: Wyczyściłem laser i pomogło . Zagrałem z 10 meczów i napęd ani razu nie ''zgrzytnął'' . Dzięki za porady !!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum