1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fifa 11 i inne gry - czy pójdą po przeróbce?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez transport0wy, Kwiecień 5, 2012.

  1. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam, mam przerobke z lipca 2011r. i na x360 gry takie jak gta4, gow2 i kilka innych (mniejsza o to). Wszystkie oczywiscie chodza, tylko teraz mam pytanie.
    Mianowicie przez najblizsze 2 miesiace raczej nie bede przerabial xboxa, czyli bede musial skupic sie na starych grach, wobec tego chce sciagnac fife 11 i pograc sobie w pilke:excitement: Jesli np w czerwcu przerobie konsole (na np. teraz chyba najnowsze lt 3.0) to ktore gry beda dzialaly - te nowsze typu battlefield 3, cod:mw3 i te starsze, ktore mam nagrane lub zamierzam nagrac (np. fifa11, cod black ops bo jeszcze nie gralem - przestraszylem sie ap2.5)?
    Jak to wiec teraz wszystko wyglada? Oczywiscie jak te starsze nie beda dzialac to nie bede sie juz bawil w te patchowanie przez abgx360 bo szkoda płyt, ale chcialbym wiedziec czy warto teraz wypalac gre jesli za chwile bedzie mi ona bezuzyteczna.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Matys0695

    Matys0695 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    ja mam przerobke z Grudnia 2010r = lt 1.9
    i fifa 11 działa i Black Ops, nie odpala natomiast juz mw3.
     
    1 osoba to lubi.
  4. demon1109

    demon1109 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z lipca 2011 ? Czyli jaka ?!
    Nagrywaj gry ktore waza 7,29 GB bo te beda ci dzialaly na kazdej przerobce jaka zrobisz za jakis czas
    Nie nagrywaj gier ktore waza 8,14 GB bo nie beda ci dzialaly, no chyba ze masz lt2.0, napisz jaka masz a nie piszesz z kiedy

    Poza tym mozesz pobrac fife 12, fife street 4 i beda ci dzialac bo to xgd2=7,29BG
    Pod warunkiem ze twoja przerobka to chociaz lt 1.9 bo inaczej bedzie wolac aktualizacji
     
    1 osoba to lubi.
  5. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dokładnie to nie wiem jaka mam przeróbkę (gość co przerabiał nie dał info na ten temat), ale z lipca 2011r., a wtedy jak pamiętam najnowsze było lt 1.9.
    To bede w takim razie nagrywal te gry z xgd2. A xgd3 to 8,14GB rozumiem?
    A poza tym jesli sciagne przypadkowo xgd3, to teraz gra dzialac nie bedzie, ale jak przerobie na najnowsza przerobke teraz lub za 2 miechy to bedzie dzialac?

    A wlasnie co do cod'a: black ops, to warto teraz go ściągać (i jak dobrze pamiętam, przy mojej przeróbce 1.9 musiałbym poradzić sobie z ap2.5) czy ściągnąć potem i nic nie robić, bo będzie działał bez żadnego kombinowania?
     
  6. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Jak nagrasz zgodnie z forumowym poradnikiem to tak

    abgx360.net/verified.php tutaj sprawdzasz xgd2/3
     
  7. demon1109

    demon1109 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    61
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No nie koniecznie, jeśli tak poprostu sciągniesz i nagrasz i nic wcześniej z tym nie zrobisz to nie koniecznie bedzie działac bo moze byc tak ze wstawka pod 2.0 i jesli ja nagrasz jako 2.0 a potem bedziesz miał 3.0 to nie bedzie dzialac
    gra xgd 2=7,29 GB
    gra xgd3=8,14 GB
    tak jest w 99% wypadków, daje sobie procent bo nie jestem pewien ale jeszcze sie nie spotkałem z inna sytuacja
    gra ap.25 to nic nadzwyczajnego w googlach poszukaj, albo na forum ja znalazłem i nagrałem bez problemu a poradzenie sobie z tym ap.25 trwało kilka sekund.
    najnowsze gry to tez czasem xgd2 które ci zadziałaja czyli np. resident evil opperation jakas tam ., fifa 12, fifa street, street figher x tekken, silent hill downpour i wszystkie inne majace 7,29 GB
     
  8. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok rozumiem. Dzięki za pomoc.
    Napisałeś fifa 12, czyli ta gra też pójdzie na tym moim lt 1.9? W takim razie chyba ściągnę fife 12, bo 11 coś w sieci ciężko znaleźć (linki powygasały).
     
  9. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    Pójdzie ale wymaga chyba dasha 599, napisz jaki masz
     
    1 osoba to lubi.
  10. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No właśnie teraz sprawdziłem i przypomniało mi się, że mam dasha starszego, tego 12625 bodajże, więc jednak na fife 11 trzeba zapolować..
     
  11. transport0wy

    transport0wy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ściągnąłem fife 11, wypaliłem na nieznanej mi wcześniej płycie GIGAmaster, wszystko było dobrze do czasu włożenia płytki do napędu xboxa - konsola jej po prostu nie odczytała, ok. 3 razy laser pukał tak dziwnie pukał, po czym płyta została wypluta...
    Teraz pytanie co może być nie tak? v.iso ma 7.29GB więc xgd2, czyli jak mówią poradniki nie muszę przerzucać przez abgx'a. v.dvd też miało to co trzeba, czyli
    Dodatkowa pusta linijka pod v.iso chyba nie przeszkadza? W czym może być problem? Inne gry typu gta IV, gow 2, nfs shift działają bez problemu, nagrywałem je zarówno na aktualnym kompie (stacjonarnym) jak i niektóre na laptopie. W poradniku było napisane że trzeba zrobić ptaszka przy jednej z opcji w IMGBurn (Tools->Settings i Write bodajże), ale to chyba na xgd3, a wcześniej wypalałem to gry działają bez zarzutu, więc nie wiem czy coś zmieniać...
    Kupować po prostu płyte verbatima i to powinno pomóc? Na razie jeszcze dla testu wypale inną grę na płyte gigamaster (mam jeszcze takie dwie puste..) i sprawdzę, czy też nie działa.

    #edit
    Nagrałem na płytę gigamaster grę Virtual Fighter 5 (waga .iso 7,05 GB) i o dziwo działa... czyli są wyjścia: wina płyty (bo jak mi wiadomo inne płyty poza Verbatimem to loteria), ściągnąłem źle działającą grę (w co wątpię, bo .iso jest z 1 października 2010r. i jeszcze jest aktualne, ludzie torrenta ściągają), czegoś nie zrobiłem/coś zrobiłem źle (przy wypalaniu fify przez 5/10 minut robiłem coś na komputerze, możliwe że to zaszkodziło? a nagrywając drugą grę już zostawiłem kompa bez ruchu na czas wypalania)?
     
Wczytywanie...

Poleć forum