1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FiFA.11.PAL.XBOX360-LoCAL i NBA.2K11.XBOX360-MARVEL problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez rockobradford, Październik 1, 2010.

  1. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam mam problem z nagraniem tych dwóch gier.
    Imgburn nagrywa do końca bez żadnych problemów, płytka przechodzi weryfikacje a gra i tak nie chce się uruchomić ani zainstalować.Wyskakuje komunikat o szmatce itp.
    Nagrywam na Verbatimach na dwóch nagrywarkach:
    LITE-ON DVDRW LH-20A1S 9L08 z którym nigdy nie miałem problemów, oraz
    LITE-ON eSau 108 Slimtype na usb którego zakupiłem 3 dni temu.
    Straciłem już mnóstwo płyt. I tu pojawia się moje zwiątpienie czy wszytsko robie ok.
    Mam Ixtreme 1.4 ale pa****e gry programem ppf-o-matic3 i dalej nic. Czy to możliwe że te gry mają jakieś zabezbieczenie nowe na ppf-o-matic3?Zaznaczam,że halo reach i f1 2010 nagrało się bez problemów na Liteonie w kompie stacjonarnym i problem wystepuje z FiFA.11.PAL.XBOX360-LoCAL i NBA.2K11.XBOX360-MARVEL sciągnietych z xbox-sky.
    Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. biperus

    biperus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    185
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Raccoon City
    Po stronie obrazu raczej nie ma problemu. Ponieważ mam ten sam z NBA 2K11 z tego samego źródła co wymieniłeś. I u mnie wszystko działa normalnie. A jeżeli pojawiają się komunikaty typu "wyczyść miękką szmatką" to ja bym obstawiał na palnik że sypie błędami podczas nagrywania. Jak masz możliwość to nagraj np. u kolegi ten sam obraz i wtedy będziesz miał pewność.
     
  4. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    LITE-ON eSau 108 Slimtype mam tą nagrywarkę dopiero 3 dni i nagrałem nią tylko 3 płytki w tym dwie DL
     
  5. Shark

    Shark Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    a z innej półki wiecie może kiedy będzie polska wersja FIFY i F1 ??
     
  6. Twette_k

    Twette_k Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  7. oranos7

    oranos7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Slimowe nagrywarki sa bardzo kiepskie do wypalania DL, nie pal na niej bo szkoda płytek, tak samo nagrywarki laptopowe sie do tego nie nadają. Liteona w kompie tez masz starego, pewnie styranego, a stare modele nagrywarek Pc-owych kiepsko sobie radziły z płytami DL. W testach Litek LH-20A1S otrzymał ocene 0/5 (dla plytki ricoh) oraz 1/5 dla verbatima co jest totalną tragedią, gorzej juz być nie może. Kup nową wypalarke np pioniera i bedzie Ci xklocek czytał każdą płytę bez zająknięcia
     
  8. szem44

    szem44 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    W-wa
    @ oranos7
    Ja wypaliłem ponad 50 płyty DVD DL Verbatimkóm na Liteon Slimtype USB zewnętrznej nagrywarce - 100 % wszystko działało i idealnie nagrywa - model eTAU 108
    Teraz wypaliłem na nagrywarce laptopowej Optirac DVD RW AD-7580S ATA około 20 płyt Verbatim DL - 100 % wszystko działa - zero problemów.
    więc nie wiem czy takie kiepskie :)
     
  9. maateoo

    maateoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    rozwijajmy temat. Jestem kolejną osobą która ma ten sam problem i doniose do tego tematu tyle, że sprawdzałem nagraną przez siebie płytę u kolegi który ma nowszą konsolę ale soft mamy ten sam bo ixtreme'a to jeszcze ode mnie przegrywał przez przełożenie twardego dysku. Konsolę ma ciut młodszą choć w tej samej wersji co ja czyli premium ja mam konsole z 2008 on z 2009. Pytanie co dalej. Płyta po nagraniu z grą zachowuje się następująco. Bez instalacji gra działa (lekko przycina)do momentu rozpoczęcia meczu i potem komunikat o przetarciu szmatką i link do xbox support, gdy próbowałem ją zainstalować to gdzieś przy 30 procentach pojawia się komunikat że nie można odczytać płyty być może jest zarysowana lub zabrudzona ( gówno prawda, świeże kopie przeca ). Dwie nagrane płyty zachowują się identycznie i te same dwie płyty działają bez problemu u kolegi. Co dalej, czy wypowie się jakaś osoba która ma pojęcie?
     
  10. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    mam podobny problem.
    z fable III i nowym cod'em. Mam ixa z softem 1.5 i zawsze pachowałem gry ppf o matic na wave 3. I Fable III działało na jakimś starszym dashu , czasami musiałem parę razy wsuwać płytkę żeby znalazło ją i odpaliło ale ogólnie działało. Dziś nagrałem Coda chce włączyć i ******... widzi jako płytę z grą, ale nie pokazuje o niej informacji nawet... wgrałem nowego dasha dziś pobranego ze strony M$, myślałem że to coś pomoże i... CoD dalej nie działa. Fable też przestał działać na dodatek. Znajdzie płytę, ale zaraz jak się odpali grę to wyskakuje komunikat o szmatce itp. Zainstalowałem Fabla na dysk i dalej dzieje się to samo. Prosze nie mówić że to wina płytek i nagrywarki ... bo to na 100000% nie to :)

    Pozdo z Gdańska :))))
     
  11. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zapewne nagrywarka się nie nadaje do tego.
    Spróbuj nagrać na innym kompie albo zaopatrz się w nową
     
  12. speedwaypoland

    speedwaypoland Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja bym CLONEM CD sprobowal jeszcze skopiowac dzialajaca kopie na predkosci 2,4, jak nie ruszy to musisz zainwestowac w nagrywarke
     
  13. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Co za pomieszanie z poplataniem ten temat, ludki strzelające pytaniami z d.py.

    Do autora, nagrywarke masz w wersji żeńskiej czyt. robi to co sie jej podoba. Obraz nigdy nie wplynie na "wyczysc szmatka", bedziesz mial co najwyzej dysk z danymi/dvd itp., kosz.
     

Poleć forum