1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fifa 11 - problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez boyka, Październik 6, 2010.

  1. boyka

    boyka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm... a więc mam problem z grą FIFA 11.
    Moja konsola to 360Premium z iXtreme 1.51 z napędem Liteona.
    Standardowo po ściągnięciu gry sprawdziłem obraz programem ABGX360 Imageshack - beztytuuwy.jpg
    Następnie spatchowałem grę do wave3 i wypaliłem grę w ImgBurn, prędkością x2.4
    Oczywiście posiadałem płytę Verbatim.
    Po włożeniu płyty do konsoli, napęd odczytuję ją około 6 sekund po czym nic się nie dzieje ;/
    Na prawdę nie wiem co już robić ;/ Załatwiłem 4 płyty ;/ Wgrałem najnowszego firmware do napędu w moim kompie...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akak

    akak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zgierz
    Inne gry chodza? Sprobuj wypalic cos innego i sprawdz nagrywarke. Jesli chodza gry i nagrywarka sprawna to pewnie obraz.
     
  4. boyka

    boyka Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Inne gry chodzą jak należy.
    Posiadałem dwie wersje FIFY 11.
    -FiFA.11.2010.PL.PAL-SZOPASQUAD - na tą wersje zmarnowałem dwie płyty, a gdy włożę jedną z nich do konsoli jest odczytywanie jakieś 6 sekund i nic. Nawet się nie włącza .
    -FiFA.11.PAL.XBOX360-LoCAL - na tą wersję także poświeciłem dwie płyty, ale tutaj bynajmniej w menu xboxa wyskakuje logo fify. Są też podane informacje o grze i że mogę ją zainstalować (oczywiście instalacja idzie tylko do 47%) no i to by było na tyle.
     
  5. Dani7821

    Dani7821 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z fifą 11, ja mam ixtreme 1.4 i kiedy odpalam grę na xboxsie to czyta ją jako film (jest napisne odtwórz DVD)nie wiem o co tu chodzi czy trzeba tę grę spaczować czy co? Jeżeli trzeba ją spaczować to niech ktoś napisze mi krok po kroku jak mam to robić żebym nie zrobił niczego źle. Dodaje że to jest moja pierwsza płyta jaką nagrywałem a płyta na którą nagrałe to emtec ale mam inną grę na tej płytce i wszystko jest ok. Z góry dzięki za pomoc

    Potem patchowałe tą fifę na i nagrałem jeszcze raz programem ppf-o-matic ale kiedy wkładam płytke to teraz jest napisane "Dysk z różnymi materiałami" Może ktoś wie jak mi pomóc???


    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn//
     
  6. Warmin

    Warmin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Legnica
    już tyle kasy zmarnowałeś na płytki, że mógłbyś kupić oryginalną Fifę 11
     
  7. marcin264

    marcin264 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    spróbuj zresetować kompa przed nagrywaniem może to pomoże. Mi bynajmniej pomogło
     
  8. ryba0508

    ryba0508 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja też mam problem z FIFĄ 11 oraz z F1 2010, mianowicie mam napęd BenQ, przeróbka 1.61 i normalnie gry wypalam bez żadnych przeróbek bo na 1.61 powinno wszystko iśc. No i zamiast gier odpala się biały ekran z napisem XBOX 360.

    Co dziwne w abgx360 oba obrazy mają błąd przy PFI, tzn. jest na czerwono i piszę: PFI is incorect... should have matched at least 4th wave.

    O co w tym chodzi? Jakieś zwalone obrazy? Czy może nowy wave jakiś wchodzi? Obie wersje to są PL i bodajże od "szopasquad".

    Może da się te obrazy jakoś naprawić wgrywając poprawny PFI?

    PS. Nie gram przez neta więc może być przerabiany obraz.

    Bardzo proszę o pomoc.


    EDIT: Już sobie poradziłem na szczęście. Tak dla innych powiem co trzeba zrobic:
    Mianowicie ktoś te obrazy przerabiał wgrywając wave 3 i trzeba spowrotem wrócić do wave 6 (dla tych co mają przeróbki 1.61, LT).
    Aby to zrobić bierzemy jakąś grę ostatnią co ma wave 6 i nie jest przerobiona (ja użyłem WRC) za pomocą abgx360 wypakowywujemy z niej Video oraz PFI. Bierzemy obraz FIFY albo F1 i wgrywamy te wypakowane PFI i Video i tak o to powracamy do pierwotnej wersji gry i gra będzie wtedy działać, a w abgx będzie prawie wszystko na zielono.
     
  9. pitagoras1990

    pitagoras1990 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Elbląg
    Nie wiem jak z xtreme 1.6 ale Dani pisał, że posiada 1.4 tak więc ściągasz program 360WavePatcher ( http://rapidshare.com/files/30359316...cher_1.2.1.rar ) odpalasz go wybierasz plik ISO do spatchowania i pokarze ci się wave obecny pliku a niżej masz zakładki z wave'ami, na które chcesz zmienić obraz. Tam będziesz miał opisane na jakim xtreme jaki wave jest obsługiwany i w twoim przypadku chyba jest to wave 2. Tak więc pat****esz na wave 2 gry już spat****esz właczasz agbx360, jeżeli wszystko jest ok nagrywasz grę najlepiej CDClonem ja tak robię i na Esperanzach za 3 zł mam między innymi Fight Night Round 4 czy Ninja Storm 2 i działają bez zarzutu.

    [​IMG]

    1. Wybór obrazu do spatchowania
    2. Informacje o aktualnym wave
    3. Wybór wave na który chcemy patchować
    4. Patchowanie
    5. Wybór wave dla którego chcemy ściągnąć potrzebne pliki. Wgrane pliki "odhaczą się" na liście powyżej.
    6. Ściganie plików wave
    7. Zmiana języka programu
     
  10. maateoo

    maateoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ten sam problem, jakie macie rozwiązanie? tutaj podobny temat:
    http://xboxforum.pl/iso-f10/fifa-11-pal-xbox360-local-i-nba-2k11-xbox360-marvel-problem-67901.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum