1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fifa 12 - Wave 13 a LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Don, Grudzień 30, 2011.

  1. Don

    Don Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk
    Witam,

    Niedawno przerobiłem, a właściwie uaktualniłem przeróbkę do wersji 3.0, i teraz pojawia się problem z FIFA 2012. Grę przepuściłem przez abgx:
    Kod:
    -------------------------------------------------------------------------------
    \\//\\//\\//\\//  _ |_  _ \ \/ /_  _  _  \\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\\ (_||_)(_|/ /\ \_||_ | | //\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ------------------------_|------_||_||_|--v1.0.5-------[http://abgx360.net]----
    
    Checking for updates to abgx360.dat...
         Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving
    
    F:\*******\FIFA.12.CZECH.POLISH.RUSSIAN.PAL.XBOX360-TOMiAN\f12-tomian\f12-tomian.dvd is valid
    
    Checking Game
         ISO: "F:\*******\FIFA.12.CZECH.POLISH.RUSSIAN.PAL.XBOX360-TOMiAN\f12-tomian\f12-tomian.iso"
         Size: 7838695424 bytes
         Files in ISO: 60, Folders in ISO: 21
         Total bytes used: 5880766352 (80.57%)
    Game appears to have random padding
    
    Checking default.xex
         Original PE Filename:  fifalauncherzf.exe
         Original PE Timestamp: 2011/09/02 22:37:01
         Game Name:             FIFA 12
         No Avatar Awards
         Achievements:          45 Achievements totaling 1000 Gamerscore
         XEX CRC = 368F9D5B
         XEX Media ID: BE4C65B06D28E2D9949259F9-48304DEA
    
    Region Code: 0x00FF0000
         PAL
    
    Checking SS
         Timestamp of Authoring: 2011/09/05 00:00:00
         Timestamp of Mastering: 2011/09/09 15:01:55
         SS Version: 2 (not trusted)
         SS CRC = A24BCE29 (RawSS = F19C3381)
         SS Media ID: BE4C65B06D28E2D9949259F9-48304DEA (matches game)
    SS looks valid
    
    Checking DMI
         Timestamp of Authoring: 2011/09/05 00:00:00 (matches SS)
         DMI CRC = 42B52E8E
         DMI Media ID: BE4C65B06D28E2D9949259F9-48304DEA (matches game)
    DMI looks valid
    
    Checking PFI
         PFI CRC = 40DCB18F
    PFI matches known data (13th Wave)
    
    Video partition found
         Video is zero padded
         Video CRC = FA3CD943 (V0 = 61A5291A, V1 = A0F7EA77)
    Video partition matches known data (13th Wave)
    
    Basic Stealth check passed!
    
    Starting Verification
         Looking for A24BCE29368F9D5B.ini in the online verified database
         There is no verified rip of this Xex/SS combination in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex/SS combination
    Attempting to at least verify the PFI, Video and game data
         Looking for Xex_368F9D5B.ini in the online verified database
         There is no verified rip of Xex CRC 368F9D5B in the online database
    Failed to find a verified ini file for this Xex
    Verification failed
    
    SplitVid is valid
    L1 Video is zero padded
    
    Checking for AnyDVD style game data corruption while running CRC check...
         AnyDVD style corruption was not detected
         Game CRC = 508DE77E
    
    
    Jak dobrze mi się wydaje gra jest na wave 13, a jeśli mam najnowszą przeróbkę to powinna ruszyć bez problemu.
    Grę nagrywałem ImgBurn z LB sector i przy najmniejszej prędkości... i po wszystkim gdy grę wkładam do napędu Xbox-a chwile czyta i nic, pisze tylko czy wysunąć tace, tak jak by w ogóle gry nie widziało.
    Może ja coś robię źle - bo prawdę mówiąc dawno już gier na Xbox-a nie nagrywałem ? Dziękuję z góry za odpowiedź i pozdrawiam ;).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Nie jestem pewny ale fifa chyba nie jest xgd3 także po co przerabiać. Powinna działać chyba że źle nagrana.
     
  4. DJTOMEKK

    DJTOMEKK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skoczów, Poland
    Musi byc zle nagrana fifa to xgd2
     
  5. RollTide

    RollTide Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mialem to samo robilem przez agbxa wszystko bylo ok ale po nagraniu tez pisalo ze wysun tacke to sie troche zainteresowalem swoja nagrywarka co sie okazalo nie nagrywala wogole bo komp widzial nagrane plyty jako puste,sflashowalem nagrywarke pomoglo ale przy nagrywaniu img burnem czesto wolal by plyte oczyszcic, a o nagraniu na dysk konsoli moglem zapomniec probowalem dalej i uzylem clonecd dzieki temu programowi wszystkie gry chodza i nagrywaja sie na dysk bez wiekszych problemow nagrywalem rowniez obrazy xgd3 rowniez chodza ale po nagraniu na dysk wyskakuje blad o autoryzacji z racji tego ze gry nagrane metoda truncate takze polecam sprobowac ten sposob.Dodam ze mam lt+3.0 i nowy dashboard fify nie patchwalem tylko normalnie przez agbx dawalem.Pozdrawiam
     
  6. pawel1902

    pawel1902 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 12, 2009
    Posty:
    234
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Świętochłowice
    Mi Fifa 12 normalnie działa na LT+ 3.0 fifa jest xgd2 i nie ma AP2.5
     
  7. Don

    Don Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krk
    Wychodzi na to że to jednak wina shi**** nagrywarki w lapku :/. Spróbuję nagrać tą grę na lepszej i zobaczę czy wszystko ruszy :/...
     
Wczytywanie...

Poleć forum