1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FIFA 13 błąd iHAS 124 B

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sawasnk, Listopad 6, 2012.

  1. sawasnk

    sawasnk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sanok
    Witam forumowiczów.
    Mam pewien problem, z FIFĄ 13, a mianowicie, po wypaleniu jej na płytkę Verbatim, dalej mam problem z płytą. Konsola każe mi przeczyścić płytkę... Nagrałem z prędkością 2.4, lecz nagrywało o dziwo 4.0. Może przez przypadek kliknąłem 4.0. Później kliknąłem tą książkę w IMGburn wybrałem LITE-ON, potem DVD + R DL MEDIA i DVD-ROM. Później truncate, nagrało się 100% ale problem oczywiście wystąpił w karierze oraz turnieju i tych innych. Napęd oczywiście spatchowany. Nie wiem o co chodzi, możecie pomóc? Z góry dzięki.
    Od razu przepraszam, jeżeli takie tematy powstały. Dodam jeszcze, że była weryfikacja.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Źle wgrałeś flasha do napędu oraz masz złe ustawienia. Wgraj flasha do ihaasa według tego poradnika X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl Następnie wypal grę według tego poradnika http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-7...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-134486/

    Ustaw ustawienia w eeprom
    Smart burn - On
    Force Hyper Tuning - OFF
    3. Over Speed Writing - OFF
    4. Online Hyper Tuning - OFF

    W imgburnie w zakładce write zaznacz opcje perform OPC before write
    Oraz zwiększ bufory na 241 lub 512 w zakładce I/o -> page 2 oraz build page 2

    Gra będzie wtedy działać
     
    1 osoba to lubi.
  4. sawasnk

    sawasnk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sanok
    Flash zrobiłem zgodnie z podanym przez Ciebie poradnikiem, może źle wypaliłem. Mógłbyś może pomóc za pomocą czegoś w stylu TeamViewer 7? Byłbym Ci bardzo wdzięczny, nie znam się na tym tak świetnie. Na poprzedniej nagrywarce wszystko szło prawidłowo, problemy się zaczęły od FIFY 13 i postanowiłem dziś kupić tego iHAS'a.
     
  5. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1 osoba to lubi.
  6. sawasnk

    sawasnk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sanok
    Chciałbym to zrobić, lecz i tak się nie połapię, jestem w tym na prawdę zielony, oraz boje się trochę o nagrywarkę. Nie wiem nawet jak przywrócić nagrywarkę do stanu pierwotnego poprzez kopię. Może znajdzie się inna osoba, która zechciałaby mi pomóc poprzez TeamViewer'a 7. Ale dzięki Ci za pomoc :)
     
  7. Prisonbull

    Prisonbull Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wgrałeś zapewne kopie zapasową oryginalnego firmware'u IHAS'a zamiast tego zmodyfikowanego pod Verbatimy. Tak robi większość osób mówiących, że zrobili flash, a tak naprawdę okazuje się, że nie przeczytali dokładnie tekstu ze zrozumieniem i wgrali to co zapisali opcją "Read" (czyli plik z fw AL0S).
    Poza tym rzeczą najważniejszą jest, alby w IMG Burn w zakładce w Media Type ustawić DVD + R DL EEPROM. Trzeba trochę zjechać scrollem i wtedy widać tą opcję na liście.
    Bez tego gry będą źle nagrane, przez co nie zainstalują się na dysk i będą błędy autoryzacji.
    Aż dziw bierze, że o tak ważnej rzeczy nikt nie wspomina.
     
    1 osoba to lubi.
  8. sawasnk

    sawasnk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sanok
    o może o to chodziło. Nie instaluję gier, bo nie mam dysku na to. Spróbuję jeszcze raz, ale dzięki Wam za pomoc.
     
  9. Tomekzc

    Tomekzc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2011
    Posty:
    286
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Musisz przy wyborze pliku do flasha wybrać plik iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final.
     
  10. sawasnk

    sawasnk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sanok
    Czekaj, czekaj. Czyli po zrobieniu tego przez plik AL0S mam jeszcze uruchomić iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final ?

    Zrozumiałem, zrobiłem i flash chyba poszedł prawidłowo, teraz nagrywanie, spróbuję ale dopiero jutro, gdyż na dziś już nie mam płyt.
     
  11. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jakbyś dobrze sflashował nagrywarkę, to nie powinno pojawić się truncate przy wypaleniu. Poza tym ustaw opcję weryfikacji, żebyś miał pewność, że nagrało się bez błędów. Masz kilka postów wyżej dwa poradnik, więc zrób je krok po kroku. Musi działać.
     
  12. sawasnk

    sawasnk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2012
    Posty:
    35
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sanok
    Nie działa... Nie było truncate, wypaliło do 100%, przy veryifing trochę potrwało okazało się że wyskoczył error dałem anuluj bo ponów próbę ani kontynuuj nic nie dało... Po włożeniu płyty do konsoli gra się nie uruchomiła, nawet w dashu nie wyświetlił się po dłuższym czasie obrazek FIFY. NIE WYTRZYMAM Z TYM! Na prawdę nie moglibyście mi pomóc w postaci TeamViewera 7?
     
  13. wochu24

    wochu24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Odp: FIFA 13 błąd iHAS 124 B

    widzę ze Panowie bardzo pomocni :)

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. kacperex

    kacperex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    314
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    http://xboxforum.pl/ihas-241/124b-19-i-verbatimy-mk003-147106/

    Tu masz opcje ustaw tak,mi pomogło i nagrywam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum