1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FIFA 13 - Dyskusja Ogólna

Temat na forum 'Gry' rozpoczęty przez DJDIDO88, Wrzesień 26, 2012.

  1. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Temat stworzony do dyskusji na temat najnowszej Fify.

    No to ja zacznę, ea zrobiła wielki błąd wprowadzając oddzielnie tryb wirtualnej gwiazdy. Nie można stworzonego zawodnika dać do składu lub wykonywać nim nowych zadań treningowych

    Tchnięte z SGS GT-I9000
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Geble

    Geble Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ja mam inną strasznie irytującą mnie rzecz. Mianowicie po strzelonej bramce, skończonym przywileju korzyści czy też niecelnym uderzeniu (moment odbicia od bandy np.) gra ścina na około 1 s. Kompletnie nie wiem co może być powodem ale odbiera mi to przyjemność z gry. Dwa razy instalowałem ją na dysku konsoli i nic Na chłopski rozum nie może to być wina płyty bo po pierwsze gra jest zainstalowana, a po drugie dzieje się to zawsze w tych samych momentach.
     
  4. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dokładnie. Zauważyłem to samo. Mnie jeszcze strasznie denerwuje że nadal nie ma trybu Lounge z Fify11. Dalej nie można połupać ze znajomymi w mini lige na jednej konsoli. A i online nie moża takiej ligi utworzyć a w 12 dało się. No chyba że nie wiem jak to zrobić.
    Na plus skill games. Bardzo fajna opcja.
     
  5. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Wczoraj pograłem prawie we wszystkie tryby jakie tylko sa i muszę przyznać że w porównaniu do 12 nie czuć już aż tak bardzo sztucznosci, więcej swobody, mniej skryptów, poprawiono tryb wirtualnej gwiazdy, już nie gramy całego meczu z garstka sił tylko normalnie zostaniemy ściągnięci z boiska. Nasz komentator potrzebuje mocnego patcha bo to co jest obecnie to tragedia. 2 różnych zawodników dostało żółte kartki to ten przy 2 kartce mówi: dobrze ze został wyrzucony z boiska. Tak samo brakuje w pl wersji informacji podawanych w trakcie meczu jak to jest w wersji eng.
    Gdzie znajduje się drużyna adidasa, kupiłem gierke przedpremierowo w ultimie dostałem jakiś kod 10 000 monet działa ale nie mogę znaleźć tej drużyny. Dodam że posiadałem tylko 1 kod.

    Tchnięte z SGS GT-I9000
     
  6. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1520
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    moze ktos napisać jak wyglada tryb gwiazdy oraz menadzerski duzo zmian?? są te powolania do reprezentacji? wreszscie punktuja dobrze a nie caly mecz sie raz poda i ocena 8.0..oraz czy trener jak sie slabo gra sciaga z bvoiska albo nie wystawia wogole w meczu? czy nadla czy sie gra zle czy dobrze 90 minut sie nalezy:)
     
  7. Geble

    Geble Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mówisz o tym przycinaniu o którym pisałem wyżej ? Jeśli tak to nie denerwuje Cię to ? Ktoś ma podobny problem ? Jeśli to nie wina płyty to wynikałoby, że większość powinna borykać się z tym problemem.
     
  8. rockobradford

    rockobradford Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    175
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no strasznie mnie to denerwuje. Mam nadzieję że szybko to poprawią jakimś patchem
     
  9. Geble

    Geble Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Gorzej jeśli to wina płyty. Zastanawiałem się nawet czy nie kupić jeszcze jednej wersji, ale nie mam pewności czy każdy tak ma czy po prostu niektóre kopie są wadliwe. Naprawdę jest to uciążliwe, a póki co nie widzę na forach EA wzmianki o tym przycinaniu.
     
  10. Masownik20

    Masownik20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    1520
    Polubienia:
    82
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    hm mi na RGH nic nie przycina ani nic podobnego, wiec mozliwe ze wina plyty
     
  11. maras92

    maras92 Banned

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    262
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań
    Zgadzam się do wcześniejszych postów apropo braku wirtualnej gwiazdy w jakimś klubie(kariera) braku trybu imprezy na jednej konsoli, co chwilę wywala mnie z sezonów(być może to przez wczesne odpalenie gry) A co do samej rozgrywki... Jeśli dziennikarze zajmujący się grami twierdzą, że gra jest szybsza to nazywam ich pseudo dziennikarzami. Gra jest wolniejsza właśnie przez odbieranie piłki. Trzeba trochę rozklepać akcje by coś wyszło. Nie podoba mi się że nie wprowadzili stadionów z Euro 2012 ponieważ jeden stadion jest ewidentnie podobny do stadionu Lecha lecz tylko ma zwiększoną 4 trybunę o jedno piętro.
     
  12. lis3000

    lis3000 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest ktoś chętny na zrobienie osiągnięcia "Nadal znajomi?". Trzeba wygrać sezon towarzyski online. Szybko pójdzie, połowa po 2 minuty. Jak tak to dodać mnie do znajomych Lisek1986
     
  13. straubus

    straubus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie zauważyłem u siebie żadnych problemów z optymalizacją. Wszystko działa super płynnie, w każdym momencie gry. Żadnych ścinek. Jedyny ból to dziwne freezy w trybie sezony.
     
  14. djcris

    djcris Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mnie nastomiast podoba się to że dodali rozgrywki Europejskie w czasie sezonu(kariera) oraz że można być również trenerem Reprezentacji, nie wiem czy wcześniej tak było. W tamtym roku kupiłem fife i się zawiodłem dlatego w tym roku daruje sobie kupno fify orginalnej.
     
  15. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    Ja nie mam takiego problemu. Usuń grę, wyczyść pamięć podreczną uruchom ponownie konsolę zainstaluj gierke i wtedy zobacz

    Tchnięte z SGS GT-I9000
     
  16. Geble

    Geble Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Już dwa razy instalowałem. Spróbuje jeszcze wyczyścić pamięć podręczną, ale coś czuję, że to wina płyty bo przy uruchamianiu gry wyje strasznie przez kilka minut i początkowo gra chodzi tak jakby tylko z płyty, a dopiero po 5 min się wycisza.

    Jeszcze pytanko. Jak usuwam grę to cały folder czy tylko ten główny plik ważący 5.5 GB ? Pytam bo nie wiem co się stanie po usunięciu Online Pass'a. Żeby potem po ponownej instalacji nie wyskoczył mi komunikat, że Online Pass już użyty.
     
  17. krzysiek468

    krzysiek468 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubań / Jelenia Góra
    To że napęd wyje przez jakiś czas po uruchomieniu to normalne. Przy każdej grze XGD3 tak jest nieważne czy to pirat czy oryginał.
    Wystarczy usunąć ten plik 5,5gb bo tylko to się z płyty instaluje.
     
  18. Geble

    Geble Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Pewnie, że wycie napędu przy rozruchu gry jest normalne, ale wycie 5 minut już do normalności nie należy. Instaluję gry na dysk jak tylko pojawiła się ta możliwość i zwykle rozruch w celu wczytania początkowych danych trwał kilka/kilkanaście sekund. Tutaj ewidentnie coś nie gra. Może ta aktualizacja, którą pobiera się z początkiem, a którą kilka razy wyłączałem bo wolałem najpierw zainstalować na dysk, wprowadziła jakieś błędy. Usunięcie całego folderu z grą sprawi problemy przy późniejszej ponownej instalacji ?
     
  19. krzysiek468

    krzysiek468 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubań / Jelenia Góra
    Przy grach XGD3 zawsze napęd wyje dłużej do 5minut nawet.
     
  20. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    A spróbuj grać bez instalacji na dysk

    Tchnięte z SGS GT-I9000
     
  21. Geble

    Geble Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Spróbuję bez instalacji, ale niestety nawet jeśli zda to egzamin to późnymi wieczorami, czyli w jedynym dogodnym dla mnie momencie kiedy mogę pograć, raczej nie zda to egzaminu bo konsola zamienia się wtedy w mały odkurzacz :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum