1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fifa 13- nie można odczytać płyty.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dampez93, Wrzesień 29, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dampez93

    dampez93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam konsole FAT z wgranym dash'em 15574 i wgranym LT 3.0. Jednak po nagraniu FIFY 13 iHasem z wgranym FW pod moje płytki podczas włączania wywala błąd, że nie można odczytać płyty( przeczyścić szmatką) przy próbie zainstalowania na dysk też to samo. Pobrałem już 3 wersje gry gdyż myślałem, że to może tego wina lecz to chyba nie o to chodzi...

    Stare gry XDG 2 i inne uruchamiają się bez problemu lecz, np. Assasin's, NFS The Run itp. już nie- komunikat z nieobsługiwaną płytą.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    skonfiguruj img burn'a i nagrywarkę w eeprom utlity.
     
  4. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Gra może być źle nagrana.
    Spróbuj ją jeszcze raz nagrać.
     
  5. dampez93

    dampez93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, spróbuję ją nagrać później jeszcze raz.
    Napęd flashowałem sam w kolejności:
    update dash'a do 15574 i potem od razu flash wg. poradnika.
    Wrzucę loga z JF.
    Kod:
    
    
    
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    
    JungleFlasher 0.1.92 Beta (304)
    
    Session Started Wed Sep 26 15:58:38 2012
    
    
    
    This is a 32 bit process running on 2 x 32 bit CPUs 
    
    portio32.sys Driver Installed 
    
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom ! 
    
    Found 8 I/O Ports.
    
    Found 1 Com Ports.
    
    Found 6 windows drives A: C: D: E: F: G:
    
    Found 1 CD/DVD drives F:
    
    
    
    Loading firmware file G:\LITEON OFW & DVDKEY\Dummy.bin
    
    MD5 hash:  ff20357b85487b71c206cee867b6b23c
    
    Inquiry string found
    
    Identify string found
    
    Drive key @ 0xA030 A1848EE4AAA0BB3D76A17D7F75D3EC43
    
    Firmware Osig: [PLDS    DG-16D2S        7485]
    
    Firmware is:  PhatKey Extract                 
    
    Loading firmware file G:\Firmware\LTPlus-0251-v3.0.bin
    
    MD5 hash:  d14fe82b96741b7a18e5c1e7adbf0a98
    
    Genuine LT plus v3.0
    
    Drive key @ n/a FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    
    Firmware Osig: [PLDS    DG-16D2S        0251]
    
    Firmware is:  LT-Plus 3.0                     
    
    Drive is Lite-On.. 
    
    Spoofing Target
    
    DVD Key copied to target
    
    Target is LT - ID strings not copied to Target
    
    
    
    Target rev is LT 02510C, serial info not copied
    
    
    
    Sending Lite-On-Erase request to port 0xAC00
    
    ..............
    
    Drive returned Status 0x0
    
    ....
    
    Serial flash found with Status 0x72
    
    Manufacturer ID: 0xC2
    
    Device ID: 0x11
    
    Flash Name:  MXIC(MX25L2005)
    
    Flash Size:  262144 bytes
    
    
    
    Getting Status from port 0xAC00
    
    SPi flash found with Status 0x72
    
    
    
    Sending Chip Erase to Port 0xAC00
    
    Erasing:
    
    Writing target buffer to flash
    
    Writing Bank 0: ................
    
    Writing Bank 1: ................
    
    Writing Bank 2: ................
    
    Writing Bank 3: ................
    
    
    
    Flash Verification Test !
    
    Reading Bank 0: ................
    
    Reading Bank 1: ................
    
    Reading Bank 2: ................
    
    Reading Bank 3: ................
    
    Write verified OK !
    
    
    
    Sending Vendor Outro to port 0xAC00
    
    Drive is Lite-On.. 
    
    Wydaje mi się, że wszystko jest w porządku.(?)
    Pozdrawiam
     
  6. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    Pod jakie płytki FW?
     
  7. dampez93

    dampez93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    RICOHJPN D01-067
    iHAS crossflash'owany z 124 na 524.
     
  8. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    Masz farta, akurat dzisiaj się z tym męczyłem przy okazji FIFY na OMEGACH właśnie : P
    mówisz masz wgrany FW już czyli teraz:
    Nie pamiętam, kto to napisał na forum, ale to nie moje słowa :p :] wyrzuciłem dziś 4 Omegi nim to znalazłem, śmiga tym sposobem jak złoto :) zainstalowałem na HDD i se gram :)
    Napisz czy pomogło, jeśli pomogło kliknij Przydatne :) dzięki
     
    1 osoba to lubi.
  9. dampez93

    dampez93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @__FRIX__
    Wielkie dzięki pomogło :D Weryfikacja 100%, gra bez problemu zainstalowana na dysk i co najważniejsze działa!
    Chociaż jakość kopii nie powala...
    [​IMG]
    Dodam, że nagrywane na chińskim adapterze SATA-> USB na płytach Esperanza.
    PS. U mnie stanęło na 6 zepsutych płytach... 7 już działa :D
     
  10. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    cieszę się niezmiernie :) pozdrawiam - na forum nigdzie nie ma przyklejonego tematu ze zmodyfikowanymi FW i opisami do nich, a ułatwiłoby to wielu ludziom nagrywanie innych płyt niż Verbatim :)
    poniżej moja fifa, też na Omedze
    [​IMG]
     
  11. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  12. __FRIX__

    __FRIX__ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    94
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Frydek, Katowice, Poland
    Ja instaluję wszystkie na HDD.
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    no ale konsola do instalacji musi odczytac te plyty a ze sa to xgd3 to takze przy kazdym uruchomieniu przez kilka minut plyta dziala w napedzie wiec wiesz
     
  14. vito2106

    vito2106 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie, wczoraj próbowałem wypalić fifę na swoim x'ie . zainstalowałem z płyty aktualizację, wszystko fajnie. po kilku mintach grania jednak wyrzuca mnie z komunikatem - nie można odczytać płyty. spróbowałem zainstallować grę i komounikat się powtarza jednak z inną treścią - nie można autoryzować dysku. wyczytałem u was że należy puścić muzykę z pena w tle - spróbowałem i teoretycznie wszystko było ok. niestety nie - problem dalej jest, komunikat wyskakuje ale po dłuższym czasie ( 10minut, czasem pół godziny). BARDZO was proszę o pomoc.

    Płyta nagrywana IMGburnem , obraz przerzucony przez abgx.
     
  15. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    a nagrywarka pewnie zwykla jesli tak odpusc sobie ihas pomaga :)
     
  16. siwman

    siwman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam pytanko sciągnąłem fife 13 pod lt 2,0 grę nagrałem zgodnie z instrukcją nagrywania xgd3 wszystko poszło ok do czasu gdy wsadzam płytkę do xboxa w który pojawia się ikona fifa 13 włączam i ....wyskakuje komunikat płyta nie jest obsługiwana czy problem tkwi w tym że nagrywałem zwykłą nagrywarką czy z przeróbką bo szczerze to robił mi ktoś ją w grudniu tamtego roku i nie jestem pewień czy mam 2,0 czy 1.9
     
  17. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    ile razy jeszcze mozna pisac ze zwykla nagrywarka nie nadaje sie do FIFY
     
  18. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    FIFA 13 działa prawidłowo tylko na LT 3.0 wypalona IHASEM z wgranym Brurner MAX.

    Alert Zamykam

     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum