1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fight Night Champion - dziwne zachowanie grając z dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dracon__, Styczeń 13, 2012.

  1. Dracon__

    Dracon__ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Wydaje mi się, że przeszukałem już te forum jak i inne, lecz nadal nie potrafię rozwiązać problemu z grą FIGHT NIGHT CHAMPION.

    Pacjent:

    XBOX ARCADE (Falcon) wraz z dyskiem 120GB (WD2500BEVS, wgrany soft z FUJITSU). Od samego początku założone ma dodatkowe chłodzenie w tylnej części obudowy, oraz co kilka miesięcy profilaktycznie przedmuchiwana jest sprężonym powietrzem. Konsola używana sporadycznie, nigdy nie przerabiana, wgrane jest najnowsze menu, niemal od samego początku pracuje z dyskiem i na niego też zgrywałem każdą grę.

    Przejdę jednak do sedna problemu. Standardowo grę zainstalowałem na dysku i przez kilka dni wszystko działało bez zarzutu. Wszystko płynnie, bez niepokojących objawów. Dotarłem do momentu walki braci Bishopów i zrobiłem sobie przerwę wyłączając konsolę. Następnego dnia odpalam konsolę, uruchamiam grę i pojawia się problem. Animacja podczas walki zatrzymuje się mniej więcej co 2 sekundy na 1 sekundę. Nie da się kompletnie grać. Restartuję konsolę, jednak to nie poprawia sytuacji. Przycinanie się widoczne jest tylko w momencie walki, kiedy zawodnicy wychodzą na ring wszystko jeszcze odbywa się płynnie.
    Co ciekawe, po wyjęciu dysku z konsoli wszystko wraca do normy, pomijając brak powtórek i czasów doczytywania gra chodzi płynnie.

    Co już sprawdziłem:

    - z podpiętym dyskiem gra przycina w każdym trybie (Champion, Legacy)
    - gra pobiera aktualizację przy pierwszym uruchomieniu, z nią czy bez niej gra tnie się bez zmian
    - nie ma znaczenia temperatura konsoli, gra tnie zarówno 3 minuty po włączeniu jak i po 30stu.
    - kasowana była pamięć podręczna, formatowany dysk, dodatkowo odpaliłem HD Tune i sprawdziłem z poziomu PC czy nie ma Bad Sectorów i tutaj też sprawa wygląda w porządku.
    - próbowałem założyć kolejny profil, jednak nic to nie daje
    - nie instalując gry na wpiętym dysku nadal sytuacja się powtarza

    Było kilka wątków między innymi dotyczących owej gry, jednak każdy pisał że po wyjęciu dysku problem się rozwiązał. Takie rozwiązanie sprawy mnie nie urządza, zwłaszcza w momencie kiedy pozostałe gry działają bez zarzutu (RDR, GOW2, GTAIV, FORZA3, FORZA4 i inne)

    Czy macie jeszcze jakieś sugestie na co zwrócić uwagę?

    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli inne gry działają płynnie, to chyba można wykluczyć problem ze sprzętem. Odpal nową grę na innym profilu, lub skończ tryb kariery z płyty.

    Tapnięte z HTC Wildfire S
     
  4. Dracon__

    Dracon__ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Metodę z zakładaniem nowego profilu już przerabiałem jednak nic to nie daje, gra dalej przycina. Chyba rzeczywiście pozostaje granie z wyjętym HDD.
     
  5. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Możesz także spróbować odinstalować grę z dysku, po czym ponownie zainstalować... :) Może źle się nagrała... Dodam że też gram w tą grę i także mam ją zainstalowaną na HDD i działa bez problemów
     
  6. Dracon__

    Dracon__ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak pisałem powyżej, dysk był formatowany. Zresztą instalowałem grę kilkukrotnie i nic to nie dało.
     
  7. gander84

    gander84 Guest

    JAk wyciągniesz dysk to bedzie ok ja tez tak mam u siebie. Podłącz jakiegoś PENDRIVEA albo karte pamieci zrób na nim profil i graj normalnie.
     
  8. Dracon__

    Dracon__ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gander84: przecież napisałem, że w momencie wypięcia dysku z konsoli gra działa bez problemów jednak nie jest to rozwiązanie. Za moment przy kolejnej grze będę zmuszony grać z wyłączonym TV dla poprawnego jej działania. Ciekaw jestem gdzie tak naprawdę leży problem, zwłaszcza że gra w początkowej fazie działała przez kilka dni bez najmniejszych przycięć.
    Czy możesz powiedzieć jaki masz dysk w konsoli (oryginalny/przerabiany) bo być może to jest powodem dziwnego zachowania, nawet pomimo sprawdzenia dysku pod kątem badów oraz kilkukrotnego formatowania.

    pozdrawiam
     
  9. gander84

    gander84 Guest

    to ci napisalem zeys wlozyl pendrive i zrobil sobie profil zainstalowal gre na pendrive i gral normalnie z savami i cariera. nic z tym nie zrobisz ta gra po prostu nie trawi niektorych dyskow twardych i tyle. ja mam kilka dyskow i jak wloze ionny niz ten co mam najwiekszy i siedzi caly czas w xie to tez gram normalnie na innych jest lipa. daruj sobie po prostu tak jest. u mnie na starym dashu tez gralo si enormalnie nawet z duzym dyskiem a teraz nie idzie i koniec kropka.
     
  10. Dracon__

    Dracon__ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za informację, skoro tak jak mówisz testowałeś na różnych dyskach to już odpowiedź mam. :)

    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum