1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Fight Night Champion, napęd nie odtwarza płyty

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Matijas, Marzec 17, 2011.

  1. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam problem. Mianowicie nagrałem płytkę z grą Fight Night Champion i po włożeniu do napędu xboxa, pojawia się napis " Dysk z różnymi materiałami (lub plikami, nie pamiętam) " Oczywiście nic więcej się nie dzieje.

    Gra ściągnięta w 7 partach programem jdownloader

    [​IMG]

    Po wypakowaniu owych partów, wyglądało to tak

    [​IMG]

    Więc scaliłem i wypakowałem jeszcze raz. Uzyskałem folder z plikiem iso i plikiem dvd do nagrania na płycie. Wydawałoby się wszystko cacy. Wypaliłem jak zwykle programem ImgBurn na płytce TDK prędkością x 2.0 lub 2.4 ale raczej tą pierwszą. Na tych płytach zawsze nagrywałem i nigdy problemu nie było. Nagrywanie przebiegło normalnie, sprawdzanie potwierdziło, że wszystko jest ok. Niestety w xboxie nie chodzi :(
    Jaka może być tego przyczyna ? Na szybkiego coś wyczytałem, że może powinienem przed nagrywaniem wave zmienić. Nigdy nie zmieniałem w żadnej grze wave, wszystkie zawsze chodziły.
    Mój Xbox to wersja jasper wyprodukowana na początku jakoś w marcu 2010 roku. Przerobiłem go w październiku 2010.

    Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    jaka masz przerobke? zapewne 1.6 (bo ja w tym okresie przerabialem i ta byla "na topie")
    360WavePatcher i zmieniaj wave na 3
     
  5. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A mógłbyś mi wytłumaczyć, jak się posługuje 360WavePatcherem ? Mam jeszcze abgx360 ale też nigdy z niego nie korzystałem, nawet nie wiem jak heh :D W ogóle po zmianie wave muszę tworzyć nowy plik dvd ? Bo nie umiem tego :p wiem, że w notatniku, ale nie wychodzi mi to. Sorry, ale jestem zielony w tej kwestii, nigdy nic nie kombinowałem. Po prostu ściągałem, nagrywałem i grałem.
    Nie wiem co prawda jak powinno się korzystać z abgx360 ale jakoś tam przepuściłem ten plik z grą przez niego i wyszło mi coś takiego.
    [​IMG]
    Proszę rzucić okiem, może to coś jest nie halo z obrazem.
    Sam nie wiem. Sorry, że tak truję, ale nikt z powietrza wiedzy nie bierze.
    Dziękuję za pomoc
     
  6. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Cos mi sie wydaje ze dluulgo nie grales, bo juz dawno przestaly wychodzic gry z wavem ktory by odpowiadal ktorej przerobce (wave 3) :p - jesli oczywiscie masz 1.6 ale przypuszczam ze tak.

    1. Najpierw robisz skan abgx'em- ustawienia ustawiaszTAK (po tym zabiegu juz bedziesz miał dograny pliczek .dvd
    2. sciagasz 360WavePatcher v.1.2.6, klikasz "Browse" - ladujesz swoj obraz
    3.Wybierasz zakladke Wave 3 (najpierw bedziesz musial pobrac - zrobi to automatycznie przy pierwszej probie)
    4.Klikasz "Patch My ISO" i czekasz, potem zostaje wypalic plytke :)
     
  7. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przepraszam, że jeszcze wznowię temat.

    Ostatnio same nieszczęścia mnie nawiedzają. Straciłem wszystkie dane z dysku. I mam takie dwa pytania.

    1.) Jeśli wcześniej nagrywałem tego wcześniej wspomnianego tutaj w temacie Fight Nighta na płytkę i tak jak opisałem, xbox jej nie czyta ( podobno wave muszę zmienić na 3, tak jak zostało ustalone ) to czy mogę jakoś z tej wypalonej już płytki zgrać jeszcze raz na dysk ten obraz, żebym mógł właśnie zmienić w nim wave i wypalić jeszcze raz ? Po prostu nie chce mi się ściągać teraz kolejny raz 7 GB tej samej gry. Jeśli jest możliwość zrzucenia tego obrazu na dysk z płytki, w celu ponownego nagrania, to powiedzcie w jaki sposób to zrobić :)

    2. A drugie pytanie jest odnośnie tego weve'a. Bo mam małe wątpliwości , że może niekoniecznie tu chodzi o zmianę wave na 3, tylko może coś źle pobrałem i stąd cały problem. Gry jakie wypalałem wcześniej to GTA IV, PES 2011, EA MMA i Batman Arkham Asylum. W żadnej z nich wave nie musiałem zmieniać, a z tego co wiem, to chyba EA MMA chodzi jest wave 4. Więc może to nie w wave cała przyczyna.
    Niestety nie wiem jaką mam przeróbkę :/ robiona w połowie Listopada 2010, więc domniemam, że na tamten czas był to soft najaktualniejszy.

    Proszę o odpowiedzi :)

    Pozdrawiam.
     
  8. Uped

    Uped Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    258
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Możesz wystarczy, że zainstalujesz (jeśli nie masz) ImgBurn i w menu dasz "Create image file from disk" i dalej po prostu program zrobi na twoim dysku .iso z tej płyty.
    2. Całkiem możliwe. Zobacz Abgx'em jakie wave ma np. PES, bo może ściągnąłeś release już ze zmienionym wave. Aby to zrobić wejdź na ten program i tam gdzie jest "Imput" w przewijanym wyborze zamiast "File(s)" wybierz "Burned DVD" i zobacz jaki wave.

    W tym okresie całkiem możliwe, że masz LT lub ixtreme 1.6.1, dla których nie ma znaczenia jaki wave.
     
  9. Matijas

    Matijas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie napisałem do użytkownika tego forum, który robił mi przeróbkę. Na podstawie daty, jaką mu podałem, stwierdził, że pewnie był to już lt+ ale jeśli nie ten to pewnie
    ixtreme 1.6.1 Czuję, że pewnie ten drugi. Bo coś mi się kojarzy, że czytając jakieś artykuły w necie, lt+ wyszedł dosłownie kilka dni po tym jak robiłem przeróbkę.

    Ok. Dzięki. Pokombinuję, jak dalej nic z tego nie wyjdzie, to się odezwę :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum