1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Film na DVD5 i biały ekran

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DonPiotrek, Lipiec 9, 2010.

  1. DonPiotrek

    DonPiotrek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nagrałem sobie film Hellboy 2 na płytkę. Film miał być w DVD5 (Video_TS i Audio_TS) przez co zajmował całą płytę 4.7. Gdy włożyłem płytę do napędu i odtworzyłem dysk pojawił się biały obraz i logo Xboxa. Co zrobić, żeby film zadziałał bez utraty menu itp.

    Przed chwilą włożyłem pytę do odtwarzacza DVD podłączonego do innego TV. Słychać sam dźwięk, brak obrazu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeśli nawet stacjonarny odtwarzacz nie pokazuje obrazu to przyczyny szukałbym w źle nagranej płycie.
     
  4. DonPiotrek

    DonPiotrek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sądzę, że wina mogła by leżeć w tym, że telewizor nie odtwarza HD.
     
  5. wzdryngiwacz

    wzdryngiwacz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A Twoje dvd radzi sobie z materiałem w HD ?
     
  6. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Poprostu źle jest zakodowany film.

    Ja pamiętam jak kodowałem spider-man 3, obraz był nawet, ale dźwięk leciał za szybko.

    Potem dałem na 2 przebiegi, i poszło idealnie. Żadnych błędów.
     
  7. DonPiotrek

    DonPiotrek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    @wzdrygniwacz: Nie, wiem. Pudełka i instrukcji brak. Prawie na pewno nie.

    @sk00ti: Chodzi o zmniejszenie prędkości podczas nagrywania? Bo w określeniach innych niż ogólnie pojęte słaby jestem ;P
     
Wczytywanie...

Poleć forum