1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Filtr rodzinny problem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez dydek61, Styczeń 29, 2010.

  1. dydek61

    dydek61 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biała Podlaska
    Kupiłem konsole na allegro i nie było zadnych problemow do teraz kiedy chciałem sie zalogowac na xbox live. Wyczytalem że problem tkwi w tym że w ustawieniach regionalnych jest ustawiona polska w której xbox live nie ma. Jednak nie moge zmienić kraju ponieważ włączony jest filtr rodzinny do którego nie zanam hasła od poprzeniego właściciela konsoli (odpowiedzi na pytanie potrzebane do wyzerownia hasła też nie znam) Nie mogę sie z nim skontaktować ponieważ ma zawieszone konto na allegro. Jest jakiś sposob aby wyłączyć ten filtr rodzinny albo zmienić hasło?? Pomocy!!!!!!;(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jest sposob na wyzerowanie hasla. wiem ze kumplowi podawali na infolinii ale nie pamietam jak to sie robi.
     
  4. dydek61

    dydek61 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biała Podlaska
    Znalazłem to ale u mnie nic sie nie dzieje po za wyjsciem u "Danych systemowych"
     
  5. dydek61

    dydek61 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biała Podlaska
    nopq438 Dzięki za trafną podpowiedź;P Niestety problem nadal nie rozwiązany. Naprawde nic z tym sie nie da zrobic czy nikt nie wie??
     
  6. Lazlo95

    Lazlo95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jastrzębie
    Musisz mieć do typa dane, jeżeli nie masz do albo dzwoń do m$ albo zmień płyte gł.
     
  7. dydek61

    dydek61 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biała Podlaska
    Żaden kontakt z allegro do typa nie jest aktualny a przecież nie bede osobiście do niego jechał:/

    Pytam o to czy to samemu mozna jakoś zresetować, bez żadnego dzwonienia, konsole mam przerobiona i boje sie że jak zadzwonie do M$ i podłącze xboxlive to mi zbanują. Jest jakiś uniwersalny kod zerujący hasło??:/
     
  8. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    sprobuj włączyć ustawienia startowe,masz takie cos w ustawieniach po kolei pyta cie o rozne dane moze bedzie mozliwosc wylaczenia blokady
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Może aktualizacja dasha z pena?
     
  10. dydek61

    dydek61 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biała Podlaska
    Może dokładniej?? Poproszę o link do najnowszej aktualizacji dasha. I prosze o sprawdzone metody a nie typu "zrób to, może sie uda"
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    a nie wiesz skąd my niby mamy wiedzieć? myslisz ze wszyscy z nas maja pozakładane blokady rodzicielskie..ciesz się że chociaż probujemy temu jakos zaradzić,więc probuj wszystkiego a nie myślisz że wszyscy wiedzą jak to zdjąc,zadzwon na infolinie microsoftu to Ci powiedzą
     
  12. Jonasz1994

    Jonasz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    wejdz w obcje filt rodziny i gdzies w ustawieniach jest usun
     
  13. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    na pebie o ile się nie mylę jest instrukcja do zlikwidowania tego.
     
  14. dydek61

    dydek61 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biała Podlaska
    Myślisz że jestem taki zacofany ze siedzę i czekam aż ktoś przyjdzie i mi to wyłaczy!!?? Próbowałem wiele rzeczy i nic, gdybym wiedział jak to zrobić to nie prosiłbym o pomoc na forum do tego przeznaczonego!! A skoro narazie nikt nie jest w stanie mi pomóc więc sprawa chyba nie jest prosta. I daruj sobie wypowiedzi tego typu... A że nie moge zadzwonić do M$ to chyba wyjasniłem dlaczego.

    Nadal szukam i sprawdzam wasze sugestie, ale narazie nic:/
     
  15. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    a mozesz powiedzieć co ma podłączanie sie do xbox live a zdejmowanie blokady??
     
  16. dydek61

    dydek61 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 24, 2009
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biała Podlaska
    Nie mam zamiaru wdawać sie z Tobą w dyskusje bo rozwiązałem problem.


    Znalazłem dopiero na angielskich stronach i pomogło. Więc tak wchodzimy w ustawienia systemowe -> ustawienia konsoli -> dane systemowe i wpisujemy tam kolejno LT,RT,X,Y,LB,RB,B,A,A,A i wyskoczy nam komunikat czy chcemy zresetować ustawienia systemowe.

    Dziękuje wszytskim za chęci.
     
  17. WaCoo007

    WaCoo007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam pytanie z troszkę innej beczki. Mianowicie, chcę ustawić filtr rodzinny na jeden z profili, ale jakoś nie mogę. Gdy go aktywuję to jest ona aktywny dla wszystkich użytkowników. Poradnik na stronie MS jest dość słaby i nie opisuje za wiele. Ze strony MS, xbox.com oraz instrukcji można się tylko dowiedzieć, że można włączyć ten filtr i jak to zrobić, ale nie piszą nic jak przypisać go do wybranego profilu. Zależy mi na tym ponieważ mam młodsze rodzeństwo a nie chcę aby grało w gry dla niego nieodpowiednie. Proszę o wyrozumiałość i pisanie drukowanymi literami bo jestem świeży w temacie x'a, a na forum nie mogę się doszukać sensownego wytłumaczenia. Konsolkę mam od kilku dni:).
     
  18. z530

    z530 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Błąd Błąd i jescze raz Błąd kombinacja jest do bani (co do tego że w chodzimy do ustawienia konsolki , potem do dane systemowe też ok.
    ale kombinacja jest do bani .PRAWIDŁOWA KOMBINACJA TO (LT,RT,X,Y,LB,RB,X,PRAWO,LEWO,PRAWO. i wszystko jest okej
     
  19. fazamd

    fazamd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kod rodzinny

    Wchodzimy do zakładki "Ustawienia konsoli", następnie "Dane systemowe" i przy włączonym oknie z informacjami o systemie wciskami po kolei na padzie:
    LT, RT, X, ,Y, LB, RB, X, prawo, lewo
    Ja sprawdziłem i działa
     
  20. fazamd

    fazamd Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W nowych softach kod jest inny:
    Wchodzimy do zakładki "Ustawienia konsoli", następnie "Dane systemowe" i przy włączonym oknie z informacjami o systemie wciskami po kolei na padzie:
    LT, RT, X, ,Y, LB, RB, X , A, prawo, lewo
     
Wczytywanie...

Poleć forum