1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Final Fantasy XIII-2 wymaga LT.3.0 ??

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Zdzich981, Styczeń 27, 2012.

  1. Zdzich981

    Zdzich981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    161
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak w temacie Final Fantasy XIII-2 czy wymaga aktualizacji do LT.3.0 ? w sieci pojawiła się już ta gra :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Też bym chciał to wiedzieć. Nie chce mi się robić update do 3.0. W sumie to tylko gry z xgd3 wymagają ponownego nagrania, czy wszystkie które nagrywałem pod wczesniejsze LT? 1.1/2.0?
     
  4. Bełek

    Bełek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Krapkowice
    Na xbox360iso.com i kilku innych forach piszą, że gra chodzi tylko pod 3.0.
     
  5. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    lt3.0 wymagany
     
  6. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Czytajcie informacje u uploadzie!!! Z tego co wiem jedyna na chwile obecna jest wstawka COMPLEX. Ma ona juz dograny PATCH LT3.0 wiec bez tego raczej nie ruszy.Swoja droga jezeli nie gracie online,macie update`y robione offline to w przypadku gdyby wyszedl nieprzerabiany czysty obraz,moznaby go odpalic na LT2.0.
    BTW.na RGH dziala (ofc).Postaram sie w wolnej chwili i po ograniu napisac cos sensownego o grze jako ze jest to moj nr1 w tym roku.
     
  7. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Ok, a jak aktualizacja do LT 3.0 ma się do gier xgd3? Mogę grać na obrazach nagrywanych po staremu, do 97 % chyba, czy muszę taką płytkę zrzucić na dysk, przepuścić przez nowy ABGX i nagrać ponownie? I jak z resztą gier, czy cokolwiek będę musiał z nimi robić czy płyty w formacie xgd2 pozostają bez zmian? Przy okazji, czy z nagranych już płyt z xgd3 starą metodą mogę wykonać jakoś obraz i dograć potrzebne rzeczy, czy musiałbym pobierać te gry na nowo? Póki co nie widzę sensu na robienie update LT dla jednej gry, z drugiej strony w tym momencie trzeba wszystko pobierać na bieżąco bo linki szybciutko stają się offline.
     
  8. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    1.Wiec po kolei.Jezeli nie podlaczales konsoli do internetu,aktualizowales dashe offline i w konsekwencji nie pobralo Ci cichej aktualizacji (tak jak u mnie w drugim xboxie) to dalej mozesz normalnie grac we wszystko co miales i co dzialalo na LT2.0.Sprawdzone.Chodza mi Forzy,Dark Souls,Gearsy,Black Ops itp...Instaluje sie na dysk normalnie.
    2.Jezeli podlaczales konsole do internetu,przypadkowo ?! Twoja konsola pobrala juz ciche aktualizcje masz problem . w tym przypadku jedynym sposobem na uruchamianie gier z AP2.5 (czyli wszystkie XGD3+kilka starszych) jest wgranie LT3.0 i sciagniecie nowego obrazu,przepuszczonego przez najnowszego abgx`a w celu dograniu patchy.W tym momencie znow schody.Taki obraz nagrany na zwyklej nagrywarce(97%)-nie pograsz z dysku,mozesz tylko z plyty.Jezeli masz nagrywarke IHAS z softem LTMAX-mozesz normalnie zgrac na dysk jak i grac z plyty.
    3.CO do wczesniejszych kopii-jezeli byly one nagrywane zwykla nagrywarka(97%/trucate/else) nadaja sie do kosza.Taki obraz nie nadaje sie do ponownego przeniesienia na komputer i dogrania patchy-musisz jeszcze raz pobrac czysty obraz z neta.

    BTW:ja najpierw aktualizowalem LT do 3.0 a pozniej instalwoalem dasha metro.
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  10. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Ostatnią aktualizacje dasha robiłem podczas wgrywania LT 2.0 Wszystko offline, nigdy nie grałem online na X w sumie. Cichej aktualizacji tez mi nie pobrało bo konsola nie była już od dawien dawna podłączona do sieci. Czyli rozumiem, że wrzucam LT 3.0, robie aktualkę dasha (do jakiego?), mogę sobie dalej grać we wszystkie wcześniej nagrane gry, nawet xgd 3.0 nagrywane do 97%?

    I jak wygląda nagrywanie sprawa nagrywania gier LT 3.0? Widzę, że poradnik i wszystko fajnie. Ale dla jasności, jeśli nie mam tej badziewnej nagrywarki z odpowiednim softem to nagram FF XIII-2 do 97% i nie będę mógł zainstalować tej gry na dysk? Pozostanie mi tylko i wyłącznie gra z płyty?
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gry XGD3 będziesz musiał nagrać od nowa. Jeśli nie posiadasz iHAS'a z LT MAX to pozostaje ci jedynie gra z płyty.
     
  12. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    dokładnie;

    nie wiem gdzie tu problem;
    pytanie nie powinno brzmieć czy gra "wymaga" LT v3.0 tylko czy rip wrzucony do sieci ma "wgrane" już "topology data";
    a to znowu łatwo sprawdzić;
    na razie jedyny rip PAL to "Final Fantasy XIII-2 (2011) PAL.XBOX360-COMPLEX" a jego "zrzut" a ABGX`a jest ogólnie dostępny:

    [​IMG]

    czyli WSZYSTKO jasne;
     
  13. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    wystarczy na loga z abgx360 luknać i poczytać i widać only lt 3.0... swoją drogą gra będzie króciutka jedna płyta tylko.....
     
  14. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Czyli lipa, trzeba inwestować w nagrywarkę która posłuży tylko do nagrywania gier na X.

    Moim zdaniem gra nie będzie za długa co raczej wyjdzie jej na dobre. XIII była stanowczo za długa i za nudna. To już niestety nie to samo co VII i IX. W XIII wdarła się nuda, w XIII obiecali trochę poprawić całość.
     
  15. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    w nagrywarke nie musisz ale mięc lt 3.0 .demo nawet nawet było tej gry obiecujące ale na 1dvd szału nie będzie jak mase filmików tam znowu napchali...
     
  16. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    XIII = 3xDVD XGD2
    XIII-2= 1xDVD XGD3

    bądź co bądź jest różnica spora;

    dlaczego tylko do X`a? przecież to w 100% uniwersalna nagrywarka i w zasadzie całkiem przyzwoita zwłaszcza jeśli wioząc pod uwagę współczynnik cena/jakość - jak dla mnie warto rozważyć nie tyle zakup co i nawet "zastępstwo" :)
     
  17. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Niby tak, ale posiadam nagrywarkę o lepszych parametrach.

    Ilość płyt nie świadczy w tym momencie za bardzo o długości i jakości gry. Przecież FF XIII posiadało 3 DVD ze względu na jakość i ilość przerywników filmowych. Wystarczy robić przerywniki filmowe na silniku gry i już możemy obciąć te dwie dodatkowe płyty. Jak to wygląda w praktyce jeszcze nie wiem. :)
     
  18. Krzychu30

    Krzychu30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    84
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A ja mam pytanie czy jest a jesli tak to jakim sposobem mozna wywalic ta topology z tej gry aby poszla moze pod starszym LT
     
  19. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Raczej nie ma. Potrzebny byłby czysty obraz. W tym momencie to jest jedyny dostępny obraz PAL.
     
  20. Tr1SH

    Tr1SH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    265
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    ***owo
    Omg przeciez napisalem ze:
    1.Na konsoli nigdy nie gralem online
    2.Nie dostalem cichej poprawki topology
    3.Zaktualizowalem LT2.0 do LT3.0
    4.Wgralem dasha 1499(metro) przez pendrive`a
    5.Gry nagrywane metoda 97% (na LT2.0) chodzą mi bezproblemowo.Na dysk zgralem forze4.
    6.Wniosek? NIE MUSISZ KONIECZNIE NAGRYWAC GIER RAZ JESZCZE
    Kolejny soczysty bullshit....Skyrim jest na jednej plycie...Ponadto Square Enix zrezygnowalo z animowanych wstawek filmowych a sa tylko renderowane w czasie rzeczywistym stad roznica.Gry nie ogralem na tyle zeby wyciagac wnioskow,ale tez lokacje sa ograniczone -tzn.sa takie same a jedynie zmieniaja sie pod wplywem przenoszenia w czasie.
     
  21. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    podstawke można było grać dłubiąc słonecznik jedną reką:p w dodatku są te cut sceny co trzeba kombinacje robić troche nowości tam jest i widać mało lokacji na dłuższe trudniejsze walki.nie nuży jak podstawka:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum