1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flaga offline przez zabezpieczenie AP

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez adam34689, Kwiecień 28, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Witam

    Pomocniczy link:Xbox 360 system software - Wikipedia, the free encyclopedia

    Obecnie Liteon 02510C z LT 3.0 i Dash'em 14699.
    Konsola nigdy nie była podłączana do sieci.

    1. LT+ i DashBoard 12625 - próbowałem kilka razy uruchomić gry XGD2_AP2.5, które nie były przepuszczane przez abgx'a (Dash 12625 dodał zabezpieczenie AP2.5 do CoD'a MW2, Black Ops'a i Halo: Reach) - czarny ekran i pomagał tylko restart konsoli.

    2. LT 2.0 i DashBoard 13604 - próbowałem kilka razy uruchomić gry XGD2_AP2.5, do których nie dograłem patch'y AP2.6 (DashBoard 13604 zaktualizował AP2.5 do AP2.6) - czarny ekran i pomagał tylko restart konsoli.

    3. LT 3.0 i DashBoard 14699 - próbowałem kilka razy uruchomić gry XGD2_AP2.5, do których nie dograłem patch'y AP2.6 - czarny ekran i pomagał tylko restart konsoli.

    Według informacji, których dowiedziałem się na forum/w internecie LT+ zapobiega przed flagą konsoli. Wychodzi na to, że nie powinienem zostać oflagowany. Czyż się nie mylę?

    Jak to się ma do mojej "konfiguracji" (po podłączeniu do sieci zostanę oflagowany)?

    Nie krytykujcie mnie za moją głupotę (próba uruchomienia nieprzygotowanych gier XGD2_AP2.5), ale wtedy się tym nie interesowałem.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    masz już flage, ale ja bym się tak tym nie przejmował bo grałem przez live i mnie nie zbanowali a też miałem flage, więc to zależy od szczecią oraz od przygotowanej gry
     
  4. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Sprawdź sobie programem XVall czy masz flage na konsoli, flagę można załapać także offline, Ja na nowym slimie który miał LT+2.0 wgrałem przez Xboxlive aktualizacje dashboard-a do 14699 i próbowałem odplać gry bez topologi czyli takie przygotowane pod LT+2.0 i dostałem flage, nic się nią nie przejmując korzystam x xboxlive od 3miesięcy i jak narazie bana nie mam.
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    http://xboxforum.pl/artykuly-199/tutorial-jak-sprawdzic-czy-nasz-xbox-360-jest-oflagowany-71327/

    Widziałem i sprawdziłem. Według programu konsola jest oflagowana. Nie wierzę, że "mówi" prawdę, bo Xbox 360 nigdy nie był podłączany do sieci, więc skąd on może wiedzieć, że jest oflagowany?

    Proszę o odpowiedź na to pytanie.
     
  6. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    c4eva o tym pisał zaraz gdy wypuścił LT+1.91:

    Myślę, że już znasz odpowiedź.
    Przy LT+1.1 ochrona przed flagą jeszcze była. Jeśli dobrze pamiętam, wtedy mieliśmy około 2-3 min. na wyjęcie źle nagranej płytki z napędu, w innym wypadku byłaby flaga.

    Sam gram na XBL na oflagowanej konsoli.
    Na chwile obecną, bana nie mam i jakoś się tym nie przejmuje.
    Jak już zbanują, będe się zastanawiać nad nową konsolką z LT lub RGH do zbanowanej. ; )

    Bez ryzyka nie ma zabawy.
     
    1 osoba to lubi.
  7. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Aż tak bardzo Cię to martwi? ;D

    Ja tam nie wiem.
    Ktoś kto go zrobił, musiał na czymś bazować. Flaga zmienia pewne wartości w nandzie.
    A może tak naprawde nie jesteśmy oflagowani do bana? Kto wie....

    Nie martw się tym, śmiało graj na XBL. ; )

    edit:// Dodam jeszcze, że jeśli pojawią się jakieś bany, będzie o tym głośno.
    Śledź na bierząco c4evaspeaks a unikniesz bana.
     
    1 osoba to lubi.
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To wszystko wiem, ale dziwi mnie to, że program posiada informacje o mojej konsoli, mimo że zawsze jestem offline (konsola nigdy nie była podłączona do sieci).

    C4eva napisał, że po odpaleniu nieprawidłowej kopii XGD2_AP2.5 na LT 1.91 konsola zostanie oflagowana.
    Przy LT 2.0 i LT 3.0 jest taka sama sytuacja?
     
  10. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Tak, jest tak samo.

    Nie rozumiem w ogóle nad czym tu rozprawiasz. Nikt nigdy nie mówił, że flagi zapisują się tylko będąc online. Konsola ma swoją pamięć i zapisuje sobie nieudaną próbę włączenia gry.
    Zresztą te flagi są nic nie warte dla Microsoftu, bo na oryginałach też się pojawiają.
    Sent from my Lumia 710 using Board Express
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum