1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash a kabelki sata etc

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez DKT_50, Styczeń 11, 2012.

  1. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Kupiłem na allegro usb probe deluxe do flashowania konsoli... w opisie aukcji jest podany link gdzie przyłożyc probe ( mpx01 ), lecz w napędzie benq nie ma takiego miejsca i mam problem gdzie to przyłożyć, tak samo kabelek zasilania, wypiąłem go z konsoli lecz nigdzie nie ma miejsca, gdzie go mogę wpiąć do komputera... pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    no bo w benq nic nie przykladasz
     
  4. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    przeciez zasilanie bierzesz z probe albo klocka mistrzu
     
  6. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Proponuje najpierw poczytać troche forum za nim zabierzesz sie za flasha.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  7. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odepnij kabelek zasilania od xboxa i podłącz probe z napędem.
    Tylko uważaj na podłączenia aby nie było odwrotnie bo możesz napęd uwalić.

    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  9. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wszystko ok, tylko że jf nie widzi napędu na żadnym porcie, w ogóle nie ma możliwości zaznaczenia "USB only "
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    no to w dosflashu zobacz czy go wykryje tutek na forum podlaczyles wogule sata do kompa z napedem
     
  11. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A gdzie masz napisane ze ma być usb only? Na prawdę poczytaj troche zanim sie za flasha weźmiesz.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  12. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na żadnym nie wykrywa, wszystko mam rozgrzebane a Ty mnie teraz wysyłasz czytać 500 tematów, zamiast coś konkretnego odpisać .
     
  13. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    najpierw trzeba bylo czytac a potem rozbierac masz pretensje to do siebie
     
  14. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wiesz jak ja zrobiłem swojego pierwszego flasha. Właśnie przez to forum. Czytałem przeglądałem, masz tu wszystkie potrzebne tutki. Robisz coś a nawet nie wiesz co. Uwalisz napęd i pózniej będzie płacz. Nie pisze Ci po złości ale wszystko masz na forum i wystarczy tylko troche poczytać.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  15. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ok, wybacz za moje zachowanie.. tylko tak zapytam, czy tacka ma być odsunięta do połowy czy tego się już nie stosuje ? przypisywanie sterowników wyłaczone, zgodność programu na win xp sp 2 + administrator jest ( obecnie mam win 7 ) , przemieniłem wejście sata na płycie głównej , lecz nadal żadnego odzewu.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To widocznie twój kontroler sata nie jest kompatybilny, spróbuj pod dosflash. Lecz nie czytając nic nie wiesz jak zrobić pendrive, jakie komendy... więc nic tu po nas
     
  17. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w takim razie sprawdzę może jeszcze na innym komputerze
     
  18. DKT_50

    DKT_50 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wystarczyło przestawić w biosie na IDE legacy i elegancko wykryło :) dzięki za chęci, pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum