1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Benq - czy tak pójdzie ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michalniusz, Listopad 5, 2011.

  1. michalniusz

    michalniusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    EU
    Update: Flash LiteOn jak ugryźć?

    - x360 z napędem Benq
    - dash: 2.0.13604.0 na pokładzie
    - pc z płytą główną opartą na chipsecie nVIDIA nForce 550

    1. Czy da radę sflashować napęd wg tutka JF? Tzn. podłączając napęd pod SATA w pc i ciągnąc zasilanie z konsoli?
    2. Czy flashowanie można zrobić tylko spod WinXP? Czy konieczny jest DosFlash1.7 (bądź 2.0)?

    z góry dzięki za informacje!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    1. Tak
    2. Benq najlepiej pod jungleflasher.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    musisz podłączyć i zobaczyć, czy płyta główna wykryje napęd. flash można zrobić z poziomu windows i dosflasha - 1.7 wystarczy.
     
  5. michalniusz

    michalniusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    EU
    to jeszcze Koledzy podpowiedzcie, który z fw miałbym upchnąć do flasha napędu? po zassaniu JF jest tego mnóstwo.... chciałbym możliwie najnowszy fw, który ma największe możliwości...
     
  6. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    1. Tak da radę za pomocą DOSFLASH'a i JungleFlasher'a (radzę używać do tego XP). Tak możesz podłączyć napęd pod SATA w kompie a zasilanie brać z konsoli.

    2. Tak można pod XP nawet będzie ci łatwiej niż w DosFlash'u

    Wydaje mi się, że twój kontroler będzie wykrywał napęd ponieważ posiadam Nforce 630a i nie ma z tym problemów. Napęd BenQ to jeden z najłatwiejszych do flashowania pamiętaj aby napęd przeszedł w Vendor Mode dajesz Intro/Device ID wyskoczy komunikat naciskasz yes i jak już naciśniesz yes to będziesz musiał wyciągnąć wtyczkę zasilania napędu i włożyć ją w ciągu jednej sekundy.
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Pod jf wystarczy dac benq unlock zeby weszedl w vendor.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  8. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak nie próbowałem. Zawsze robię swoim sposobem ale przy następnym flashu spróbuję.
     
  9. michalniusz

    michalniusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    EU
    mała zmiana :( rozkręciłem konsole i widzę 2 zółte kabelki od napędu... czyli jest to lite-on :/ czy w tym przypadku zmienia się procedura flashowania? eh... szkoda, że teraz się zmieniło wszystko, ale do tej pory (do rozkręcenia x'a) byłem pewien, że to benq :/

    czy coś się zmienia w sposobie podłączenia napędu do flashowania?
     
  10. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak do wyciągnięcia klucza trzeba zrobić PMT Hack poszukaj na forum.
     
  11. michalniusz

    michalniusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    EU
    Wyciągam klucz metodą PMT (czytałem poradnik) przy użyciu usb probe i kontrolera via.

    A potem flashowanie za pomocą wysuwania tacki do połowy? (to ta metoda?)

    Dash mam wciąż ten sam z pierwszego postu (2.0.13604.0 aktualizowałem 5.11.2011, od tamtej pory nie łączyłem się z XBL). Pytanie o co chodzi z tym cichym update ze strony MS?

    Gdybym teraz chciał uaktualnić dash, to mi się to wgra i nie będę mógł przerobić konsoli? Czy wgrywając/uatkualniając nowy dash przez usb, to też mi się ta "cicha" instalacja wykona?

    Ogólnie po wykonaniu flash na konsoli nie zamierzam się łączyć z xbl.

    Moje pytanie brzmi, czy przy dashu, który mam i bez tej cichej aktualizacji (nie łączyłem się później z xbl) odpalając gry z kopii zapasowej zablokują mi konsolę? Pytam, bo gdzieś czytałem, że jak się wykonała ta cicha aktualizacja, to nie uruchamiały się gry i MS wymieniał konsole.
    Czy ktoś może mnie wyprostować, bo im więcej czytam, tym mniej wiem i rodzą się we mnie wątpliwości :(
    Czy jest sens flashowania konsoli przy zmianie zabezpieczen na XGD3 i erzez RGH?
    Proszę pomóżcie rozwiać wątpliwości.
     
  12. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Jaki naped masz?

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  13. michalniusz

    michalniusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    EU
    Po otwarciu konsoli okazało się,że mam 2 żółte kabelki, więc jest to Lite-On.
     
  14. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Wyciag klucz przez pmt, wgraj lt 2.0 i bedzie dzialac.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  15. michalniusz

    michalniusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    EU
    Pytanie tylko co będzie działać? Pytam w nawiązaniu do tej cichej aktualizacji (dea.bin).
     
Wczytywanie...

Poleć forum