1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FLash Benq VAD6038

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez straszny69, Sierpień 25, 2011.

  1. straszny69

    straszny69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ! Posiadam xboxa 360 z napędem Benq VAD6038 i dashem 2.0.21625.0 chciałbym zrobić flash do lt 1.9 by znów korzystać z xbl gdyż podczas aktualizacji dashu wyskakuje błąd 3151 335a 1600 2203 c000 001. Zapoznałem się z tym tutkiem http://xboxforum.pl/firmware-napedo...-liteon-ixtreme-1-91-jungleflasher-98709.html aczkolwiek że jest on do napędów LiteON nic mi to nie daje a do Benq nie znalazłem . Prosze o help : )
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. straszny69

    straszny69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie gadaj mi o aktualizacji z pena czy z cd bo próbowałem xbox już rozebrany czekam tylko na jakiś sensowny poradnik jak zrobić flash swojego napędu , bądz też inny sposób obejścia mojego problemu
     
  5. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Do benq masz w tym samym dziale gdzie jest poradnik do liteona
     
  6. straszny69

    straszny69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    eh wszystko było by dobrze gdyby nie to że mój komputer nie wykrywa napędu -_- jakieś solucje ?
     
  7. straszny69

    straszny69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wszystko podięte jest w ten sposób ale napędu komp nie widzi
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. straszny69

    straszny69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a i jeszcze zapomniałem że wyskoczył komunikat no via ports found
     
  10. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Wgrywasz oryginalny firmware, robisz aktualizacje i dopiero wtedy lt. Jak płyta główna nie widzi w biosie napędu, to sobie nie przerobisz.
     
  11. straszny69

    straszny69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a może spróbuje to zrobić dosflasherem 1.7 tyle jeżeli mam najpierw wgrać oryginalny fw to nie wiem jaki : ) na napędzie jest napisane 64930C tyle że w folderze ze stock fw mam 64930C-E030 , 64930C-C030 , 64930C-B030 , 64930C-A030 jest to obojętne ?
     
  12. straszny69

    straszny69 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no chyba ze znacie jakiś inny sposób żebym mógł sobie zaktualizować dahsa
     
Wczytywanie...

Poleć forum