1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash benq

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez wojo45, Luty 7, 2010.

  1. wojo45

    wojo45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Witam! Właśnie się zabieram za flasha napędu i mam zrobić to z pomocą tego tutoriala:

    Jak wykonać flashowanie napędu Benq w Xbox 360 - Spryciarze.pl

    I mam odnośnie tego pytanie: Czy mogę zastąpić pendriva odtwarzaczem mp3 albo telefonem ?? i czy mogę przerobić go najnowszym firmware 1.61 ?? Proszę o odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ciajus

    ciajus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    151
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Telefonem napewno nie zbootujesz płyty głównej, odtwarzacz mp3 może zadziałać, bo większość i tak jest widzianych jako pamięć masowa. Możesz go przerobić na 1.61, ale polecałbym poczekać aż na TeamJungle pojawi się wersja LT dla BenQ, który jest już w fazie testowania(swoją drogą LT jest najnowszy nie 1.61).
     
  4. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    wgrywaj 1.61 ns , a komorki sony sa widziane po podlaczniu usb jako pendrive
     
  5. wojo45

    wojo45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    czyli sony ericcsonem to zrobię ??? bo nie chce spieprzyć napędu
     
  6. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    Mp3 bedzie skuteczniejszy...zalezy jaki masz ten SE bo w niektorych trzeba klikac co chcesz- czy laczyc z kompem czy cos takiego w k750 odrazu wyskakiwala pamiec- tzn z awartosc karty pamieci

    podlacz mp3 i programem hp usb disk storage zrob boot disk
     
  7. wojo45

    wojo45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    już zrobiłem botowalnego pendriva z mp3 i wszystko super ładnie ;D zaraz zabieram się za sczytywanie firmwara
     
  8. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    napisz jak Ci poszlo pozniej :)
     
  9. wojo45

    wojo45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    narazie lipa bo sam nie wiem jak uruchomić system z pendriva mam płytę gigabyte ep35 ds3l jak wchodzę do bootmenu to wyskakuję dużo tych napędów i dysków niewidze pendriva ;/

    edit:) właśnie znalazłem sposób na to :D google :p zaraz napisze jak mi poszło :D
     
  10. wojo45

    wojo45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    mam problem wszedłem już na pendriva uruchomiłem dosflasha ale nie wykrywa żadnych napędów sata ;/ coś czytałem o jakimś kontrolerze sata ale nie wiem o co z tym chodzi proszę o pomoc :)

    edit: sorki za post pod postem
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zobacz czy masz tryb sata ustawiony w biosie na ide lub native.
     
  12. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    masz wogole wlaczona konsole (wlaczony naped) i podpiete dobrze sata jak wykrywasz?

    ja mam w kompie nforce4 ,Ty chyba nie masz nforce ? Bo w niektorych przypadkach jednak trzeba kupic kontroler sata.
     
  13. wojo45

    wojo45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Znalazło mi ten napęd ale zrodził się kolejny problem ;/ robię wszystko zgodnie z poradnikiem ale nie chce mi sczytać fimwaru ;/

    dodam screena:
    [​IMG]
     
  14. wojo45

    wojo45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
  15. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
  16. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Wysuń tackę do połowy i jak zapyta się czy odblokować napęd przez magicunlock to daj y i pamięć się odblokuję
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  18. wojo45

    wojo45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Panowie dzięki wielkie wszyscy bardzo mi pomogli i w końcu sflashowałem napęd jeszcze raz wielkie dzięki :) Pozdrawiam :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum