1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash bez utraty gwarancji

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kuab91, Maj 18, 2009.

  1. kuab91

    kuab91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Witam

    Ostatnio zastanawiałem się jak obejść utratę gwarancji na xboxa i wpadłem na pewien pomysl :D . Jak wiecie możemy zdjąć plomby bez ich naruszenia przy pomocy suszarki :p . Więc kupujemy xboxa nie przerobionego na gwarancji i kupujemy drugi napęd najlepiej liteona koszt z flashem to ok 140 zł . Zdejmujemy plomby podmieniamy napędy , nasz orginalny idzie doszafy a my gramy na nowym. Gdy trafi nam się ROD to podmieniamy napędy i wysyłamy konsole do MS.

    Moje pytanie : Co myślicie o tym sposobie , czy jest skuteczyny i czy zadziała :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mar_cin

    mar_cin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ełdezet
    co za roznica ... jak zlapiesz rod`a to tak samo flashujesz sobie oryginalny naped oryginalnym fw ktore sobie podczas pierwszego flashu zapisujesz na dysk i gra gitara ...

    jak nie przyczepia sie o plomby to gware itak powinni uznac...
     
  4. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    hehehe...dobre dobre....oj gdyby to takei latwe bylo to kazdy by tak robil;p
    domyslam sie ze chodzi ci o zgranie oryginalnego klucza na nowo do napedu....niestety liteony sa przerabilane tylko w jeda strone..a od dosc dawno praktycznei tylko te apedy sie pojawiaja;p
     
  5. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    nie ma takiej opcji, a to co ludzie pisza na aukcjach ze przerobia i masz 3 lata gwarancji M$ to banialuki.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wymyślił sposób znany od starożytności, ten sposób da Ci 100% pewności. Ja tam wolę jednak nic nie płacić i mieć pewność 99%
     
  7. kuab91

    kuab91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Czytaj ze zrozumieniem :p

    Wystarczy umiejętnie zdjąć plomby , a jak się nie uda zawsze można kupić nowe na allegro.

    Ja tam wole kupić drugi napęd i mieć 100 % pewności że mi naprawią konsole jak się zepsuje a 140 zł to znowu nie jest tak dużo :D
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Do lite-ona nie wgrasz ponownie oryginalnego flashu.:p
     
  9. PiaER

    PiaER Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 8, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Auvergne
    Po co wgrywac flash do juz oryginalnego napedu? Przeciez spoofa na liteonach mozna zrtobic.
    Nie jestem specem, ale twoj pomysl (chociaz niekoniecznie twoj) powinien dzialac. A dlaczego ludzie tak nie robia? Bo po co wydawac prawie niepotrzebnie 140 zlotych?
     
  10. m919

    m919 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na pewno nie odkryłeś Ameryki, wiesz dlaczego? Bo została dawno odkryta!!!
    Tak samo z tym pomysłem :) Od kiedy liteony weszły na rynek (kwiecień 2008) sposób ten stał się popularny, ale tak jak mówi piaer, nie warto.
     
  11. kuab91

    kuab91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Mam jeszcze jedno pytanie ;] czy jak przerobie oryginalny napęd i dostanę ROD i kupię nowy napęd który podmienię to gwarancja jest dalej ważna czy już nie , mogą to jakoś spr ?
     
  12. adin

    adin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gwarancję tracisz gdy tylko rozkręcisz xboxa...
     
  13. kuab91

    kuab91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Sącz
    tyle że xboxa można rozkręcić tak żeby nie było widać że był rozkręcany ;] wystarczy umiejętnie zdjąć plomby.

    ps. odpowie ktoś na moje pytanie :D
     
  14. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    z tym sie zgodze ale jesli masz pzrerobionego liteona to juz mu nie wgrasz na nowo oryginalnego flasha bo sie nie da..liteony sa przerabialne w jedna strone tylko......czyli kazdy allegrowicz ktory beszczelnie pisze na aukcji ze sprzedaje przerobiona konsole z liteonem..ze daje 3 lata gwarancji ze wystarczy w razie usterki wgrac na nowo orgynialny flash z plytki.to zwyczajnie klamie...w zywe oczy ;p.a ludzie to lykaja i kupuja konsolki
     
  15. pablinho

    pablinho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2007
    Posty:
    50
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ta ta ta ta

    Te mądrale co grają na orginałach bo sie boją przerobic x'a bedą mówić ze stracisz gwarancję ale to jest zwykły BULLSHIT

    przykład: Mój xbox sflashowany swego czasu ixtreme 1.41. Był to mój pierwszy xbox 360 którego sflashowałem i nie bawiłem sie w jakieś delikatne otwieranie klocka tylko srubokręt i heya. Plombę oczywiście zdjąłem suszarką nie miała nawet najmniejszego śladu dokleiłem ją do papierka po nalepce z danonka i do szafy. Grałem w coda 4 na livie i było fajnie....
    aż pewnego wieczora stało się E-74.

    Gwarancja obejmowała e-74 na rok (teraz 3 lata)
    I teraz te wszystkie mądrale powiedzieli by mi kup se nowy.
    Robię jednak po swojemu kupuję na ebayu Xbox 360 HDMI obudowę podmieniam nalepki z serialem, odkręcam flasha, plomba na obudowe wysyłam do shitrosoftu i CO????????????
    Klocek wraca naprawiony

    Pomyślcie - w frankfurcie siedzą kolesie którzy marzą o szybkim powrocie do domu po 8 godzinach pracy i nie chce im sie pier...lić ze sprawdzaniem czy konsola była po flashu czy to czy tamto. Jak są jakieś ewidentne znaki np plomba nie jest idealna mogą sprawdzić wyrywkowo ale nie każdego klocka.

    Pozdrawiam:D
     
  16. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    jesli pijesz do mnie to czytaj uwaznei opisy..ja mam przerobiona konsola
    a napisz jeszcze jaki miales naped...bo kazdy inny procz liteon dalo sie na nowo pzrerobic na oryginalny nigdy nie przerabiany naped..w liteonie sie nie da
    o tak..zapewne nikt sie nie dowie tam ze konsola jest przerobiona..ma wgrane xtreme ..byle tylko plomby nie byly ruszane..a przerobienie jest malo wazne..nikt nie zwraca na to uwagi..hehe..dobre dobre
     
  17. kuab91

    kuab91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2008
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Nie rozumiecie o co mi chodzi ]:> . Rozpisze wam to :D

    1. Kupuje xboxa nowego w sklepie
    2. Kupuje drugi napęd na allegro
    3. Flashuje napęd z allegor
    4. Rozkręcam konsole i zdejmuje plomby suszarką
    5. Wyciągam oryginalny napęd z z konsoli
    6. Chowam oryginalny napęd i plomby do szafy :p
    7. Wpinam napęd z allegro do konsoli

    Gram sobie np. 7 miesięcy i dostaje np. ROD

    8. Rozkręcam konsole i wyciągam napęd z allegro
    9. Wyciągam z szafy :p oryginalny napęd z xboxa i plomby
    10. Wpinam oryginalny napęd do konsoli i naklejam plomby na xbox

    Moje pytanie jest następujące czy po tych wszystkich punktach jak wyślę konsole do MS uznają mi gwarancję ??
     
  18. krystusw

    krystusw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja wysyłałem bez żadnego kombinowania z przywracaniem oryginalnego flasha (po prostu go nie miałem) i konsola naprawiona w M$, oczywiście plomby były na miejscu, napęd benq i niech nikt nie mówi, że napewno wykryją i dadzą ci jeszcze rachunek za przesyłkę... Także spokojnie, na forum sporo osób się wypowiadało, że naprawiali przerobione, a jeśli wykryją flasha to odsyłają zepsutą na ich koszt.
     
  19. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    To zleży od szczęścia czy sprawdzą konsole czy była przerabiana czy nie :) Ryzyk fizyk
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała

    TAK naprawią na 1000%
     
  21. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak jeszcze nie było ix 1.51 dla liteona to był to jedyny sposób na przeróbkę. wiec jak ci kolega napisał wyżej nie wymyśliłeś niczego nowego i tak raczej ci naprawia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum