1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Config: 0x00000000

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nemipl, Marzec 13, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuję jeszcze raz, może teraz nikt mi nie skasuje posta :)

    Zrobiłem sobie taki programator: How to install USB Xbox 360 Nand Flasher | Se7enSins Gaming Community
    Zaprogramowałem wsadami z tej strony: https://sites.google.com/site/rghnandflasher/download/usb-spi-nand-flasher (i kilkoma innymi)
    Próbowałem odczytać NANDa J-Runnerem, nandpro20b i zawsze ten sam błąd co w tytule, lub w przypadku nandpro komunikat o braku flasha.
    Próbowałem to zrobić na dwóch konsolach, a raczej z drugą płytą w której jest usmażony scalak od grafiki - obie falcony z dashem 16xxx.
    Wkurzyłem się i zrobiłem sobie taki kabelek: http://pictures.xbox-scene.com/xbox360/free60/SPI_&_JTAG_diagram_(zephyr-falcon-opus-jasper).png i też "echo" na obu konsolach.
    Luty na pewno są dobre.

    Ktoś mi może powiedzieć czemu tak się dzieje?
    Dzięki!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Flash Config: 0x00000000

    Tylko i wylacznie, zle podlutowane, zl luty. Nie ma tu innej przyczyny.

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  4. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to ja już nie wiem jak mam lutować ;) A lutować umiem, stacja, hotair, elektronika to nie nowość dla mnie :)
    Mierzyłem nawet miernikiem, nic nie jest w powietrzu. Tysięczny raz sprawdzę.
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zasilacz wpięty w konsole ?
     
  6. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oczywiście, konsola nie włączona, ale pod zasilaniem.
     
  7. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jak nawet pod LPT nie idzie to może być ścieżka przerwana od punktów do mostka lub któreś wejście SPI spalone
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Boby dwie konsole ma, więc ja właśnie stawiam na błąd lutów, czy przewodów pomylonych.
    Zmierz napięcia na padach.
     
  9. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napięcia mierzyłem bez podłączonego programatora, mam zmierzyć po podłączeniu go?

    J1D2.1 - 0,11
    J1D2.2 - 3,3
    J1D2.3 - 0,06
    J1D2.4 - 0

    J2B1.5 - 3,0
    J2B1.6 - 0
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    jakiej długości przewody dałeś i wrzuć jakieś zdjęcie to może da sie zidentyfikować czy czegoś nie pomyliłeś ;)
     
  11. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kable mają jakieś: 15cm gniazdko/wtyczka rj45 i z kolejne 15cm - to w jednej konsoli, w drugiej tylko 15cm kabla bezpośrednio do płyty lutowałem.
    Napięcia są ok?

    Skróciłem kable od strony programatora, maja max 5cm i nic to nie daje.
     
  12. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ha! W życiu bym nie pomyślał. Okazało się że wal.. uszkodzony ;) był jeden z oporników programatora. Miał 70om!!! i juz nie działało. Po włożeniu 100omów ruszył od strzału.

    Dzięki wszystkim za pomoc.
     
  13. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znów Was pomęczę o pomoc.
    Zczytałem nanda i mam nieaktywny "create ecc", po kliknieciu jtag - glitch robi sie aktywny (znalazlem buga w programie ;) ) problem w tym że jak dam pozniej "create ecc" wyrzuca mi to:

    * found decrypted CD
    * found XeLL binary, must be linked to 0x1c000000
    * we found the following parts:
    SMC: 1.6
    CB_A: 5774
    CB_B: 5774
    CD (image): 5774
    CD (decrypted): 9452
    * checking required versions...
    Failed to create ecc image

    Czyli jak rozumiem za nowego dasha mam i nic sie nie da z tym zrobić? Nawet sprawdziłem w konsoli jaki to dash i pokazało mi 15574 no i dziwi mnie to bo tu na forum pisze ze da sie do 16203 robić
     
  14. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    Da się ale jeżeli się nie mylę dajesz wirte ecc ale niech jeszcze fachowiec się wypowie ;)
    Były gdzieś tu na forum nowe ecc udostępnione pod daną konsolę ;p
     
  15. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Daję "Create" po przeklikaniu opcji (retail/glitch/jtag) przycisk robi się aktywny. Normalnie po wczytaniu nandu "Create ECC" jest nieaktywny. Poszukam tych ECC.

    Chyba mam rację.
    Multi builder wyplul takie cuś:

    Wesołe, wcale nie najnowszy dash a i tak "nie wspierany" ;)
     
  16. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Sam jesteś "nie wspierany". Powyżej dasha 14719 wgrywa się gotowe ecc pod daną płytę, a nie generuje z sczytanego nandu.
     
  17. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @Tel

    Jestem zielony, pierwszy raz robie xboxa i to nie oznacza ze od razu musisz mnie obrażać. Lepiej byś pomógł i pokazał gdzie są te ecc, bo forum wielkie i coś znaleźć graniczy z cudem.
     
  18. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jeżeli Cię obraziłem to przepraszam. W najnowszym jrunnerze wszystko już masz. Kliknij write ecc i powinno wgrać odpowiednie ecc, jeżeli nie to advanced / write ECC > for 14719
     
  19. nemipl

    nemipl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spoko. Dzięki. Nie widziałem jakoś tej opcji w Advanced.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum