1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Hitachi 047 ixtreme 1.5 - jak i czym

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Robert de Clair, Sierpień 13, 2009.

  1. Robert de Clair

    Robert de Clair Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak jest w tym przypadku z ixtreme 1.51 (najnowszego dostępnego)? bo tutek opisany w dziale sprzęt odnosi sie do 1.4 ktory afaik jest tępiony przez m$
    Pozwoliłem sobie zadać tutaj pytanie do mądrzejszych ode mnie. Bo stary tutek ma się IMO nijak do aktualnego stanu rzeczy.

    mam:
    1 napęd LG/hitachi 0047DJ, rozebranego x360 podłączony do PC
    2 kontroler sata na PCI chipset via vt6421A
    3 xecuter ck3 pro dający zasilanie dla napędu i wprowadzający w B mode
    4 jungle flasher'a 01.6.5b (oraz ciut starszego)
    4 firmware xtreme 1.5 dla hitachi (w tym do mojego modelu 047)

    podłączyłem naped do pc, jest widziany w B mode przez jungleflasher'a
    za jego pomocą zgrałem fw z mojego napędu oraz wyciągnąłem klucz

    wybrałem swoj fw jako zrodlowy, ix15 fw jako docelowy i zmodyfikowałem tworząc dwa pliki cfw (to prawdopodobnie skrot od custom firmware) z czego jeden jest jako encrypted.

    i nie bardzo wiem co dalej

    nie wiem czym to firmware mogę flashnąć - jungleflash przy próbie flashowania nie daje rady. Najnowsza wersja 1.6.5b podczas flash ixtreme pyta sie mnie gdzie zapisac stary fw, wspkazuję plik a potem program sypie błędem c++ przed operacjia flash. Starsza wersja wysypuje się ciut inaczej po komunikacie dump ........ przestaje reagować.
    Czas odświeżyć tutoriale ;)


    nie ma tematu :) jungle flasher, ale na innej plycie glownej. nie chcial mi dzialac z dodatkowym kontrolerem na via za to poszedl na zintegrowanym dla intela. Kolejne doswiadczenie za mną.
     
Wczytywanie...

Poleć forum