1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TheNaturat94, Październik 21, 2011.

  1. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Flash konsoli / napęd nie czyta żadnych płyt

    Witajcie!
    Dzisiejszego dnia usiadłem się i z cierpliwością próbuję przerobić moją konsolkę..
    Niestety... coś jest nie tak. Korzystam z nowatorskiego Probe, które zrobiłem sam, wszystko się w nim zgadza. Korzystam z poradników na forum, przeróbkę dokonuję z bootowalnego pendriva, poprzez dosflashera. Podłączam je pod 5V.. I wszystko pięknie idzie, do momentu, aż pojawia się napis 'Are you ready?'. Wówczas wysuwam tackę do połowy, igiełkę przykładam do R707, i nic... Jakby komputer się zawieszał, zero efektu.. Co mam robić? Ratunku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Z r707 już dawno się nie korzysta. Nowy dash poblokował kilka rzeczy.
    Do liteonów Jungleflasher i PMT HACK. Probe też inne musisz zrobić
     
  4. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
  5. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Eh.. Dzisiejszego poranka, pojawił się problem.. Po wcześniejszej nieudanej próbie flashowania napędu, przy nieodpowiednim sprzęcie, jak widać w tym temacie, napęd przestał czytać jakiekolwiek płyty. Dodatkowo wydaje on dziwny dźwięk, takiego dotychczas nie wydawał, takie burknięcie, przy nieudanej próbie odczytania.. Rozkręciłem napęd - nic nie zostało rozłączone, płytka w napędzie kręci się tylko początkowo, później przestaje, laser świeci i przesuwa się... W menu, przez jakieś 4 sekundy wyświetla się Odczytywanie, a następnie pojawia się Otwórz napęd. Zastanawiam się co może być przyczyną takiego zachowania? I jaka na to jest rada? Czyżby to najgorsze, wymiana napędu..?
     
  6. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Chciałbym dodać jeszcze, iż laser nie świeci się cały czas, tylko chwilkę, przy pierwszym obrocie płytą, podobnie jak silniczek, który nie kręci się ciągle. Trwa to zaledwie dwie sekundy i praca się kończy.. Zastanawiam się zatem, czy działanie to jest prawidłowe? Soczewka lasera unosi się ku górze i opada ku dołowi, to jest chyba działanie właściwe..? Męczy mnie już ta sprawa.. Nie wiem, czy padł ten napęd, czy też nie.. Wydaje mi się, że działanie jest prawidłowe.. Silnik nie obraca się cały czas, tylko przy pierwszym odczycie, podobnie działa laser.. Hmm. Trudna sprawa. Przesmarowałem prowadnice lasera, nic to nie pomogło. Mój napęd zachowuje się identycznie jak tutaj: Problem Xbox 360 - YouTube, wydaje ten sam dźwięk.
     
  7. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Prawdopodobnie uszkodziles cos w plycie glownej napedu.

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  8. TheNaturat94

    TheNaturat94 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grudziądz
    Usterki nie doszukam się sam? Czy zatem wymagana jest wymiana napędu, czy istnieje jakieś inne rozwiązanie?
     
  9. Rayman_32

    Rayman_32 Banned

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wymiana napędu lub serwis.
     
Wczytywanie...

Poleć forum