1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Lite-On 74850c (dziewica)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Tyran, Luty 10, 2010.

  1. Tyran

    Tyran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Dokładnie przeczytałem temat flash Lite-On 74850c ale pomimo tego, że rozbolała mnie głowa to nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania:

    Czy do flashowania po raz pierwszy 74850c wystarczy zewrzeć ścieżki R707 i R708?

    Czy ścieżki mają/mogą być zwarte do końca flashowania czy po sczytaniu klucza należy je rozłączyć?

    Bo z tego co wyczytałem to można podłączyć napęd zasilany przez konsole z zwartymi ścieżkami R707 i R708, kablem sata i jazda czy się mylę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie laczysz zadnych sciezek. Tylko do punktu r707 musisz dac igle ktora odczytasz klucz. Igla musi byc podlaczona do kontrolera max3232 lub wlasnorecznie zrobionego speare.
     
  4. Tyran

    Tyran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To czemu w tutorialu jest:

    Mnie właśnie chodzi o to czy jak połącze punkty R707 i R708 to nie będe potrzebował tych probe spore i innych kitów :)
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  6. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jeżeli nie masz spear, wystarczy kontroler max3232 z igłą i wtedy, żeby dało się zczytać klucz potrzebujesz, tak jak pisałeś, złączyć punkty R707 i R708.

    Złączone muszą być tylko przy zczytywaniu klucza, później rozlutuj.

    Nie muszą być złączone przy flashowaniu.

    A swoją drogą nie wiem czy jest sens kombinować. Wolałbym kupić lub zrobić spear/probe.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ale po co laczyc sciezki? Ktos jakas glupote napisal i teraz wszyscy powtarzaja.
     
  8. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Nie używałem nigdy tej metody, dlatego nie jestem w stanie potwierdzić jej prawdziwości, ale czytałem w bardzo wielu poradnikach, że jeżeli nie ma się spear/probe trzeba mieć kontroler max3232 z igłą, zasilaniem. Wtedy, żeby zczytać klucz punkty R707 i R708 mają być zlutowane.

    Czy to prawda? Kłócił się nie będę, bo nie sprawdzałem. Zamiast lutować kupiłem Xtractor.


    PS. Zani jednak kupiłem Xtractor próbowałem kontrolerem max3232 z igłą i nie dało się zczytać klucza. Więc lutowanie R707 i R708 chyba jednak było potrzebne. Wolałem nie lutować, więc nie sprawdziłem.
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie trzeba nigdy nic lutowac. Laczenie sciezek kiedy ktos zalecal po przerobieniu zlacza zasilania napedu lecz w praktyce nie bylo to stosowane.

    Jeedynie interesuje nas r707
     
  10. Tyran

    Tyran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tym że spear/probe kosztuje około 50zł a ja chce tylko raz przerobić na 1.61 non stealth i w takim przypadku wole dać 40zł za flash niż wydać 50zł na spear/probe i później jeszcze coś s*******ić.
     
  11. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
  12. darks89

    darks89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, kupilem seobie xbox'a i chce go przerobic ( data produkcji 2009-04-04 firmware 74850c 2 zolte kabelki pod przednim panelem ) i mam pytanie co do filmiku Jak wykonać flashowanie napędu Liteon w Xbox 360 - Komputery.Spryciarze.pl - video mianowicie chodzi mi o moment z iglami to wystarczy wsadzic 2 igly w wejscie od zasilania plyta->naped a 3 w r707 i wtedy zczyta klucz ? czy trzeba miec Probe/Spear? z gory dzieki za odpowiedz.
     
  13. Patrix

    Patrix Banned

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rewal...
    Chłopaki, ten sposób z połączeniem R707 i R708 działa na Liteon v1. Robiłem to jakiś czas temu gdy Flashowałem swój napęd do LT. Nie wiem jak to działa przy pierwszym Flashu z oryginalnego Flashu na ixtreme ale wiem że działa to gdy już mamy wgrany IXtreme w napędzie. Wziąłem tą metodę z jakiegoś forum ( być może tego forum ) . Pozdrawiam
     
  14. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Jak masz juz wgrane ixtreme to wystarczy uzyc opcji 'dummy from ixtreme' w jungleflasherze (nie działa gdy mamy wgrane już LT)
     
  15. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Nie trzeba łączyć punktów r707 i r708. Przykładasz tylko igłę/spera do punktu R707 i wtedy możesz odczytać klucz. A jak miałeś już wgrany jakiś flash poniżej LT to możesz odczytać klucz w Jungleflasher zakładka DVDKey32>"dummy from ixtreme" tak jak kolega wyżej napisał nie potrzeba łączyć żadnych punktów.
     
  16. mdzw

    mdzw Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak mam nie ixtreme tylko extreme to ta funkcja zadziala w jungle i czy przy upgrade musze tacke do polowy wysuwac?
     
Wczytywanie...

Poleć forum