1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Lite-on nie widzi napędu.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez tracer10, Czerwiec 16, 2012.

  1. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Witam. Jak w temacie zakupiłem taki oto kontroler VIA 6421 SATA PCI Expansion Adapter Card for Xbox 360 Flash Repairs 6421A | eBay ale nadal nie widzi napędu w Jungler Flasher, nawet w programie który był dołaczony do kontrolera napęd nie jest wykrywany. Mój lite-on to wersja DG-16D2S z wgranym ixtreme 1.6, do zasilania napędu używam USB probe system to Windows XP 32 bity. W czym może być problem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    w DVDkey32 zmieniasz I/O Port ?
     
  4. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Tak na żadnym go nie ma dzisiaj próbowałem na zasilaniu z konsoli ale wyskoczyło że to jest urządzenie interfejsu HID i **** zimna nie wiem co może być grane.
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Sterowniki wgrales najnowsze do via?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Tak sterowniki są z płyty od kontrolera
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki masz kontroler SATA na plycie głównej?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Powiedz mi z łaski swej jak to sprawdzić a później to napiszę.
     
  9. kamils12

    kamils12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dexterowi chodziło o to, żebyś sprawdził, czy na płycie głównej komputera masz wyjście SATA (identyczne, jak na VIA).

    Do wyjść SATA podłącza się napędy, dyski twarde...
     
  10. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Tak mam 2 wyjścia sata na płycie głównej do jednej jest HDD podłączone i drugie wolne.
     
  11. kamils12

    kamils12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to podłącz do tego drugiego SATA napęd i zobacz czy zobaczy Ci go Jungler Flasher.
     
  12. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Nic z tego nie widzi go. Już sam nie wiem od czego może to zależeć.
     
  13. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
  14. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    A nie masz możliwości zflashowania tego napędu na innym stacjonarnym komputerze, np. u znajomego?

    Ewentualnie w ostateczności mógłbyś spróbować dokonania flasha na Windowsie 7.
    Są przypadki, że to pomaga, pomimo tego, że radzą flashować na Win XP.

    Klucz napędu posiadasz?
    Równie dobrze mógłbyś spróbować pod dosflashem, może pod nim wykryje Twój napęd.
     
  15. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Klucza nie mam, mam drugiego kompa z win7 tylko ze na nim już próbowałem ale na chwile obecną jest niesprawny może w tym tygodniu go naprawię to znowu na nim będę próbował.
     
  16. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Spróbuj, jeśli na jednym się nie da, to spróbuj na drugim.
    Wpierw sprawdź, czy wykryje napęd podpięty pod płytę główną.
    Jeśli nie wykryje, wtedy próbuj z kontrolerem VIA.
     
  17. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Już to próbowałem na tamtym kompie na każdym porcie sata i nic podłączałem kontroler tyle że nie wywaliłem mu sterów ale nie wiem czy to faktycznie coś da.
     
  18. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Zadam trochę głupie pytanie: gdy podłączas napęd pod zasilanie brane z USB Probe v3, obie diody się świecą?

    Pytam, bo raz pożyczyłem koledze 'te małe niedziałające ustrojstwo', i ten, źle podłączył wtyczki z zasilania ( w złe piny ), powodując, że sprzęd odmówił posłuszeństwa. O tyle dobrze, że nie spalił napędu.
     
  19. tracer10

    tracer10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdnica/Ballina
    Problem częściowo rozwiązany biorąc zasilanie z konsoli napęd jest widoczny, zaś biorąc zasilanie z usb probe nie i mimo tego że świecą się obie lampki napędu nie widzi
     
  20. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    jak bierzesz zasilanie z konsoli to połącz kablem obudowę PC z XBOX'a. Inaczej możesz popsuć napęd lub uszkodzić południowy mostek
     
  21. xbob3kx

    xbob3kx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie ja mam ten sam problem. Mam kompa na Windzie 8, XP (na ktorym już jednego liteona flashowałem przez JF) i u znajomego pod winda 7 i nie wyktywa mi liteona.
    Mam Probe, na kompie z xp mam 4 porty na win8 mam 6 portów sata i pod żadnym mi go nie wykrywa.
    Na klocku mam dosh 16202 nigdy nie przerabiany wiec nie mam klucza. Próbowałem na 4 różnych wersjach JF i dalej nic. Nie wykrywa mi liteona. Jak podepne iHash to wiem jaki port a jak podepne pod ten sam kabel naped xboxa to również nie widzi.
    Jakieś pomysły ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum