1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Liteon 74850C używając klucza napędu Samsung

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez r3b00t, Grudzień 7, 2011.

  1. r3b00t

    r3b00t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam XBOX360 Arcade. Oryginalnie z napędem Liteon, który został wymieniony na Samsung. Zrobiła to osoba dokonująca przeróbki jakieś 2 lata temu. Oryginalny napęd Liteon posiadam. Chcę wgrać najnowszy firmware LT+ dlatego muszę użyć napędu Liteon. Zakładam, że Samsung ma obecnie taki sam klucz co Liteon. Chcę odczytać ten klucz z napędu Samsung i na jego podstawie wgrać firmware na Liteon, dzięki czemu nie będę musiał używać żadnych igieł lub układów MAX3232 do odczytu klucza z Liteon. Dodam, że robiłem aktualizację Dash kilka miesięcy temu. Obrazy przerabiam zawsze na Wave2, żeby uruchamiać gry. W temacie jestem zielony dlatego chciałbym się poradzić doświadczonych użytkowników. Czy mój plan ma szanse powodzenia?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. r3b00t

    r3b00t Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, odczyt z samsunga, jako target fw 0251 dla liteona i wgrywasz go do liteona.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  5. artooo

    artooo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżam temat. Kolejnośc działań była taka:
    Oryginalny Liteon 74850 podmieniony na Samsunga. Kilka dni temu "odspoofowany" Samsung z kluczem Lietona został zaakceptowany przez konsolkę. Następnie aktualizacja do najnowszego dasha i wszystko oprócz XGD3 działało. Teraz przy próbie wymiany Samsunga na Liteona 7485 mam kłopot. W JF jako źródło daję firmware ściągnięte z Sammyego, jako cel daję LT dla 0251, wszystko przebiega bez problemu. Po flashu JF wykrywa napęd jako 0251 a gry z XGD3 dalej nie działają.
    Podpinałem napęd z oryginalnym firmware 74850 i podmienionym kluczem. Konsolka go nie zaktualizowała. Pendrive z 599 potem z 604 też nic nie dał. Wrzucałem OWF 0251 - bez problemu działa. Jak wpakuję lt 3.0 działa wszystko oprócz XGD3 nawet wypalonych 1:1. Jak to rozwiązać?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Gry sa z dograna topology?

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. artooo

    artooo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, na slimce działają bez zarzutu.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Klucz masz z oryginalnego Liteon'a?
     
  9. artooo

    artooo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klucz jest wyciągnięty z Samsunga. Nie mam oryginalnego Liteona ani klucza z niego. Tego Litka kupiłem na "Alledrogo".
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W takim razie nie odpalisz gier XGD3 bez oryginalnego klucza.
     
  11. artooo

    artooo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję za odpowiedzi. Udało się wreszcie. Poradziłem sobie dzięki "Dummy from KeyDB" Na bazie Key.bin wyciągniętego z flasha stock 74850 (to był już chyba 20 reflash napędu) JF utworzył plik źródłowy, jako docelowy wybrałem Lt 3.0 dla 0251. Po flashu zaczęło grać.:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum