1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Liteon 94350 problem ze statusem 0x72

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez deploytbb, Lipiec 13, 2010.

  1. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam, mam taki problem mianowicie gdy włączam JF, naciskam intro (napęd jest cały czas wyłączony) zazwyczaj wyskakuje mi status 0xd1, włączam napęd gdy pyta mnie o resend vendor, przełącznik jest w kierunku (on rezystor, pin 101) ciągle wyskakuje mi status 0x51 albo 0xd1, w dosflashu to samo tylko że przechodzi z 0x51 do 0xd1 i tak w koło. Próbowałem na 2 rodzajach rezystorów 18ohm i 16 ohm ciągle bez powodzenia co może być przyczyną?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    Sprawdz miernikiem czy na pewno w miejscach cięc nie ma przejścia czyli czy są dobrz przecięte. Ja robie na 20omowym rezystorze .
     
  4. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No wcześniejsze też działały ale ten jest uparty. Sprawdzałem omomierzem, z pin 101 do mostka prowadzącego obok pinu 101, wartość nie jest równa 0 więc zwarcia też nie ma.
     
  5. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na 20 ohm to samo. A gdy robięf tak: włączam jf, włączam konsole (on na przełączniku rezystor + pin 101) klikam intro, gdy zapyta resend vendor naciskam yes przełączam na off, znajduje mi napęd 0x72 wszystko ok ale jak daje read to zczytuje 4 banki ale są puste
     
  6. x-sauber

    x-sauber Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    269
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko Biała
    Przed samym szczytaniem daj na off jak ci juz go wykryje
     
  7. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    za duża wartość opornika użyj 10 omów i ci powiano pójść. Też tak miałem i pomogło.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    w dosflash jak sie zapyta czy wyslac ponownie komendy daj y i wylacz i wlacz naped.
     
  9. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tyle ze jak chce żeby mi dosflash wykrył napęd muszę mieć włącznik na off przy włączaniu dosflasha inaczej się zawiesi i restart tylko pomaga:/ Co do 10ohm to chyba lekka przesada:) A i jaki jest najnowszy iprep i gdzie go znajde:)
     
  10. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Najnowszy iPrep_0.12.2.1. Znajdziesz na xbins albo google.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak zawiesza ci dosa to ewidentnie cos masz nie tak
     
  12. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Właśnie udało wydobyć mi klucz, jf, metoda z poradnika 20ohm, nie poprawiałem cięć, boxxdr nie chciało dać klucza. Co do tego dosa to dziwna sprawa z tym dosflash, zawsze napędy kasowałem w jf, teraz pierwszy raz chciałem skasować napęd z dos i o dziwo się zawiesił, lo-eras pomogło i gdy napęd był pusty nie było żadnego problemu z write. Wydaje mi sie że wina leży jednak po stronie chip'a via 8237.
     
Wczytywanie...

Poleć forum