1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash LiteOn Błagam O Pomoc

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez hedeon, Maj 7, 2009.

  1. hedeon

    hedeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    WItam.
    Przepraszam jeśli gdzieś coś podobnego już kiedyś było, ale jestem przyparty do muru. Wyjaśnię tylko że kupiłem konsolę jako prezent na komunię dla syna który mieszka we Włoszech, a ja mieszkam w Anglii. W okolicy nikt nie przerabia konsol a do komunii kilka dni tylko, więc wziąłem się za to sam.
    Postępując zgodnie ze wszystkimi tutorialami mam zainstalowane sterowniki pod CK3 USB i PortOI32. Odpalam Jungle Flasher, wybieram jedyny port COM3 i jakiegokolwiek numerka nie wybiorę w oknie po lewej stronie tak nie znajduje mojego napędu LiteOn. Znajduje mi moje dyski SATA, ale nie napęd. O co chodzi???
    Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzes1108

    grzes1108 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sprobuj jakos wyciagnac klucz z napedu i sflashuj pod dosem z bootowalnego pendrive ale skoro ci niewidzi w jungleflasher napedu klucza niewyciagniesz sprobuj podpiac pod inny port i odinstaluj ten sterownik port0I32 i zainstaluj jeszcze raz ale recznie info jest otym w pliku readme z ixtreme 1.51 i upewnij sie ze w panelu sterowania w menadrzeze urzadzen ze ten sterownik napewno jest wlaczony i dziala i wtedy sproboj powinno sie udac nastepnie jungle wyciagnij klucz i zflashuj pod dosem mialem podobny problem i mi jakos sie udalo tu masz link przeczytaj co tam jest dokladnie od dechy do dechy x360iso org poradniki sprzet 9472 flash lite jungleflasher dosflash html
     
  4. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Hadeon a czym chcesz to przerobić?Masz jakis programator albo xecutera czy cokolwiek innego?
     
  5. hedeon

    hedeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    ???
    Mam Connectivity Kit Pro v3 + Probe, no i Jungle Flasher 1.5.1
     
  6. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    pisz do mnie na gg 16215172
     
  7. hedeon

    hedeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Spróbuję i zaraz poczytam, ale już odpowiem na kilka rzeczy. Wydaje mi się że sterownik portOI32 jest ok, ponieważ w nocy specjalnie dla tego zainstalowałem oddzielną instalkę visty 32 bit. Normalnie używam 64 bit i tam tego portu nie mogłem w ogóle zainstalować. Więc JF widział port COM3, a w zakładce porty O/I były jakieś numerki ale nie rozpoznawał żadnych napędów. Pod vistą 32bit udało mi się poprawnie zainstalować portOI32 i widzi tam 7 portów O/I i odnajduje napędy (moje dyski twarde) np. jest vendor SAMSUNG, itp
    wracam czytać ten temat co podałeś
     
  8. hedeon

    hedeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już, tylko zainstaluje jakieś GG

    Juz napisałem
     
  9. hedeon

    hedeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra, odświeżam trochę bo dalej w martwym punkcie jestem
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odłącz napędy dyski zbędne zostaw tylko główny dysk z systemem oraz napęd z konsoli. Po załadowaniu systemu włącz ck3 ustaw tackę do połowy. Z włączonym sata oraz zasilaniem do napędu odpal junglera(napęd musi być włączony przed odpaleniem programu!.) Reszta lecisz
     
  11. hedeon

    hedeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    heh.... robiłem tak, bez rezultatów. Spróbuję zainstalować XP na nowo.
    Chociaż nie jestem pewien czy moja płyta główna nie wadzi. Niby w biosie widzi napęd Liteona, ale jak odpalam w dosie dosflash'a to twierdzi że nie wykrył ATAPI
     
  12. hedeon

    hedeon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, udało się. Po zainstalowaniu nowego systemu (XP) zczytałem keya. Teraz mam problem gdzie indziej. Zrobiłem wszystko uważnie, dotarłem do Lite-On Erase. Po tym jak trzeba szybko wyłączyć i włączyć napęd w LOGu pojawił się tekst:

    Nie mówcie mi błagam że już po napędzie :(
     
  13. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Jak już wiesz twój napęd śmiga jak trzeba wiec nie jest tak źle jak sie wydawało :D
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała


    dos dos dos dos dos dos
     
  15. grzes1108

    grzes1108 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    popieram przedmowce jak wyciognoles klucz to flashuj tylko i tylko pod dosem ja wpierw sprobowalem z windowsa jungle i naped przestal reagowac na co kolwiek godzina rwania wlosow walenia sie po lbie i przeczytanie tego tematu co ci pisalem odpalenie w dosie 3 minutki wszystko dzialalo :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum