1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FLASH LITEON+ zczytanie DVD Kedy z liteonem zrobiony iXtreme 1.61

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fredy1, Grudzień 5, 2010.

  1. fredy1

    fredy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Prosze o pomoc kupilem konsole jakis czas temu czyta kopie gier i ma wgrany soft ixtreme 1.61, naped liteon 74850c z lipca 2009. Konsole ktore wczesniej robilem urzadzeniem xecuter i ck3 probe V2 wszystkie dzialaja, a z mojej nie moge zczytac DVD KEY'a ani urzadzeniem bo nie sweici sie zielona kontrolka na PROBE jak zlacze z R707, ani w DOS FLash. Jak odczytac ten DVD KEY? Prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    bo ty masz raczej v2 83850c takie były od lipca ,a jego robi sie inaczej :)
    poszukaj jest poradnik na forum...

    jeżeli jednak masz 74850 i nie da sie odczytac - to zdarzaja sie takie przypadki
    i pozostaje tylko MRA
     
  4. fredy1

    fredy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam na 100% 74850C, robilem juz niejedna konsole ale kazde DVD key sobie archiwizuje a moja kupilem od kogos i oryginalnego DVD keya nie dostalem, no i zrobil sie problem, a moglbys mi pomoc i opisac MRA? lub podlinkowac jakas instrukcje jak to ugryzc? bylbym bardzo wdzieczny
     
  5. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Jungleflasher z tacką do połowy, opcja dummy from ixtreme.
     
  6. fredy1

    fredy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam raz jeszcze, kolego KNAR ta opcja ktora podales nie dziala w zaden sposob nie wazne ile bym nie wysunal tacki, czy jest jeszcze jakis sposob? moglbys podpowiedziec?
     
  7. spider111

    spider111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
    ten sposób co pisze KNAR spokojnie ci powinno ruszyć jak masz ixtreme 1.61


    fredy1 mi za każdym razem idzie wydobyć key w taki sposób a może ty masz LT1.1
     
  8. fredy1

    fredy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wlasnie nie chce iXtreme DVDkey extraction failed, niewazne co bym zrobil czy dam zasilanie z konsoli czy dam zasilanie z CK3 Xecutera nie wiem juz jak to zgryzc, a jesli nie mam ixtreme 1.6? tylko LT w napedzie? bo tego tak do konca nie wiem, jak juz wczesniej wspomnialem konsole juz taka kupilem kurcze
     
  9. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    jak nie idzie to na bank masz LT i zostaje cięcie ścieżek
     
  10. fredy1

    fredy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy jest ktos w stanie podeslac mi jakis manual jak to wykonac?
     
  11. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    a przełącznik z CK3 v2 jest dobrze ustawiony? u mnie świeci na zielono jak jest źle ustawiony, jak ustawie dobrze pod v1 to świeci dopiero po przyłożeniu do PCB


    manual masz w seksji "firmware napędów"


    i napęd nie jest z lipca 2009, bo był by to 83850C, a skoro masz napęd wyciągnięty to widzisz co to za model (napis), więc nie może być z lipca :p
     
  12. fredy1

    fredy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no dokladnie swieci na innym napedzie litka 74850c swieci dopiero jak przyloze na R707 a tutaj swieci ale tak ledwo ledwo no i zczytywac nie chce z innego napedu zczytuje klucze bez problemu
     
  13. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    No to pewnie masz LT, albo jest coś nie tak z napędem.

    Więc go rozbieraj, odpinaj taśmy, wyciągnij PCB, oczyść płytkę z laminatu w 2 miejscach na cięcie, odczytaj klucz i zalutuj.
     
  14. fredy1

    fredy1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no spoko nie ma problemu zrobilbym to gdybym umial poszukac schemat do tego bo mam 74850C a na forum znalezc do tego nie moge manuala albo nie umiem szukac? pomoglbys kolego?
     
  15. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Robisz jak v3. Każdy LiteOn sprzętowo to ten sam napęd, różni się tylko firmware.

    Więc postępujesz według tutoriala dla v3 czy tam 93450C jak kto woli.
     
  16. cubone666

    cubone666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska
    witam mam problem z junglem flashem i liteonem 74850 (ma juz ixtreme 1.6) a mianowicie gdy podlacze juz kabelkiem sata i tacke wysune tak jak w tourialu do polowy odpale jungle to zczytuje wszystkie dane vendor mode i tak dalej na na samym dole w dvd key pisze ze nie znalazło(dvd key not found) jak to rozwiazc i czego nie zczytuje ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum