1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash LiteON

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Blackburn, Luty 6, 2010.

  1. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Siema,flashowałęm ostatnio konsole benq i samsung i nei było rzadnych problemów,dawno nie zagłębiałem się we flash xboxów i widze ze Liteonki wyszły i zaczęły się schodki . Kupiłem arcada i chciałem jechać za pomoca tego tuta

    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html

    tyle że teraz tak mam ten konwerter
    Interfejs RS232 TTL KONWERTER MAX3232 3,3V ! MODUL (908902468) - Aukcje internetowe Allegro

    i nie za bardzo wiem co mam zrobić,mam kabel sata wtryniony w napęd .
    Mam do tego konwertera jakies kable przypiąć ale co to sa za kable ? skąd mam je wziąc ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    jakiego masz litka ? v1 ? Jak tak na forumz najdziesz tutorial jak wykonac samemu spear / probe , koszt 3,5zl czesci :D niepotrzebny kontroler tylko wkladasz zmontowany probe do com1,napiecie probe do molexa, igla na r707 , tacka do polowy ,sata do kompa, napiecie napedu od xboxa,jungleflasher get dummy i masz klucz, latwizna, wersje v2 i v3 trudniejsze i nie ograniam
     
  4. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Na obecna chwile juz nie musisz nic lutowac kazdego litka robisz bez ingerencji w uklad wystarczy nowy Probe .
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    ale ja nie chce kupywać probe za 200 zł chciałęm zrobić to tym tańszym sposobem.
    jesli macie jakis tutek po polsku to zapodajcie,bo jest na spryciarzach film dextera ale nie ejst pokazane to co najważniejsze czyli jak podłączyć ten kontlorer do COM.

    tu coś jest ale również nie opisane jak mam podłączyc do tego com..

    http://czatpol.pl/?q=node/19
     
  6. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    czyli ma to wygladac tak? dobrze rozumuje ?

    [​IMG]


    PS.ehhh dobrze się przyjżałem
    naped jest litek v2
    teraz to juz kompletnie nie wiem od czego się zabrać
     
  8. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    tak,dobrze rozumiesz.
     
  9. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    1.czyli ten 'molex' wyłazi z tej wtyczki od napędu?

    2.w uproszczeniu ma to wyglądac tak ??

    [​IMG]


    3.Tego speara mam zrobić ze swojego portu COM w komputerze tak?
     
  10. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    [​IMG]


    to jest z tego schematu - plus i masa z molexa, ja zrobilem gniazdo,ze tylko spinasz molexa z komputera i masz zasilanie :D kosztowalo mnie to cdrom :D
     
  11. grzes207

    grzes207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sorry ze tak sie wtrace ale nie mozna lite-ona v1 przerobic tzn wyciagnac z niego klucza i wgrac LT ta jak sie robiło napedy samsung,tylko podłaczenia pod sata i zasilanie z konsoli ???
     
  12. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    nie rozumiem,powie ktos czy dobrze robie
    gdy mam już polutowane te kabelki to dwa wtryniam we wtyczke od zasilania w napedzie xboxa a trzecią zczytuje DVDkeya,z tego co wynika na tutku dextera na spryciarzach.
     
  13. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    musisz wyciagnac klucz spearem - igla pod com, nie wyciagniesz klucza inaczej, potem wgrywasz juz ix jak w kazdym napedzie
     
  14. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    Blacknurn, na spryciarzach dexter ma igle,po drugiej stronie ma ja wetknieta w com,a zasilanie bierze z konsoli, ale ja wole spalic kompa niz zrobic zwarcie na napedzie,konsoli,zasilanie obojetnie,ale latwiej jest z molexa- czyli uniewersalnej wtyczki w kompie od hdd albo cdrom


    dex bierze 5v i gnd z konsoli, Ty mozesz z pc, igla w r707
     
  15. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    a no to teraz rozumiem :)
    czyli molexa skąd mam ciagnąc,okej bo mam tego speara zrobiłem przed chwilą :)
    i mam przejściowke do usb i teraz pytam co z tym molexem ? skąd ja mam go pociągnąc?
    jezeli nie z konsoli

    bo na tym schemiacie -okej widze skąd idzie SPEAR ,ale od góry wyłazi molex ale skad :p bo nie ogarniam ;d
     
  16. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
  17. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    spear wylazi z transystorka - srodkowa nozka :) 2 pin na com to 5v, a 5 chyba to masa ,potem masa i 5v spotykaja sie...gdzies gdzie maja napiecie i mase :D moze byc molex,
     
  18. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    czyli wyprowadzam kabel sata z komputera i z czerwonej dziurki wyprowadzam rezystor?
    no ale jak przylutuje rezystor to jak kabel wtykne potem do napedu w xboxie ?

    sory za głupie pytania ale to jest czarna magia dla mnie ja pamietam jak flashowalem samsunga to kabels sata z kompa do xboxa i jazda.a tutaj skoro przylutuje cos do kabla sata to jak mam go potem włączyć w napęd
     
  19. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    dobra,zdejme tasme i zrobie zdjecie :D
     
  20. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    zrób fote z góry z reala jak to ma wygladac :p
    zawrzyj jak możesz co wylazi z portu com i jak to się potem łączy z sata w kompie
     
  21. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    bialy kabelek idzie do igly ktora bedziesz dzgal dziurke r707 w napedzie, czerwony idzie do 5V obojetnie gdzie,czy z Twojego PC (czyli z wtyczek zasilajacych Twoje hdd w kompie lub dvd - molex lub zasilania sata) czy z wtyczki od dvd konsoli..mase tam gdzie bierzesz zasilanie,czyli albo obudowa konsoli jak masz 5v z konsoli albo obudowa,molex z pc jak bierzesz 5V z pc

    Kabel SATA DATA i kabel zasilajacy SATA to 2 rozne rzeczy, [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum