1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash liteon

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez michalpb, Kwiecień 11, 2010.

  1. michalpb

    michalpb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Błąd "serial data is bad" podczas zczytywania kay'a. Tackę ustawiałem już na milion sposobów konsola była już przerabiana raz w serwisie potem ja robiłem i wszystko poszło, a teraz nie chce aktualnie mam ix 1.5.1 prosze po pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jeżeli masz iXtreme 1.51 musi działać.

    Podłączasz, tacka do połowy, odpalasz JungleFlasher'a, zakładka DVDKey 32, ustawiasz odpowiedni port, podłączasz zasilanie do napędu i klikasz Dummy from iXtreme.

    Jeżeli tak robisz i u Ciebie nie działa to nie mam pojęcia co może być. Może masz nieodpowiedni chipset w płycie głównej?
     
  4. michalpb

    michalpb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    port do wyboru mam tylko jeden może coś z ustawieniami w biosie jakieś pomysły?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ty nie masz żadnego problemu naciśnij ok, w tym momencie wyskoczy okno żebyś wpisał seriale z napędu. Znajdują się one na obudowie napędu, na laserze oraz od spodu elektroniki. Możesz także najnormalniej olać te seriale nie są ci one potrzebne do prawidłowego działania napędu.
    Stało się tak ponieważ pierwsza osoba, która przerabiała napęd używała starego jungle on wtedy nie kopiował seriali.
     
  6. michalpb

    michalpb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początku widział napęd kiedy go podłączałem miałem 8 portów na liście I/O cztery IDE i cztery SATA. Jednym z sata był mój napęd z x'a i kiedy chciałem zapisać w "JungleFlasher v0.1.73 Beta (108)" zapisywał 3 pliki prócz dummy.bin , "open as source" też nic nie dawało kiedy chciałem wrzucić 3 zczytane pliki wyskakiwałą informacja "firmware file should be 256Kbytes". Później próbowałem z starszym "JungleFlasher v0.1.55 Beta" to wyskakuje w nim błąd "serial data is bad" kiedy chce je zapisać i żadne nowe okno do wpisania reszty mi nie wyskakiwało, a w tym momencie już nawet nie widzi ośmiu portów tylko 4 i to same IDE, a co najlepsze kiedy podpinam napęd po prostu wiesza mi sie komp... Ręce mi opadają...
     
  7. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
  8. michalpb

    michalpb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    XP HOME oryginał... Czy przeszkodą może być .NETframework 3.5? bo z tego co widziałem ludzie instalują 2.0
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    DvdKey32 odznacz Via ports only pojawią się wszytkie porty
     
  10. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    netframework nie ma nic do rzeczy ja mam 3.5 i wszystko idzie.
    tym bardziej jak jedziesz pod dosflashem to nie ma nic do rzeczy.
    sprawdz na innym porcie sata.
     
  11. michalpb

    michalpb Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Via ports mam odznaczone cały czas bo kiedy na nie klikam to pisze ze nie posiadam żadnych portów VIA. Poza tym podpinając dysk teraz mój PC siada a jeśli nie to jungleflasher w ogóle się nie uruchamia albo dopiero wtedy kiedy xbox sie wyłączy...



    Sprawdzałem już pozostałe 3 porty sata i nic z tego.



    Przeczuwam, że może być jakiś problem z biosem. Kontrolera VIA nie da sie zainstalować jest napisane, że nie posiadam takowego sprzętu w moim PC... albo sterowniki portów io32 albo sterowniki sata które przeinstalowywałem już chyba z 5 razy i też nic nie daje...
     
Wczytywanie...

Poleć forum