1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash LT+ konsoli - LiteOn

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez FiScHeRxD, Listopad 29, 2010.

  1. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!!
    Mam już ixtreme 1.5. Chciałbym przejść na ixtreme LT+.
    Napęd to LiteON. Szczegółowe dane:
    Model NO :DG-16D2S
    HW Ver : A0A1
    FW Ver : 74850C
    July 2008
    Nie posiadam klucza napędu.

    Co potrzebuje do tego ? Czytałem trochę i natrafiłem na temat w którym ktoś się wypowiadał, że jeżeli już konsola zflashowana to nie potrzeba żadnego kontrolera. Czy to prawda.?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    Kod:
    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/[info]reflash-flash-kiedy-tniemy-sciezki-kiedy-nie-co-robic-73885.html
     
  4. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Najlepiej oddaj na serwis koszt ok 60 zł mam tak samo jak ty i w tym tygodniu jeszcze jadę na serwis i mam gwarancje przynajmniej ja bym tego nie ruszał chyba że cie stać na nową konsole. Pozdrawiam
     
  5. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przyda się, ale napęd podłączyć przewodem sata do PC a zasilanie z Xboxa czy coś jeszcze potrzeba?


    Edit : Własnie ja lubię się "bawić się w takie "rzeczy" jak coś zepsuje to będę myślał jak jak to naprawić i będę miał zajęcie. Wole sam zrobić i mieć satysfakcje , ze czegoś się nauczyłem , a nie oddać na serwis :D.
     
  6. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Jak masz jakąś wprawę w tych tematach to może po poradniku dojdziesz co i jak, ale radze oddać w fachowe ręce
     
  7. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html

    Tu masz wszystko na ten temat :) Dzisiaj samodzielnie wgrałem LT+ do napędu, jeden niestety wczoraj przez głupotę udało mi się zbrickować, ponieważ po zrobieniu erase w JF przypomniałem sobie, że miałem wcześniej dać dummy from iXtreme, a tego nie zrobiłem, całe szczęście klucz miałem na płycie... Potem szukałem płyty i odpiąłem napęd - potem Windows mi się zawieszał przy podłączeniu napędu kablem sata. Tak więc uważaj, żebyś nie spieprzył tak jak ja :p Zaznacz sobie markerem poprawne położenie kabla zasilającego napęd, bo jak źle włożysz to.... będzie źle ;) Podłącz napęd, włącz JF, dummy from iXtreme, erase, write i po sprawie. Operacja jest tak banalna i szybka, że aż się dziwię dlaczego wcześniej płaciłem za update firmware...
     
  8. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli nie potrzebny konwerter?
     
  9. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Nie, skąd. Wystarczy tylko sam kabel SATA, taki jakim podpinasz np. dysk twardy do komputera. Z tutoriala realizujesz wszystkie punkty od momentu "Wgrywaniw firmware".
     
  10. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To gitara , już wszystko wiem ,zaraz biorę się do roboty

    PS ten kabel zasilający wchodzi mi tylko w 1 stronę odwrotnie nie pasuje.


    Aha i jeszcze mam LT+ sciągniete i są taki pliki

    LTPlus-748.bin
    LTPlus-838.bin
    LTPlus-838v2.bin
    LTPlus-934.bin

    który wgrać ?
     
  11. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    to normalnie ale nie rób tego przy właczonej konsoli. Będzie przeskok nawet po dotknięciu uwalisz układ.
    Zaznacz sobie markerem na wtyczce abyś dokładnie wiedział jak ją ponownie podłączyć
     
  12. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak nie przy włączonej konsoli a skąd zasilanie ?
     
  13. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    No przy wlaczonej oczywiscie. Mowie ze nawet jak nie pasuje to nie przykladaj bo to bardzo niebezpieczne.
    Wgraj LT 748
     
  14. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak myślałem ze ten 748 ale wolałem się upewnić . Już rozumiem o co Ci chodziło z tym odwrotnym podłączeniem. Teraz już moge na spokojnie się do tego zabrać
     
  15. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to chłopaki mamy problem . Niby all ok było jak wgrywałem a teraz napęd mi sie poje**ł . Odpalam xboxa wkładam płytę rozkręca się napęd (na największe obroty) i nic tak wiruje a jak otworzę tackę to od razu się wysuwa. Wgl nie zatrzymuje płyty. Płyta się kreęci jeszcze po otworzeniu napędu :D jakieś pomysły ?

    Szukać nowy napęd ?
     
  16. hankok

    hankok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Lepiej przeczytaj lub ogladnij poradnik jak to sie robi - pare razy a pozniej sie bierz za robote.
     
  17. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Mówiłem oddaj na serwis ten temat to rzeka niektórym wyjdzie nie którym nie a potem jest jeszcze więcej zabawy niż pożytku i grania ;p
     
  18. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nom nie działa napęd. Co teraz jakiś pomysł czy kupić nowego liteona ?
     
  19. hankok

    hankok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zczytales przynajmniej klucz dummy ??
     
  20. FiScHeRxD

    FiScHeRxD Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. hankok

    hankok Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No to teraz dosflash, odpowiednie komendy i moze go postawisz.

    Masz jakis tutorial lub filmik kol. dexter bylby najlepszy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum