1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash LT3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MARGRA26, Luty 10, 2012.

  1. MARGRA26

    MARGRA26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chmielnik
    Witam przed chwila robilem flasha wszystko bylo oki naped byl w wendor mode , status 072 tylko nie wcisnalem write tylko odrazu Outro/ATA Reset i pozniej juz nie wiedzialem jak to cofnac to wylaczylem jf, i teraz nie moge znalezc mojego napedu w JF dioda na wlaczniku od konsoli miga caly czas na zielono , czyzbym zepsul naped?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Weź spróbuj czy Dosflash go wykryje.
     
  4. MARGRA26

    MARGRA26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chmielnik
    nie flashowalem nigdy dosflashem :(
     
  5. denio150

    denio150 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poszukaj sobie tutoriala na forum do dosflasha, napewno pomoze. Szczerze to dosflashem zrobisz to szybciej niz jungleflashem.
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Najpierw zobacz czy go wg wykryje... Z obsługą powinieneś sam sobie poradzić jak znasz chociaż min. angielski i masz troche rozumu. Jest dużo łatwiej i szybciej tym się obsługiwać niż JF..
     
  7. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    Sprawdź czy w biosie go widać.
    Czy posiadasz klucz tego napędu? Jak tak to użyj DosFlash i wyczyść wszystko
    - uruchamiasz system z bootowalnego pendrive
    - wpisujesz "dosflash"
    - jak znajdzie naped dajesz "n" i enter
    - program poprosi o nr napedu, to ten z przodu (0-9) i enter
    - wpisujesz "liteon e" i enter
    - wyskoczy erasing a potem erasing ok
    - wylaczasz i wlaczasz konsole
    - później możesz przejść od JF i zrobić to co chciałeś.

    poczytaj: http://xboxforum.pl/artykuly-f206/tutorial-flash-liteon-dosflash-1-7-a-111671.html
    http://xboxforum.pl/artykuly-f206/flash-lite-jungleflasher-dosflash-9472.html#post74237
     
  8. MARGRA26

    MARGRA26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chmielnik
    A wiec tak uruchamiam kompa z botowalnego pendriva na ktorym jest dosflash i fw do konsoli , wpisuje dosflasf liteon e e800 i daje enter :erasing ok erasing finisched , nastepnie wpisuje dosflash i nie mam tam zapytania czy wyslac vendor do napedu
     
  9. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    ale czy to co wpisałeś "e800" to jest nr portu na którym masz swój napęd czy tylko spisałeś z tego tutka co ci podałem?
    Bo tam jest napisane że e800 to numer portu, jeśli masz port 0x00 to wpisujesz dosflash liteon e 0x00
     
  10. kamil126p

    kamil126p Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 27, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radomyśl Wielki
    miałem tak i u mnie wystarczyło wyłączyć kompa , konsole odzczekac 5 min. podłączyc konsole sata właczyc ja potem kompa i JF widzial naped
     
  11. MARGRA26

    MARGRA26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chmielnik
    Chyba bedzie po napedzie , JF go nie widzi i dosflash tak samo , ten- > sposob tez nie pomaga status 0x0 How to Unbrick an Xbox Liteon Drive - YouTube

    jak wczoraj robilem flash to wszystko bylo oki tylko niepotrzebnie zamiast write to dalem Outro/ata reset <- i to moglo mi zalatwic naped?

    pozostaje tylko zakup napedu tak? co myslicie o tym Napęd LITE-ON DG-16D2S XBOX 360 LITEON IDEAŁ | BCM (2109097719) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy lepiej juz nowy kupic?
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeśli się poddajesz to możesz mi wysłać ten napęd, spróbuje go naprawić.
     
  13. MARGRA26

    MARGRA26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chmielnik
    nie chce sie poddawac , ale nie wiem co jeszcze moglbym zrobic ? :(
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Outro/ata reset ten przycisk służy do tego żeby napęd wyszedł z vendor mode, raczej nie mogłeś go tak załatwić. a nie podpiąłeś przypadkiem odtwrotnie wtyczki przez to idzie spalić napęd.
     
  15. MARGRA26

    MARGRA26 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chmielnik

    napewno dobrze podpialem :(
    tylko jak wcisnalem Outro/ata reset to pozniej nie wiedzialem co zrobic to dalem write a pozniej to juz zamknalem JF
     
  16. RBoss28

    RBoss28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem. Napęd Benq. Kiedy napęd był w vendor mode komputer mi się zawiesił i musiałem go zresetować. W tej chwili JF go nie widzi. Wciskanie przycisku 'read' nie pomaga. Klucz zdarzyłem wyciągnać. Macie jakieś pomysły?
     
  17. RBoss28

    RBoss28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd uratowany. Podłączyłem go bezpośrednio z konsoli (nie z probe) i użyłem przycisku "Intro/Device id".
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    czyli tak jak pokazywał filmik który ci podesłałem kilka postów wcześniej :) ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum