1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash na laptopie ???

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez martin649, Listopad 4, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. martin649

    martin649 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Siema !!!

    Chcę przerobić napęd na laptopie przy użyciu probe.Mam tylko jeden problem jak to zrobić,chcąc podłączyć kabel sata z xboxa do laptopa jest tam trochę inne wejście(nie znam się za bardzo ale mam laptopa Compaq Prersario,podłaczenia sata mam tylko pod dysk twardy).Czy jest jakiś sposób lub urządzenie umożliwiający/e podłaczenie napędu pod laptopa?

    PS.Próbowałem także na starym komputerze,ale tam też napęd jest inaczej podłaczony(szeroką taśmą),ewentualnie jak się nie da na laptopie możecie powiedzieć czy na starym stacjonarnym coś wyciągnę...

    Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    W lapku masz pewnie esata, z tego co mi wiadomo to nie da rady.
    Potrzebujesz kontrolera sata.
    Do pc'ta coś znajdziesz na pci, do lapa usbpro.
     
  4. steven_hyde

    steven_hyde Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak nie da rady, jak sam przerabiam na lapku ?
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przez esata?
    Więc napisz coś więcej to kolega może skorzysta...
     
  6. kukiz

    kukiz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    127
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak tylko flash to nie ma problemu robisz pendriva z Dosem pakujesz tam program do przerabiania i działasz a co do kabelka to tu masz link do mojego pustu na tym forum http://xboxforum.pl/firmware-napedo...du-na-laptopie-tutorial-13909.html#post304606

    A jeśli chciał być wyciągnąć klucz to już gorzej. Bo to trzeba robić w Windowsie chyba że masz lapka z możliwością podpięcia 2 hdd. Ja taki mam laptop to Toshiba A300.
     
  7. martin649

    martin649 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Właśnie chciałbym także wyciągnąć klucz napędu(probe).
     
  8. mauly

    mauly Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Należy ściągnąć windowsa na usb. Jest do ściągnięcią i prosta instalacja "windows 7 usb stick edition" następnie:
    - pendrive min 8 gb( ja mam taki i się ledwo mieści nie wiem czy da się na mniejszym) i zgrywasz programy i cfw na usb.
    - odpinasz dysk
    - podłączasz odpowiednio przygotowany kabel sata zamiast dysku i napęd dvd
    - ustawiasz w biosie botowanie z usb
    - odpalasz system i odczytujesz klucz
    Powodzenia
     
  9. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl



    Standard ESATA to jest SATA na w innym gnieździe więc jak możesz pisać że ktoś potrzebuje Kontrolera SATA ? Skoro to to samo:cool:

    Ale żeby nie było.

    Posiadam Nettopa firmy Twintech GIADA, który posiada wyjście ESATA i wszystkie możliwe napędy (PHAT/SLIM) śmigają na nim pięknie ;))
    Więc wystarczy zaopatrzeć się w przewód ESATA->SATA i jazda!

    Aby chcieć flashować Xboxy przez ESATA/SATA to najlepiej podłaczać napęd pod slot który jest na PRIMARY MASTER lub SECONDARY MASTER.
    HDD Laptopa/kompa jest PRI/SEC SLAVE i po zawodach ;)
     
  10. kolonet

    kolonet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie do końca się zgodzę, że na gniazdach wewnętrznych SATA nie działa. Wczoraj wykonałem flash 83850c z LT1.1 na LT+2.0, laptop HP compaq 6715b (chipset AMD) podłączając napęd bezpośrednio zamiast dysku laptopa takim przedłużaczem PRZEDŁUŻACZ SATA 7PIN + ZASILANIE 15-PIN (84362) (1907839074) - Aukcje internetowe Allegro
    zasilanie z USB Probe. Jeśli chodzi o windowsa to zainstalowałem pełną wersje XP na dysku zew USB odpowiednio przerabiając pliki instalacyjne(obraz) zgodnie z tym tutorialem

    Instalacja systemów Windows XP i Windows Server 2003 na zewnętrznych dyskach USB - TechIT

    Sprawa jest o tyle ciekawa że jest to pełny windows który podczas instalacji wykrywa dyski USB i pendrive jako normalne lokalne dyski. W efekcie daje do bezproblemową instalacja np dotnet framework bez których JF nie ruszy.
     
  11. pako32

    pako32 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. snowie2005

    snowie2005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bartoszyce
    Ja bym zainwestował 20zł w kontroler USB/S-ATA/IDE i bez zbędnego odłączania dysków z laptopa i grzebania się w sprzęcie zrobił to normalnym sposobem jak na PC :)
     
  13. kolonet

    kolonet Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jeśli masz na myśli coś takiego na to pewno tym nie zflas***esz.
    [​IMG]
    Było w tutorialach, zwykle przejściówki nie działają tylko coś co ma kontroler
    np: xbox lizard, xecuter x360 usb pro ale koszt takich urzadzen to sporo ponad 150zl

    Tu chodzi o rozwiązanie flash na laptopie który nie ma eSATA i wykorzystujesz jedyny port SATA który jest dla dysku HDD.
     
  14. martin649

    martin649 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Narazie spróbuje z kabelkiem ESATA->SATA zobaczymy co wyjdzie jak mi przyjdzie...
     
  15. lukas944

    lukas944 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam odnosnie tematu rowniez mam kontroler esata i probuje przez lapka klucz wyciagnac i usbprobe v3 lecz nieczyta mi dysku w ogole;/ i mam takie pytanie czy konsola powinna byc wlaczona i czy koniecznie musze instalowac sterownik via poniewaz gdy biore setup to wyskakuje blad ze "...w systemie niema obslugiwanego sprzetu". prosze o pomoc panowie
     
  16. piter1811

    piter1811 Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mroczkowa
    a sata na express card do lapka jaki polecacie?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum