1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash na płycie GA-MA770-DS3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Sam w lesie, Grudzień 13, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Sam w lesie

    Sam w lesie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorlice
    Potrzebuję waszej pomocy, czy na tej płycie mogę wykonać flash napędu GIGABYTE GA-MA770-DS3 (Rev. 1.0) | Płyty główne - Specyfikacja Mam już sflashowany napęd Benq ale muszę wydobyć klucz z Liteona. Niestety po podłączeniu Benq nie wykrywa mi go. Proszę o szybką odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Spróbuj odłączyć wszystkie napędy DVD/CD, albo podłączyć Benq pod inny port SATA. W moim przypadku to pomogło.
    A no i w ogóle to robisz flash pod Windowsem, czy w DOSie?
     
  4. Sam w lesie

    Sam w lesie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorlice
    Odłączyłem wszystkie napędy, próbowałem pod Dosem i Win. Nie wiem czy przyczyną nie jest tu kontroler Sata.
     
  5. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ale ta płyta ma SATA na płycie głównej, więc po co używać kontrolera?
    W przypadku wykrywania napędu pod DOSem włączasz konsolę/zasilanie przed włączeniem komputera? Wtedy już w BIOSie powinieneś mieć informację o wykrytym BenQ.
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    przyczyną może być nietypowy kontroler SATA znajdujący sie w mostku SB700 tej płyty
    ale nigdzie nie znalazłem szczegółowej specyfikacji poza informacją że ma sata
    najlepszy kontroler to VIA VT 6421A
     
  7. Sam w lesie

    Sam w lesie Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gorlice
    Dzięki pomocy kolegi krosfajer udało mi się uzyskać klucz z Benq. Niestety muszę kupić kontroler na allegro bo ten wykonany prze zemnie nie działa, cóż był zrobiony z części zdobytych ze starego zasilacza od kompa :) Czy ten http://www.allegro.pl/item849861141_promocja_interfejs_rs232_ttl_cmos_obudowa_gratis.html#gallery jest odpowiedni??
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum