1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash napędu NAGRYWANIE GIER (LT 3.0)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mdm_011, Maj 4, 2012.

  1. mdm_011

    mdm_011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie. Przeglądałem forum, ale nigdzie nie znalazłem podobnego pytania (jestem nowy tutaj). Do rzeczy. Chciałbym zrobić flash napędu w 360 arcade z softem LT 3.0, ale z tego co wyczytałem muszę kupić specjalną nagrywarkę, ale wolałbym nagrywać gry na zwykłej (kolejny wydatek), która nie łamie tych zabezpieczeń. Wyczytałem w tutorialu na forum, że jak nagram zwykłą nagrywarką to w żadnym wypadku nie mam instalować gier na dysku. Moje pytanie co spowoduje, gdy zainstaluje taką grę i czy gry będą działały nagrane zwykłą nagrywarką (DVD DL) uruchamiane bezpośrednio z płytki ? Obecnie nie mam możliwości sprawdzenia czy wersja dash'a jest wyższa 13604, ponieważ wyjechałem. Proszę Was o pomoc ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Warto przegladac dzialy i przyklejone tematy, granie z hdd to ihas 124b - 624b, zwykla,nagrywara tylko z płyt

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. mdm_011

    mdm_011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli bym mógł spokojnie pograc wystarczy, że nagram zwykła nagrywarką i konsola bedszie odczytywała gry
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, z płyt będziesz mógł grać.
    Gry XGD2 - Zainstalujesz na dysk
    Gry XGD3 - Tylko gra z płyty, na dysk nie zainstalujesz ponieważ płyta jest nagrana w 97%.
     
  6. mdm_011

    mdm_011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytałem właśnie, że lepiej jednak nagrywać tą nagrywarką Lite On ihas.... bo gry mogą być obcięte. Moglibyście mi doradzić jeszcze jaką nagrywarkę kupić ? Widziałem że kolega wyzej napisał typ, ale chciałbym wiedzieć co powinna mieć i czy dostane ją ta w granicach 60-90 zł ?
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jak nagrywasz Liteon Ihas to gry XGD3, możesz instalować na dysk i możesz z nich robić obraz.

    Najlepiej kup Liteon Ihas 124 B, KONIECZNE jest to B, inaczej nie wgrasz LT MAX.
    Ja kupywałem za 65zł, aktualnie te nagrywarki troche podrożowały, bo wycofali je z produkcji i zastąpili modelem C (do którego, jak narazie nie wgrasz LT MAX), te co są jeszcze na allegro w sklepach to ostatnie sztuki.
    Aktualnie Ihas 124B kosztuje ok. 90-100zł
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. mdm_011

    mdm_011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnie pytanie jeśli mam gry nagrane pod konsolę z 2008 roku i od tego czasu nie miała akualizacji softu (chyba LT 1.0) to czy będą te gry działały na LT 3.0 ?
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, będą działać, tylko gry XGD2 z AP25 i XGD3 nagrane na LT+2.0, nie działają na LT+3.0

    Przecież w 2008, nie było LT+1.9/1.91 ani gier XGD2 z AP25.
     
    1 osoba to lubi.
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gry XGD2_AP2.5 trzeba będzie nagrać jeszcze raz.
     
    1 osoba to lubi.
  12. mdm_011

    mdm_011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak tylko tam była mowa o konsoli, że nie miała akutalki softu od 2008 roku, ale gry są bodajże tj. Red Dead Redemption, Mafia 2, BF: Bad Company 2 (nagrywane tak do 2010 roku) i dlatego chciałem wiedzieć czy muszę je jeszcze raz nagrywać, bo chce wiedziec czy jest sens skoro nie mam nagrywarki łamiącej XGD3 i ap 2.5 ? Moglibyście mi podać jeszcze czy te tytuły mają któreś z tych zabezpieczeń ?
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie będziesz musiał ich nagrywać jeszcze raz.
    Tutaj sprawdzasz, czy poszukiwana gra to XGD3: http://abgx360.net/verified.php
    Tytuły XGD2_AP2.5 znajdziesz tutaj: http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
     
    1 osoba to lubi.
  14. mdm_011

    mdm_011 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 4, 2012
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki chłopaki bardzo mi pomogliście ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum