1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

FLASH napędu po ostaniej aktualizacji.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mp005, Maj 29, 2011.

  1. mp005

    mp005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Budzyń
    Witam, tak jak w temacie chciał bym tym razem sam zrobić flash napędu. Mój napęd to Lite-On. Czytałem w tutuorialach że potrzebny jest programator moje pierwsze pytanie brzmi czy ten programator (Xecuter Connectivity kit v3 Pro): Programator Xecuter Connectivity kit v3 Pro i to urządzenie (probe 3) : Probe 3 poradzą sobie z najnowszym LT i napędem Lite-On ? Czy do tego programatora potrzebny będzie jeszcze kontroler SATA do komputera ? Czy kupując ten programator razem z urządzeniem probe 3 nie będę musiał nic lutować i ciąć w konsoli ? Moim ostatnim flashem w konsoli był iextreme LT + (mam zapisany klucz) i czy podczas flashu będę musiał odnowa sczytywać firmware konsoli czy będę mógł od razu wgrać firmware do napędu bez sczytywania ?

    Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. darnix

    darnix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sciągasz Lt+ podmieniasz klucz na twój w Flasherze i wgrywasz - probe jest potrzebny do szczytania klucza a ty już go masz
     
  4. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    jezeli posiadasz juz klucz do napedu to mozesz zrobic flash bez xecurora tylko za pomoca zboxa i kontroleru sata
     
  5. mp005

    mp005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Budzyń
  6. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    918
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Nie potrzebny ci bedzie tylko komp i konsola, program jungleflasher. Do reflashu nie potrzebujesz żadnego przyżadu nawet gdy nie masz klucza. Ja osobiscie robiłem reflash z iXtreem 1,6 na LT+.
     
  7. mp005

    mp005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Budzyń
    grzegorzd182 czy mógłbyś mi opisać krok po kroku jak to zrobić ??

    Pozdrawiam
     
  8. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    gidzes na forum znajdziesz tutek o tym wystarczy poszukac
     
  9. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
  10. mp005

    mp005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Budzyń
    Ale w tym temacie opisane jest jak robić na napedach samsunga i benq, aja mam Lite-On
     
  11. darnix

    darnix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    tam jest napisane jak masz to zrobic za pomoca konsoli i kontrolera sata bo jezeli sie nie myle to chcesz wiedziec jak to podlaczyc tak??
     
  13. mp005

    mp005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Budzyń
    darnix. Ok, ale w takiej sytuacji w jaki sposób podłączyć konsole z komputerem ??
     
  14. mp005

    mp005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Budzyń
  15. darnix

    darnix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kabel Sata
    [​IMG]

    Ja miałem do HDD dołączony taki kabelek - aha i musisz mieć stacjonarny PC lub PCMIA Sata do laptopa
     
  16. mp005

    mp005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Budzyń
    Aha, ale jeśli moja płyta ma 4 x SATA II 3Gb/s to rozumiem że nie potrzebny mi kontroler sata tylko wpinam konsole do wolnego miejsca na płycie głównej w komputerze za pomocą tego kabla tak ?
     
  17. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    nie jestem pewien czy bedzie to dzialac prosto z Twojej plyty bo masz nforca a kontroler musi byc via jak sie nie myle
     
  18. darnix

    darnix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak SATA 2 po prostu zapewnia większą przepustowość nie potrzebujesz kontrolera

    venom85

    Tylko na niektórych Nforce nie działa - na tym powinno styknąć
     
  19. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    a podlaczasz to tak,ze sata naped sata kontroler a power bierzesz z konsoli
     
  20. mp005

    mp005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Budzyń
    tzn. podłączam to tak ja na tym zdjęciu i to jest to wyjście co pisze sata do PC tak ? [​IMG]
     
  21. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    tak
     
Wczytywanie...

Poleć forum