1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash napedu przy wykorzystaniu 2 laptopow?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez invisible, Luty 3, 2012.

  1. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Witam
    Chcialbym sie zapytac, czy istnieje mozliwosc (przynajmniej teoretycznie) przerobienia napedu za pomoca 2 laptopow? Niestety wejscia sata mam tylko na zlaczach gdzie podlancza sie dyski twarde. Napedy dvd nie maja odpowiedniego zlacza. Chcialbym przerobic naped za pomoca jungleflasha, a nie dosflasha. Pomyslalem, ze moze do jednego laptopa podlacze sata z dyskiem (odpowiedni chipset), z drugiej strony USB Probe, a do drugiego laptopa podlacze USB z Probe. Czy takie cos moze wyjsc? Drugi laptop wykryje port sata drugiego laptopa? Probowal ktos takiej pokreconej kombinacji?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie wiem jak ty chciałbyś żeby to działało.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  4. Xzychu

    Xzychu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    191
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ciężka sprawa z tym. Możesz podłączyć napęd pod sata zamiast dysku i odpalić windowsa z pendriva.
     
  5. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pomyslalem, ze na laptopie z podlaczonym napedem odpale bootowalnego pena z W98 (do odpalenia ms-dos). Na drugim z podlaczonym USB z Probe odpale Wina z Jungleflasherem. Teoretycznie zasilanie w napedzie by bylo, tylko ciekawi mnie czy laptop z Winem wykryl by port sata z innego laptopa? Jest moze na forum jakis informatyk :7?
     
  6. Kolin

    Kolin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Edytowane: Już po sprawie.
     
  7. Xzychu

    Xzychu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2009
    Posty:
    191
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    są polskie znaki.
     
  8. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Masz może w laptopie slot PCMCIA? jeśli tak to kupujesz kontroler sata i przerabiasz;-)

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  9. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Posiadam slot expresscard w obu laptopach (cos na wzor pcmcia). Mam na oku jeden kontroler sata od chinczykow jednak czekam jeszcze na odpowiedz na jakim chipsecie jest oparty. Jakby nie patrzec, gdyby ten patent zadzialal 30zl zawsze w kieszeni zostanie. No i zawsze moze zaistniec problem, ze jednak chipset z expresscard nie bedzie kompatybilny ;)
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie jestes jedyny, czarodzoej normalnie.

    express card lipa


    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  11. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie jestem zadnym czarodziejem, ani informatykiem. Wszystkie przemyslenia sa robione na tzw. chlopski rozum, dlatego normalnie pytam, czy moje podejscie do sprawy ma w ogole jakiekolwiek sensowne podstawy by zadzialac. Moze ktos ma duza wiedze z zakresu funkcjonowania hardware komputerow.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    no to chlop rolnik hehe. nie ma szans tylko usbpro, lizad lub karta pcmia via. expresd card nie mają dobrych.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  13. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dzieki za odpowiedz. Mimo wszystko, gdy dorwe kabel sata to sprobuje pokombinowac :) Wynikami oczywiscie podziele sie na forum.
     
  14. mdgwp

    mdgwp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Teoretycznie nie powinno być problemów, by to zadziałało, ale czy się uda to wyjdzie w praniu. Wątpie, by ktoś na forum w taki sposób przerabiał napęd.
     
  15. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Coz, do odwaznych swiat nalezy :7 Postaram sie jeszcze dzisiaj to sprawdzic i dam znac czy wyszlo cos sensownego z tego kombinowania niczym kon pod gore :7
     
Wczytywanie...

Poleć forum