1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

flash pomocy

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez spraco, Marzec 25, 2011.

  1. spraco

    spraco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam pomoże mi ktoś z tym?

    chodzi mi o flash w dosie(robie to z pena boot na penie win98boot)pobrane z bootdisck czy jakoś tak

    po pojawieniu się komendy C włączam konsole i wpisuje:

    [​IMG]

    i klikam enter i wyskakuje

    [​IMG]

    klikam enter i wyskakuje

    [​IMG]

    i nie wiem co tam wpisać gdzie pisze hex to wpisuje dosflash i wyskakuje

    [​IMG]

    wyłączam konsole
    wciskam Y i enter i wyskakuje

    [​IMG]

    włączam konsole i ten status 0XD1 zmienia się na ox52

    [​IMG]

    naciskam ESC i wyskakuje

    [​IMG]

    daje 5 i enter i wyskakuje

    NO ATAPI DRIVE PRESENT ON THIS PORT

    i tyle napęd jest na 5 bo sam widzę jak wezmę na 4 to jest to samo

    nie wiem czy to ważne ale po załadowaniu do JF pliku cfw.bin już zrobionego wyskakuje mi loading source daje tak i wyskakuje

    [​IMG]

    pomóżcie proszę


    dodam,że napęd jest podłączony do zasilania ale się nie wysuwa bo jak robiłem flash to dałem przez przypadek reset i flash się wymazał z niego dla tego chce wgrac spowrotem już nie 1.6.1 a LT teraz
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    A czasem nie jest juz tam wgrany LT, ze masz status 0x52?
     
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    No właśnie. Sprawdź teraz czy chodzą Ci gry,
     
  5. spraco

    spraco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie ma wgranego lt bo nawet nie było procedury z tymi bankami i napęd się nie otwiera bo jest FW wymazane
     
  6. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Ale klucz masz zgrany tak?

    źle wpisujesz na począku

    Wpisz: dosflash liteon e 09F0

    powinno wyskoczyć erasing. potem wpisujesz dosflash klikasz n wyłączasz i włączasz konsole i wybierasz port w którym jest napęd wpisujesz nazwe flasha (cfw.bin chyba że zapisałeś inaczej) i jazda.
     
  7. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Jak masz klucz zgrany to usun fw za pomoca l-o-erase. Pozniej dosflash, wybierasz neped i dalej tak samo
     
  8. spraco

    spraco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    aha ale po tym dosflash liteon e 09F0 jak wyskoczy erasing to wyłączyc i włączyc konsole? czy dopiero wyłączyc przy jak wyskoczy zapytanie z Y/N? bo w tutkach piszę że po erasing wyłączyc konsole i właczyc po wymazaniu pamieci i przy tym zapytaniu z Y/N też wyłaczyc nacisnac n i właczyc? czyli dwa razy podczas flashu w dosie wyłącza i włącza się konsole?
     
  9. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Tak dla pewności 2 razy.
     
  10. spraco

    spraco Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    i ostatnie pytanko jak wyskoczy to jakieś zapytanie z Y/N to pierw wyłączyc konsole nacisnąc n i enter i włączyc konsolę czy na włączonej konsoli nacisnac n i enter i wyłączyc i włączyc? która metoda pierwsza czy druga?
     
  11. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Metoda nr. 2

    Jak sobie nie radzisz pisz na gg 8945104
     
  12. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Przeczytaj co Ci napisalem, a problem bedziesz mial rozwiazany.,..
     
Wczytywanie...

Poleć forum