1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash - przeróbka dla zielonego/zielonych - jak?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Damian666, Sierpień 26, 2012.

  1. Damian666

    Damian666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Racibórz
    Witam wszystkich. Jestem Damian i mam od razu pytanie.
    Czy jest możliwość przerobienia mojej konsoli Xbox 360 Slim + Kinect?

    Jest to wersja Xbox 360 Slim; Model 1439; rok produkcji 2011-10-13
    Z tego co widzę tutaj Xbox 360 Drives - List
    to powinienem mieć napęd:

    Hitachi-LG 3120L
    bądź
    Hitachi-LG DLN10N

    Rozumiem że posiadam płytę główną Corona. Konsolę dostałem w ramach przedłużenia umowy w kablówce (Vectra).
    Można mi wytłumaczyć jakoś łopatologicznie jak ją przerobić?
    Oczywiście fajnie gdyby "kopie gier" na Kinecta (głównie o nie mi chodzi) - działy po przeróbce także. O internecie/Xbox Live nawet nie marzę - ale jeśli dałoby się korzystać to byłby to plus.

    Posiadam Notebooka Asus G73JH - więc może być ciężko podłączyć napęd (chociaż mam SATA-USB adapter)
    Ewentualnie jeśli jest ktoś z okolic Raciborza,Rybnika bądź Krakowa (i miałby czas pod koniec Września przyjąć mnie z konsolą) to będę zadowolony. Oczywiście płacę normalnie jak za przeróbkę/mogę zaprosić na piwo (w ten dzień nie piję - brata odwożę na studia/do akademika)


    Edit: jeśli to ważne - Napięcie zasilania to 12V a prąd to 9,6A
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Niestety nie. Konsole z datą produkcji do 08. 2011 można przerobić.
     
  4. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Nie można jak narazie

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  5. Damian666

    Damian666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Racibórz
    A jakieś info kiedy będzie można ? ktoś drąży temat dotyczący Xbox'a?
    Czytałem że c4eva jest w trakcie przerabiania
     
  6. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Jesli masz 16d5s to bedzie mozna za niedługo przerobic, jesli faktycznie masz hitachi to raczej w tym roku sie nie zapowiada bo status "no info" mowi wszystko.
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Jak będzie można przerobić x-a po tej magicznej dacie to zapewne znajdziesz info w aktualnościach.
     
  8. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Można poprzez Xkey ale to ok 400 pln kosztuje.dotego nowego dasha nie możesz mieć ...

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  9. Damian666

    Damian666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Racibórz
    A jakaś inna opcja ? wymiana napędu ? tak do max 200zł? bo xkey o którym wspomniał malyVVV

    odpada

    Ewentualnie co myślicie o kupnie X-BOX 360+HDDVD 360 Racibórz ? Tablica.pl i przerobieniu?
    Produkcja 2006 - ponoć nie miał nigdy problemów (RROD'a)
    Z tym że nie posiada padów (ale mam 2 swoje) a cała reszta jest
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma innej opcji jak xkey lub rgh. 2006 padlo 50% konsol w pierwszm roku heh. To najwiekszy zlom

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. Damian666

    Damian666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Racibórz
    Sorki że męczę ;) odpada xkey - a rgh mogę zrobić na mojej konsoli? - czy to jest ta 2 opcja do której nie mogę mieć napędu hitachi ? to wlutowuje się chip'a czy coś ? :p
    Zależy mi na odpalaniu gier - bez potrzeby inwestowania prawie 400zł (max 200zł). I grania z wewnętrznego dysku ...
    Jest taka opcja? czy bez przerobienia przez c4eva softu nie da się nic zdziałać?
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jeżeli Twoja konsola to wersja z hdd i masz dasha max 14719 to rgh da się zrobić.
    W rgh można odpalać gry z dysku więc napęd jest niepotrzebny.
     
  13. Damian666

    Damian666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Racibórz
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśłi konsola to wersja 250gb i nie ma najnowszego update czyli 2.0.15574.0 to tak.
     
Wczytywanie...

Poleć forum