1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

flash przez esata

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez wojcislas, Listopad 18, 2012.

  1. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam! Otóż chciałem przerobić swój napęd przez wyjście esata w laptopie, ale jungle flasher go nie widzi. Co może być nie tak?? dodam że mam windows 7 64 bity. Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jaki laptop ? TU masz wymienione chipset'y na jakich powinno działać ;)
     
  4. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mój laptop to lenovo B750. Ale jak zmieniam w biosie z AHCP na compatible to nie chce się włączyć, więc to może dlatego nie widzi napędu. Wie ktoś może jak przestawić to żeby można było go włączyć normalnie??
     
  5. sakreble

    sakreble Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Da się musisz najpierw zmienić ahci na ide w rejestrze uruchomić ponownie komputer wejść do biosu i przedstawić na ide bo inacej dostaniesz blue sreena . Albo Guide Guide to enable IDE/AHCI without reinstalling
     
  6. wojcislas

    wojcislas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    brak edycji

    sory ale nie bardzo rozumiem. Bo w biosie mogę zmienić z AHCI na compatible (po tej zmianie wyskakuje mi blue screen), a nie mogę znaleźć nigdzie żeby zmienić na ide.

    pozmieniałem w systemie tak jak w tym linku ale w biosie dalej nie mogę zmienić na IDE



    Edytuj posty, a nie pisz jeden pod drugim. Spam...warn #ESLORD
     
  7. sakreble

    sakreble Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2012
    Posty:
    52
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ściągnij Switch AHCI-IDE mode.rar (4,85 KB) - uploaded.to
    Najpierw wchodzisz w from AHCI (or raid) to IDE i klikasz na oba pliki - restarujesz wchodzisz do biosu i zmieniasz na compatible . Po flashu wchodzisz from IDE to AHCI (or raid) i robisz to samo tylko w biosie wybierasz drugą opcję
     
Wczytywanie...

Poleć forum