1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

flash samsunga porady

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez granwork1, Luty 27, 2011.

  1. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na początku witam wszystkich:cool: toche przeszperałem to forum i mam pare pytan:
    Posiadam napęd samsunga z iXtreme 1.5 i chciałem wgrać iXtreme LT i nie posiadam kye dvd i tu pytania:
    1. czy sczytać Dosflash 1.9 i wtedy bede miał np. key.bin który będę musiał zachować na późniejsze firmware jak będą nowsze ?????
    2. Przy wgrywanie lepiej zastosować się przez dosflash czy może jak w tuturialu z windowsa wszystko robić tak jak tu http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-samsung-benq-jungleflasher-8932.html .
    3. posiadam płytę DFI lanparty z kontrolerem nForce2 czy muszę coś wgrywać dodatkowo aby napęd opalił i czy w ogóle odpali ??

    Za pomoc z góry dziękuje :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    1 Możesz spróbować najpierw spod windy zczytać firmware. U mnie działa jedynie (albo nie umiem) z poziomu dosa. Zachowaj ten sczytany firmware na przyszłość , albo wyjmij z niego klucz Jungleflasherem.
    2 jw
    3 jw
     
  4. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha to ok dzięki
    a programów używać najnowszych Jungleflasher i Dosflash czy to jest obojętne ??
    a wyciągnąć key to jest gdzieś opisane to bo nie mogę zaleź do samsunga
     
  5. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Wiadomo , że jak nowsza wersja to widocznie poprawione są jakieś błędy , bądz coś dodane do programu.
    A wyjęcie klucza nie jest przypisane do rodzaju napędu. W poradniku do flashowania masz napisane. Dajesz Load f/w image i pojawia się DVD Key. Zapisujesz go , albo zawsze możesz wykożystać ten firmware co teraz zgrasz z napędu.
     
  6. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Znowu poszperałem po forum i
    1.czy konsola musi być podłączona do tv ??
    2. czy tacka musi być wysunięta bo jedni mówi ze tak inni ze nie ??
    3. gdzie podłączyć uziemienie w xboxie??

    i to chyba będzie na razie na tyle :)
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    1 nie musi być podłączona ale kabel musi być wpiety do konsoli
    2 tacki nie trzeba wysuwać
    3 uziem obudowy kompa i xboxa jakims kablem przewodzącym prąd
     
  8. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj woziłem się za Flashe samsunga i jak robię to w dosie to wpisując dosflash wyskakuje : No ATAPI device present ??
    Co jest grana
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Naped podlaczony? Konsola wlaczona? Jak tak to zmien port sata.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  10. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nic to nie daje . Mam płytę nforce2 na płycie Silicon sata SiI 3114

    A w Jungleflasher porty jakoś trzeba instalować czy jak bo tez nie działa :/
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    na chipsetach silicon graphic obsługujących SATA większośc napedów z X360 nie jest wykrywana
    poszukaj innego kompa lub kup kartę kontrolera SATA na PCI z chipsetem VIA6421A
     
  12. granwork1

    granwork1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    Tak dobry
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. radekkam13
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    357
  2. Repo
    Odpowiedzi:
    28
    Wyświetleń:
    2736
  3. Rafon
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    1137
  4. filo12345filo
    Odpowiedzi:
    8
    Wyświetleń:
    956
  5. Smalt
    Odpowiedzi:
    10
    Wyświetleń:
    617

Poleć forum