1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash samsunga

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Repo, Styczeń 1, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Repo

    Repo Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Cześć, od jakiegoś czasu przygotowuje się do flashu napędu, bo nie chodzą mi nowsze gry..
    Mój napęd jest firmy samsung, już mam jakąś przeróbkę, ale np. jak chce zagrać w DragonBall (nie pamiętam już jaka wersja, bo pożyczone), wyskakuje mi prośba o aktualizacje dasha, ale nie da się zaktualizować bo aktualizacja wykrywa że mam przerobiony napęd (przynajmniej tak wyczytałem). Co konkretnie muszę ściągnąć? Jaki firmware jest najlepszy dla samsunga? Rozumiem że muszę robić wg. tego PORADNIKA ?

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    podepne się pod temat. jak wgrać LT 2.01 za pomocą lizarda do napędu Samsung ? na oficjalnej stronie lizarda jest wersja 2.0 i 3.0 ale 2.01 nie ma .. poradzicie ?:)
     
  4. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    W 3.0 jest juz 2.01 dla samsunga

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wystarczy ściągnąć ostatnią paczkę iExtreme LT i jest tam wszystko, razem z LT+2.01 dla Samiego. Lizard tutorial dla samsunga => http://www.360lizard.com/website/downloads/Tutorial2-FlashingAllSamsungs.pdf
     
  6. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Czyli poprosi wgrac lt 3.0 ze strony lizarda i to będzie 2.01 ?
     
  7. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Tak

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    W nowym PACK'u który zawiera LT+3.0 będzie też LT+2.0.1 dla Samiego. A nie łatwiej ci ściągnąć to Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack.rar niż bawić się z updatem paczki cfw dla Lizarda?
     
  9. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Ale to jest do jungle. A ja używam tylko lizarda ;)
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    lowa class nooba :) a czym się różni c4eva CFW dla JF od tego dla Lizarda ? niczym heheh:eek:
     
  11. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    To jak załadować to niby do toolboxa ?
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak włączysz toolboxa wchodzisz do zakładki CFW Generator -> Advance View.

    W Source dajesz LOAD FW i wrzucasz albo klucz albo fulldumpa, a w Destination pod LOAD FW wybierasz plik z paczki Latest_iXtreme_and_Stock_Firmware_Pack.rar , dajesz SPOOF i zapisujesz przygotowane CFW tak jak w JF. A potem pierwsza zakładka Lizard Interface i klawisz Lizard File Serve i wybierasz przygotowany wcześniej CFW żeby wysłać do napędu poprzez Lizarda :)
     
  13. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    O dzięki ;) flashowac umię ale nie wiedziałem ze w advance można dodać te oficjalne z c4evy ;) thx za info
     
  14. Repo

    Repo Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Heh, no ok, to teraz mam problem, w biosie nie wykrywa mi napędu.

    Win XP SP3
    Bios: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
    MOBO: MS-7211

    Sprawa wygląda tak, że dysk też mam podłączony pod SATA, ale nawet jak odłącze to nie wykrywa napędy Xboxa na żadnym porcie (mam tylko 2). Napęd zasilam kablem z konsoli. Tacka musi być jakoś ustawiona czy coś? Czy normalnie ma być tylko kabel zasilający z konsoli?
     
  15. Repo

    Repo Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Dobra, okazało się że nie miałem czegoś tam zainstalowanego, teraz jak chce sczytać jaki mam firmware (bo mam już przerobiony napęd i chce zrobić update), ale wyświetla mi się komunikat, żeby wysunąć tackę do połowy, robię tak, mimo to dalej pokazuje mi się ten komunikat... Celem jest, żeby przywrócić mu oryg. firmware, zrobić update dashu i wgrać najnowszą przerókę, jestem całkowitym laikiem bo nigdy tego nie robiłem, ale jak ktoś mi to wytłumaczy to ogarnę :)
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jak nie wykrywa spróbuj dosflash, lub jeśli masz pmt przyłóż do mpx
     
  17. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Ja przy każdym flashu samsunga używam opcji Sammy UnLock.
    Ostatnio przerabiałem dwa samsungi MS28 z LT+v2.0 na v2.0.1 i po kliknięciu w w/w opcję, napędy od razu weszły w VendorMode, po czym wgrałem CFW.

    W ogóle, po co chcesz zczytywać FW? Klucz napędu posiadasz? Jesli tak, to wystraczy spoof klucza z LT+ v2.0.1, przełączenie go w VendorMode i kliknięcie przycisku Write.
    Nic prostszego.
     
  18. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Pnksa - a jak trafisz na samsunga z starym xtreme to tez dasz sammy unlock?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  19. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Wtedy PMT. Na takie jeszcze nie trafiłem, moje szczęście. ; )
     
  20. Repo

    Repo Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Chce zczytać FW żeby wgrać ten który jest teraz, w razie niepowodzeń. Jak klikam na opcje Sammy UnLock to właśnie pisze mi żeby wysunął taske do połowy, wysuwam i nic, nie wiem czy ta "połowa" to jasno określony punkt?
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    PMT? W Samsungu ?? a po co ??
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum