1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Flash Utility | błąd | Ihas LiteON

Temat na forum 'iHAS' rozpoczęty przez kofaniutki_misio, Listopad 28, 2014.

  1. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,

    Nie mogę flash utility wgrać burnermaxa. Chce w sumie go ponownie wrzucić. Bo coś dziwnie mi się nagrywarka zachowuje. Nie widzi czystej płyty. Dopiero za którymś razem załapie. Nagrałem dziś jedną płytkę nowego COD dvd2 i wszystko chodzi.... nagrałem dvd1 i juz xbox nie czyta. błąd 80-00-00 jeśli dobrze pamiętam.

    dodam ze mam nagrywarkę podłączoną do laptopa e-sata kablem. Do tej pory nie miałem problemów.

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    drzazga78 poradnik jakich wiele... z tym ze tutaj wszystko idzie dobrze :) żadnej wzmianki jakie błędy mogą być :(

    I ciekawi mnie czy to dobrze ze mam "-" przy płytach DVD-ROM
    jak na obrazku poniżej?

    [​IMG]
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a zerknij do BIOSu czy chipset SATA masz na IDE czy AHCI ? (powinno być IDE)
     
  6. kofaniutki_misio

    kofaniutki_misio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest ustawiony na AHCI. Gdy zmienię na IDE, przy restarcie kompa pojawia się bluescreen ale bardzo szybko i nie widzę co pisze :) i znów restart.

    Nie wiem czy to może być to, bo w sumie to nigdy tych ustawień nie zmieniałem a nagrywarke wcześniej sflashowałem bez problemu.

    Wpadłem na pomysł żeby postawić czystego windowsa na wirtualnej maszynie? i tam sflashowac - co myślisz?

    A są inne programy do wgrywania firmware do liteonka?
     
  7. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    powinieneś spróbować, choć skoro przeprowadzałeś FLASH wcześniej, przy całkowitym nie zmienianiu konfikuracji kompa, być może problem leży gdzie indziej

    a odnośnie softu do flashowania to nie znam nic innego niż te ze strony codeguys.rpc1.org - Utilities
     
  8. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Mam ostatnio ten sam problem. Nie czyta płyt, dopiero któryś raz z kolei. Chyba już po optyce...
     
Wczytywanie...

Poleć forum